Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Мирко кажа збогум оној момент кога го "фати грч" пред пенал серијата во баражот па ги остави да изгорат 16 годишни деца.
Да ама голо со Вардар. :pijani::blablab:

me plasi okoto deka ke igrame samo so mladinci ako pocekame uste malky.... stvarno nema vreme a nema nisto novo, osven so begat igracite.. egri, spirko, mirko, andrej .. kosturot e zaminat

me plasi okoto deka ke igrame samo so mladinci ako pocekame uste malky.... stvarno nema vreme a nema nisto novo, osven so begat igracite.. egri, spirko, mirko, andrej .. kosturot e zaminat
Кој костур шо испадна од Арачиново, абе
освен Андреј и Спирко другите освен децата по онај дебакл не ни заслужват ни да останат.

Абе остај ги и за казна без пари нека играт да си го вратат клубот 1 лига, то е то шо ви пишев - Одговорност барале, која одговорност, клубот испадна, управата се распушти, играчите заминаја, одговорност од Миле Машала ќе најдиме, одговорност беше да ги остајш истите тие тука со помалку пари ако се декларират како битолчани, па уште легенди биле :pos: :pos::pos: Легенди во нивните глави, сезона 2025/2026 играле пички то ќе се знај за на век !

Кај најмногу пари земаше, кај сто функции му дадоја во тимо од сто места цицаше пари па уште бега, кај онде пенал љуфна во најбитна утакмица и после на пеналите неќеше да шутка, кај без никаков респект према навивачите шо беа ојдени до Кавадарци се понашаше па уште кабает. Требаше сеа како вистински маж ко шо се прај да остани и да игра без пари и да го врати тимо прва лига. Мрш таму и немој да го величите онај клошаро и не му давајте внимание на онакви покваренковци. Шо подалеку од Пелистер нека остани.

Абе остај ги и за казна без пари нека играт да си го вратат клубот 1 лига, то е то шо ви пишев - Одговорност барале, која одговорност, клубот испадна, управата се распушти, играчите заминаја, одговорност од Миле Машала ќе најдиме, одговорност беше да ги остајш истите тие тука со помалку пари ако се декларират како битолчани, па уште легенди биле :pos: :pos::pos: Легенди во нивните глави, сезона 2025/2026 играле пички то ќе се знај за на век !
Абе не зезај да ги остат поголеми се шансите да испадниме и од втора отколку да вратат клубот во прва.
Инаку за Борче мислам ништо не прајме ама тоа е.

Дискусијата на форумот умре онајпат кога секоја добронамерна критика ве прај најголем хејтер кај одредени личности.

Несмејш да пишиш дека Борче не чини оти секогаш си “хејтал”. Реалноста е дека ни тој е тренер ниту овие ќе донесат екипа за 1ва лига.

Реалноста е исто така дека се плука по ффм, а ффм 300 услуги му напрај на Пелистер ова година ама ништо не искористија. И ФФМ сигурно ја договори Башкими да му ја дај на Пелистер последната ама и таја едвај некако ја тепавме.
На барем 2-3 меча со помош од ффм неуспеавме да тепаме ете ја разликата.

Дискусијата на форумот умре онајпат кога секоја добронамерна критика ве прај најголем хејтер кај одредени личности.

Несмејш да пишиш дека Борче не чини оти секогаш си “хејтал”. Реалноста е дека ни тој е тренер ниту овие ќе донесат екипа за 1ва лига.

Реалноста е исто така дека се плука по ффм, а ффм 300 услуги му напрај на Пелистер ова година ама ништо не искористија. И ФФМ сигурно ја договори Башкими да му ја дај на Пелистер последната ама и таја едвај некако ја тепавме.
На барем 2-3 меча со помош од ффм неуспеавме да тепаме ете ја разликата.
Абе шо сакат нека викат , еве нека стои дека со Борче ништо не прајме и по 10-тина кола ќе го сменат.

нека му е со среќа......нешто околу трансферот,ќе има нешто за пелистер или ??
ФК Пелистер е пред тотална катастрофа, а никој не презема одговорност! Поради испаѓањето од лигата, сега сите играчи се слободни агенти и ќе си заминат за џабе. Се дадоа еден куп пари за тренинг компензации за младите деца(давид,мрмачот,андреј,секирски итн)за на крај да ги изгубиме без денар заработка. Некој треба во затвор да оди за ова што се случи со клубот, а не уште да се пикаат таму и да цицаат пари. Борче не донесе ниту еден играч, додека сите подобри слободни агенти(Илиески,Ричков,Тодоров,Глигоров,Најдовски итн)веќе си најдоа други ангажмани. Времето нè гази, а тие абер немаат за засилувања.
Иста грешка како лани се прави и со тренерот. Човекот има „одврзани раце“, а за некој месец ќе си замине бидејќи воопшто нема ни да биде во Битола. Како помошник во репрезентацијата и предавач во ФФМ за лиценци, Пелистер ќе му биде во втор план.
Единствена добра работа е што конечно се чисти клубот од истрошени лица како Мирко, Егри и Стефан, кои со години се таму а ништо не прават освен што браат повисоки плати. На сите тие помошници им треба една силна метла и клоца од клубот. Добро е што конечно замина Гелето и другите но нејасно зошто го оставија кондициониот тренер.
Единствен исклучок беше Пашовски, кој е вистински работник и одличен тренер на голмани, сè друго е за менување. Најлошо од сè е што пак владее истата самобендисаност и кревање на носот без покритие, а клубот тоне поради истите стари грешки. Додека е главен во клубот Борче Димитровски од тоа но клуб ни град нема да биде!Димитар е само англиска кралица уште не можи спортски директор да назначи и најди па мешатарат Љамчевски ,Алрипармаковски и другите лудаци се додека не се најди приватник и платформа ќе се трошат еден тон наши пари за вмро,ффм се сменаа курто и мурто.
Не знам што не му е јасно со Оцко,Симе и назад со Кире и Кице душа ќе вадиме за влез во прва лига!Сите што ги побараа ги одбија не за пари имаме, само за тоа што сме втора лига а ако почекаат уште малку нема ни за лек да најдат.Потполно истите грешки како секоја година само сега со намален буџет и поголема поддршка од ФФМ без никаков план, визија за следните сезони.
Најлоша состојбата е во школата таму не се знај ни тренер ни генерација, хаос од најсамобендисаниот Маријан Секуловски Мане
Да ремизираме најголемо засилување што го избркаа Мирко и сите други а најлошо што немаат ни играч потпишано, грешка за Пашовски но плус за Ганчев се друго е апсолутна НУЛА.

Последно уредено:
нешто околу трансферот,ќе има нешто за пелистер или ?
IMG_6550.jpeg
ako mozi da mu se verva na ova ke ima za pelister od trite podolgoto izgleda
na andrej so sreka ne e golman za vtora liga ama od glamurozni transveri vo hrvatska ungarija i tn da zavrsis vo struga kako vtor golman nekako mi e ne logicen izbor
nema vrska kako so rekov neka mu e so sreka mozi ke go vratime ko ke vlezime prva ako ne e penzioniran do togas

Back
На врв Bottom