- Член од
- 13 август 2023
- Мислења
- 1.793
- Поени од реакции
- 4.569
Бразилец.Кој е тренер?
Само Брестовац е македонец, тој е во Араби Катар
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бразилец.Кој е тренер?
Ферлин одбрани одлично во финалната серија со Висла, бранеше зицери, пенали, страшен рефлекс има, многу голем импакт имаше за таа јака одбрана на Киелце во финалната серија.Беќир е мада фака уште пред месец дена објавен е овај трансфер... На 18г отиде во Киелце и моментално му е потребна поголема минутажа а тоа го добие во Партизан. Оти можно е и Ферлин да остане во тимот ако оди Зорман за тренер (кој во Словенија е распнат оти не ја освои титулата.
Чордалија за година две ќе биде новиот Wolff.
sportskadimenzija.mk
Времето ќе покаже кој е исправниот пат. Она што е добро за еден играч може да се покаже погрешно за друг. Јас не мислам дека постои една патека и таа треба сите да ја одат.Секоја чест за Димитар, баш ми направи мерак веста! Се надевам дека ќе успее да се вклопи во системот на Целје и во словенечкиот ракомет.
Патот кој барем до сега го одат он и Михаил Иваноски е оној, кој треба да го следат сите млади играчи кои имаат некаков потенцијал и амбиција да направат нешто повеќе во својата кариера.
Сум согласен генерално, но во 99% од случаите сметам дека трансфери од типот на Талески и Кузмановски кои ги направија уште на 20-21 година, најчесто не завршуваат добро.Времето ќе покаже кој е исправниот пат. Она што е добро за еден играч може да се покаже погрешно за друг. Јас не мислам дека постои една патека и таа треба сите да ја одат.
Се согласувам дека треба внимателно да ги бираш клуовите, да не трчаш само по пари и да биде фокусот на развој, минутажа и можност за напредок. И за муабетот за "чекор по чекор" сум согласен. Мислев дека фокусот на коментарот е одењето во странска лига на одредена возраст - мислам дека тоа е небитно, битно е дали клубот во кој избрале да играат сака да вложува во играчот, дали ќе има минутажа и моѓности за грешење и учење и какви противници ќе има во минутажата што ја добива. Дали клубот е во Македонија, Словенија, Србија, Шпанија, Франција или Германија е сеедно...Сум согласен генерално, но во 99% од случаите сметам дека трансфери од типот на Талески и Кузмановски кои ги направија уште на 20-21 година, најчесто не завршуваат добро.
Играчите губат клучни години од својот развој кои на крајот многу тешко се надокнадуваат и истото е случај и во други колективни спортови, а не само во ракометот. Ако не станува збор за некаков талент кој се раѓа еднаш во векот, многу е подобро играчите да одат чекор по чекор, да бираат минутажа и улога пред име и пари.
Па дури и еден Лазаров кој по сите основи е вонсериски играч стигна таму кај што стигна внимателно бирајќи ги клубовите за кои ќе настапува.
sportskadimenzija.mk