Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Многу сакам играчиве што треба да ни се мотор во тимот како Бруно, Мбеумо, Шешко да си договорат трансфери во други тимови, и да им речат во управа со други зборови: пошто си играте курташак со непочната сезона, ние си идеме во посаглам тим.

Бар нема ни да се тресеме за место во ЛШ следна сезона.

А и што ако го добиеме тоа место? За титула не сме конкурентни во никој случај, едино повеќе дивиденди ќе си делат тие горе, а ние ќе се дробиме по форуми.
Зашто мислиш дека нешто би ги потресло газдите? За амеерикански корпоративец од типот на Глејзери секој играч е ставка во ексел, ништо друго. Никаква емоција. Зелено или црвено, толку. Нивната цел била очигледна, успех додека трае за да се набилда фан база маркетиншки, вози се после додека траена стара слава. Никаков спортски успех не ги интересира само да е билансот позитивен. Заштитени ко мечки, можат комотно да дојдат на Трафорд да ги измочаат навивачите со кошер мочка и да си одат во Америка со пуни џебови.

Математика да не утнал? :kafence:

Математика да не утнал? :kafence:
хакнат е :pos: пред 3 дена пиша 85 fixed fee... нашиве најдобро од сеа да почнат да ја разгледуваат листава на слободни фудбалери... секако пари не им се даваат..

Attachments

• Screenshot_20260702_114734_Facebook.jpg
    Screenshot_20260702_114734_Facebook.jpg
    263,4 KB · Прегледи: 39
хакнат е :pos: пред 3 дена пиша 85 fixed fee... нашиве најдобро од сеа да почнат да ја разгледуваат листава на слободни фудбалери... секако пари не им се даваат..

Zeki Celik таман би дошол, особено ако Мазрауи иде да стане имам:pos:

Моментално на Чуамени плата му е 210к фунти неделно. Јас стварно не знам нашиве што имаат во тоа главите, дека играчиве ќе дојдат да играат кај нас за кило семки ли? Очекуваат од играч што има освоено Ла Лига, Лига шампиони, купови, супер купови дека ќе им дојде да игра туку така? Еден од најдобрите на негова позиција. Тек ако освои сега светско, нека турат крст дека ќе го донесат за помала плата од моменталната.

Аргументот ние сме Манчестер Јунајтед и само играчи што горат од желба да играат кај нас само тие такви ќе земаме е НАЈГЛУПАВИОТ некогаш. Ваша работа како управа е да убедите играчи да дојдат да играат кај нас, да преговарате за нив. Што кур ќе го донесат Балеба а типот у Брајтон сезонава резерва му беше на Паскал Грос, е такви играчи сакаат да носат, ама битно имале желба. Еве имам и јас желба да играм, каде да се пријавам?

Ако мислат дека сега Скот, Балеба или друг везњак ќе донесат цена што на нив им одговара се заебале гадно. Сите сега ќе им ебат мамата со сумите што ќе им ги кажат пошто знаат дека им гори.
Какви некомпетентни кловнови не водат мене сеуште не ми е верно.

Проблемот е што тоа дали играчот сака само во Јунајтед или не, требало уште во Април да биде договорено, а не тек сега да дознаваат дека на играчот му е сеедно, буквално, кур го боли дали ке игра во Јунајтед или Спарс. Ете, играчот вика дека Де Зерби му се јавил, и го убедил да дојде кај нив, покрај нели, очигледната поголема плата и трансферот платен на едно.

Тоа што не преплаќаме, мене ми делува дека има обратен ефект. Прво, клубовите не ги боли уво каква репутација ке имаш, дали си преплаќач или не, тие ке си бараат сума која им е наумена уште претходно за играчот. Ројал Анверп не влечеше со Ламенс скоро месец дена, и на крај им дадовме 4-5 милиони повеќе, зошто 17 милиони фунти се збореше цело време, на крај излезе 22-23. Исто и Брентфорд, 3 пати мораше да накачуваме за да се сложат.

Друга работа е што сега е уште потешко да купиш играч по помала цена, и сега ке почнат шпекулации за играчи како Коне он Рома, Сангаре, Будади, Садики, зашто за Скот и за Балеба сега цената е уште повисока, и секоја будала ке го посочува трансферот на Андерсон како бенчмарк кога ке одредува цена. Ако сите знаат дека си очаен за играчи(МОРА да купиме средњаци), тоа нив ги става во подобра преговарачка позиција, а не тебе како клуб, само заради тоа што си напуштил преговори за Андерсон и Фернандеш. Сакаш нејкеш, ке мора да му шлапнеш 300к плата на Чуамени, ако сакаш да дојде.

Економист сум по школување, ама ова што го прават иде контра сите закони на пазарна економија. И да, мора да почне да правиме паметни трансфери, и да земаме free agents, или играчи во последна година од договор. Не може секој трансфер да биде 70 милиони фунти.

Јас имав голема надеж дека ќе го изработат и ова лето како и претходното, ама ова е УЖАСНО работење. Огромно разочарување.

Не све ок, ама од каде извади Тотенхем поише кеш од нас?

