СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

За кои репрезентации навивате на Светското првенство во САД, Мексико и Канада, 2026?

• Алжир

• Аргентина

• Австралија

• Австрија

• Белгија

• Босна и Херцеговина

• Бразил

• Канада

• Зелено'ртски острови (Cabo Verde)

• Колумбија

• Хрватска

• Курасао

• Чешка

• ДР Конго

• Еквадор

• Египет

• Англија

• Франција

• Германија

• Гана

• Хаити

• Иран

• Ирак

• Брег на слонова коска

• Јапонија

• Јордан

• Мексико

• Мароко

• Холандија

• Нов Зеланд

• Норвешка

• Панама

• Парагвај

• Португалија

• Катар

• Саудиска Арабија

• Шкотска

• Сенегал

• Јужна Африка

• Јужна Кореја

• Шпанија

• Шведска

• Швајцарија

• Тунис

• Турција

• САД

• Уругвај

• Узбекистан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Абе до вчера стенкавте оти немало да има на македонски, сеа како за тоа да гледате фудбал, за да најдете гафови. Најнебитен коментар било дека имал 27 год и играл Ал Хилал ама затоа тоа да го каже некој на ХРТ, уау колку е подготвен, ништо не му бега, се знае. Гледајте и уживајте.
Со главата и сите делови од телото гарантирам дека коментаторите на Арена не грешат како овие слепци. А пази, ние интерашите поприлично ги пцуеме и тие од Арена (не сите) поради икс причини.

Не може да ме убедиш дека тие од Арена 90 минути ги мешаат Кунде и Олисе, нема теоретска шанса, или Јамал со Ојарзабал. Или дека 20 пати викаат дека Шпанија 2002 освоила СП. Не ме јеби едно е лапсуз, друго е незнаење. Овој Зоран Мишевски убеден сум дека го упропастува гуглот пред утакмица, 2000 табови му се отворени и од што сака да бомбардира со информации не знае кај тера, греши, повторува 20 пати грешни работи, а гарант мисли дека е интересен и дека луѓето прв пат го слушаат тоа што го кажал.

Пример, мене Драган и Тони ми се добри коментатори за фудбал, не дека не грешат и они ама се гледа дека имаат познавање, само и кај нив проблемот е што немаат "коментаторска кондиција" зашо освен на вести не се појавуваат нигде. Друго се овие од Арена со 3832872722 преноси неделно, сакал нејќел формата ќе ја имаш.

Судењето на ова првенство е маестрално! Нема глупи фаули, нема безпотребно лежње по земја, нема задржување време. Цело време се игра брз, убав фудбал. Единствено ми сметаат паузите за хидратација, ама барем може да станеме да мочаме.

Се запна овој со задникот на Тареми дека бил во офсајд, 3 пати спомна :pos:
Автоматски споено мислење:

Со главата и сите делови од телото гарантирам дека коментаторите на Арена не грешат како овие слепци. А пази, ние интерашите поприлично ги пцуеме и тие од Арена (не сите) поради икс причини.

Не може да ме убедиш дека тие од Арена 90 минути ги мешаат Кунде и Олисе, нема теоретска шанса, или Јамал со Ојарзабал. Или дека 20 пати викаат дека Шпанија 2002 освоила СП. Не ме јеби едно е лапсуз, друго е незнаење. Овој Зоран Мишевски убеден сум дека го упропастува гуглот пред утакмица, 2000 табови му се отворени и од што сака да бомбардира со информации не знае кај тера, греши, повторува 20 пати грешни работи, а гарант мисли дека е интересен и дека луѓето прв пат го слушаат тоа што го кажал.

Пример, мене Драган и Тони ми се добри коментатори за фудбал, не дека не грешат и они ама се гледа дека имаат познавање, само и кај нив проблемот е што немаат "коментаторска кондиција" зашо освен на вести не се појавуваат нигде. Друго се овие од Арена со 3832872722 преноси неделно, сакал нејќел формата ќе ја имаш.
И со задникот нели?