Eдноставно е, газдите ставија свој кеш во клубот, и спремни се да си го зголемат долгот, и да почнат да даваат високи плати. До пред Фернандеш со 250к и Тонали со ваљда 300к, најплатен им беше Галагер со 220к. Спремни се цела структура на плати да ја зголемат, додека ние ке се правиме ливерпул, пред да им дадат огромни плати на Ван Дајк и Салах.

Проблемот е што тоа дали играчот сака само во Јунајтед или не, требало уште во Април да биде договорено, а не тек сега да дознаваат дека на играчот му е сеедно, буквално, кур го боли дали ке игра во Јунајтед или Спарс. Ете, играчот вика дека Де Зерби му се јавил, и го убедил да дојде кај нив, покрај нели, очигледната поголема плата и трансферот платен на едно.

Тоа што не преплаќаме, мене ми делува дека има обратен ефект. Прво, клубовите не ги боли уво каква репутација ке имаш, дали си преплаќач или не, тие ке си бараат сума која им е наумена уште претходно за играчот. Ројал Анверп не влечеше со Ламенс скоро месец дена, и на крај им дадовме 4-5 милиони повеќе, зошто 17 милиони фунти се збореше цело време, на крај излезе 22-23. Исто и Брентфорд, 3 пати мораше да накачуваме за да се сложат.

Друга работа е што сега е уште потешко да купиш играч по помала цена, и сега ке почнат шпекулации за играчи како Коне он Рома, Сангаре, Будади, Садики, зашто за Скот и за Балеба сега цената е уште повисока, и секоја будала ке го посочува трансферот на Андерсон како бенчмарк кога ке одредува цена. Ако сите знаат дека си очаен за играчи(МОРА да купиме средњаци), тоа нив ги става во подобра преговарачка позиција, а не тебе како клуб, само заради тоа што си напуштил преговори за Андерсон и Фернандеш. Сакаш нејкеш, ке мора да му шлапнеш 300к плата на Чуамени, ако сакаш да дојде.

Економист сум по школување, ама ова што го прават иде контра сите закони на пазарна економија. И да, мора да почне да правиме паметни трансфери, и да земаме free agents, или играчи во последна година од договор. Не може секој трансфер да биде 70 милиони фунти.
Ок ај да не плаќаат играчи по 80 мил, али што е проблем да се доведе Чуамени за 300к плата?
Кога имаш фрипас до квалитетен играч го зимаш посебно ако си у фрка како ние што сме.

Иначе...

Нивно "muscled theit way" по нашки преведено, да прашам само пошто кошта.

Немаат толку финасии повеќе од нас кокошките да ни ги земат и двата играчи, да бевме сериозно заинтересирани ќе земевме барем еден. Шпарање е причината.

Последно уредено:
Ок ај да не плаќаат играчи по 80 мил, али што е проблем да се доведе Чуамени за 300к плата?
Кога имаш фрипас до квалитетен играч го зимаш посебно ако си у фрка како ние што сме.

Иначе...

Нивно "muscled theit way" по нашки преведено, да прашам само пошто кошта.

Немаат толку финасии повеќе од нас кокошките да ни ги земат и двата играчи, да бевме сериозно заинтересирани ќе земевме барем еден. Шпарање е причината.

Проблем ке им е на нив, не на нас, јас немам ништо против. Ама, очајно се обидуваат да се ослободат од платата на Рашфорд, и сега се доведоа до ситуација да мора истата на друг играч да ја дадат. Плус, не сум ни сигурен дека Мурињо ке сака да го продаде. Ем кој и да го застапува сега Чуамени, не има во раце, ако отидеме да преговараме, ке биде дерење на суво.

Проблем ке им е на нив, не на нас, јас немам ништо против. Ама, очајно се обидуваат да се ослободат од платата на Рашфорд, и сега се доведоа до ситуација да мора истата на друг играч да ја дадат. Плус, не сум ни сигурен дека Мурињо ке сака да го продаде. Ем кој и да го застапува сега Чуамени, не има во раце, ако отидеме да преговараме, ке биде дерење на суво.
Реков двајца играчи од 300к нема да се проблем, погоре пишав најмалку payroll имаме од топ 6. Работа е што повеќе да се ушпара.

Еве им опција.

Последно уредено:
Реков двајца играчи од 300к нема да се проблем, погоре пишав најмалку payroll имаме од топ 6. Работа е што повеќе да се ушпара.

Еве им опција.

таман уште 46 позајмици да направиме од 1.3м за да ги вратиме 60те милиони што ги вложивме во дрвото.
Инаку португалецов има 30че така да и не е некоја опција за долги патеки.

таман уште 46 позајмици да направиме од 1.3м за да ги вратиме 60те милиони што ги вложивме во дрвото.
Инаку португалецов има 30че така да и не е некоја опција за долги патеки.
Има некој слободен за долги патеки?
И не зборам Скот и ресто пиљуштарци, нас ни треба искуси играчи не играчи у рангот на Меино и полоши.
Кој од овие играчи со потенцијал сме го подобриле?
Немаме ни менаџер ни атмосфера ни време да развиваме деца.

Back
На врв Bottom