Беше и остана исфорсирана шкљ репка Белгија. Руди Гарсија ебати тренерот.

Многу е слаб Лукаку.
Не знам како една репрезентација како Белгија не најде некој напаѓач да игра место него. Па овој има точно 70 минути одиграно цела сезона за Наполи од кој последниот настап е некаде почеток на Март кога изиграл 7 минути. Притоа како што знам не ни тренираше со Наполи, се испокараа со Конте.
Секој друг играч во репрезнтација од тоа ниво нема шанси да добие повик а овој дури и прв напаѓач.

Најголемата разлика што ја чувствуваме не е во коментирањето, туку во разбирањето на фудбал, овие од Арена имаат поголемо познавање од 90% од гледачите, затоа ни делуваат интересни, нашиве не гледаат фудбал ни колку просечен македонски гледач.

Филип Марковиќ од Арена што сите го обожаваат работи и како фудбалски скаут за клубови, активно ги следи сите младински категории, доктор за Англиски и Јужноамерикански првенства, може до сабајле да збори за некои играчи и клубови од пониски лиги и сите како ученичиња ќе го слушаме, без разлика што гледаме секој ден по 5 утакмици.

Слично е и со Горан Свилар или како во ракомет што се Сретен Рашковиќ и Стеван Стевановиќ, доктори во својата работа, го имаат спортот кој го коментираат во малиот прст.

Да не зборуваме и со каква емоција пристапуваат кон работата, едноставно го сакаат тоа што го работат, нашите делуваат како да им е преку глава од коментирање.
Плус голема улога игра и генерациската разлика, кај нашите коментатори просекот е 55 години, кај овие од Арена е може за 20 години помал.

Мислам дека најголемата разлика е во емоцијата. Нашиве ко да се на парастос кога коментираат, ниту гол ко ќе падне не може да ги извлече од летаргија. Како некој за врат да ги фатил и да ги донел да коментираат.
Не уживаат, не се соживуваат со натпреварите.

Многу е слаб Лукаку.
Не знам како една репрезентација како Белгија не најде некој напаѓач да игра место него. Па овој има точно 70 минути одиграно цела сезона за Наполи од кој последниот настап е некаде почеток на Март кога изиграл 7 минути. Притоа како што знам не ни тренираше со Наполи, се испокараа со Конте.
Секој друг играч во репрезнтација од тоа ниво нема шанси да добие повик а овој дури и прв напаѓач.
Абе и он толку слаб да е. Влезе минатата за да им извади нерешено. Цела репка им е шкљ. Не се знае што се игра и да не е Де Брујн ништо не прават. Пример па со нас во беа во група па не брилијираа нешто нешто.

Многу е слаб Лукаку.
Матијас Фернандез Пардо треба да го пробаат како напаѓач.
Ама очигледно ни Гарсија нема мадиња исто како другарот негов Роберто Мартинез

Абе и он толку слаб да е. Влезе минатата за да им извади нерешено. Цела репка им е шкљ. Не се знае што се игра и да не е Де Брујн ништо не прават. Пример па со нас во беа во група па не брилијираа нешто нешто.

Ама минатата играа без класичен напаѓач што значи овој паднатиов им е прва опција како деветка.
Еве овој од Лил што го кажа @Johnny B делува како да е деветка ама не знам што играч е да сум искрен. Го знам по име ама го немам гледано.

Де Брујне игра аматерски фудбал, 0 желба за фудбал. Да не е 'Де Брујне' никогаш не би бил во прв состав со оваа форма.

дава гол.

Ама минатата играа без класичен напаѓач што значи овој паднатиов им е прва опција како деветка.
Еве овој од Лил што го кажа @Johnny B делува како да е деветка ама не знам што играч е да сум искрен. Го знам по име ама го немам гледано.
Не го имам гледано, ама знам дека е многу ценет од Ливерпул, Њукасл и уште неколку тимови во ПЛ

1000020986.jpg

Back
На врв Bottom