K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 28 4,7%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,0%
  • Judo

Гласови: 11 1,8%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 71 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 195 32,6%
  • Muay Thai

Гласови: 47 7,9%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,7%
  • Ninjitsu

Гласови: 31 5,2%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 10,9%

• Вкупно гласачи
    598
Андердогот Гејџи му ја искаса главата.
Арман, Ислам, Мовсар би го искинале
Kako sto veli McNugget... - Mad business e ova care, se mozi da se desi :icon_mrgr:

Kako sto rekov - styles make fights. Max go pregazi Justin, a Justin pa go pregazi Ilia.
Porazot na Adesanya od Strickland, Holm- Rousey, Silva - Weidman, Handerson- Emilianenko, sega Gane i Geathje...
Se mozi da se desi vo sportov. MMA matematikata ne pronaoga mesto tuka.

Епа курчот ала Мекгрегор го кошташе Топурија скапо.
Џастин не само што победи туку и го претепа како грбаво куче, уште у прва рунда му ја отвори фацата ко конзерва месен нарезак.
Му го зема курчот.
Пишав и погоре, Џастин може не е некој техничар, али има неверојатна издржливост и динамит у тупаница.
За мене ова не е изненадување.
Автоматски споено мислење:

И боље за Илија што отпаѓа, затоа што Ислам ќе го изџигери.
Не сакам многу да го тупам, на кратко да ти кажам дека не си во право

Цело детство, се до крај на средно ми помина во млатење со доларите.
Еден ме фати неспремен и ме расцвета, уште три пати се имаме начекано го имам бумбар напраено.

Не знам како поубаво да ти објаснам а да не го тупам за да сфатиш

Го потцени и си дојде казната.

Интересното е што Илиа направи буквално се исто како и на претходните мечеви..исто како со Волк , во втора рунда дури ги поврза истите комбинации, во тело па после горе, со таа разлика што против Волк не доби повратно во таа размена , а Џастин се бранеше и одма коа беше гадно одеше напред со удари. Не знам како ама некако успеа да го избегне црното сценарио. Мене разочарувањето од Илиа ми беше во продолжение. Непрепознатлив, пасивен во движење, одбрана нула. Јес да беше збумбарен и тоа му влијаеше секако , ама сепак..Разликата на пример во борбата против Макс беше таа дека имаше повеќе слобода Илиа , бидејќи на тој меч воопшто не добиваше толку удари од Макс и затоа беше и поодморен и успеа во четвртта рунда да го нокаутира. Јебига , што вика @_BerzerkeR_ некој борец не ти одговара и тоа е тоа. Поентата е дека (по мое мислење ) доста други борци не би ги преживеале оние комбинации и ударци од Илиа во втора рунда.. па мислам дека дискутабилно би било и за Ислам. Мислам дека и Ислам како Переира нема јака брада, и доколку некој прв го закачи саглам може да го јаде. Со таа разлика што Ислам одма ти се фрла во нозе и те руши , и они со екипата на тој начин се вадат од гомната. Спремни се да префрлат доле и да земат здив после евентуален примен удар , што многу значи.

Не сакам многу да го тупам, на кратко да ти кажам дека не си во право

Цело детство, се до крај на средно ми помина во млатење со доларите.
Еден ме фати неспремен и ме расцвета, уште три пати се имаме начекано го имам бумбар напраено.

Не знам како поубаво да ти објаснам а да не го тупам за да сфатиш

Апсолутно си во право за се.
Топурија е добар борец, многу добар, али според мене не е вау, не е , high level
Автоматски споено мислење:

Интересното е што Илиа направи буквално се исто како и на претходните мечеви..исто како со Волк , во втора рунда дури ги поврза истите комбинации, во тело па после горе, со таа разлика што против Волк не доби повратно во таа размена , а Џастин се бранеше и одма коа беше гадно одеше напред со удари. Не знам како ама некако успеа да го избегне црното сценарио. Мене разочарувањето од Илиа ми беше во продолжение. Непрепознатлив, пасивен во движење, одбрана нула. Јес да беше збумбарен и тоа му влијаеше секако , ама сепак..Разликата на пример во борбата против Макс беше таа дека имаше повеќе слобода Илиа , бидејќи на тој меч воопшто не добиваше толку удари од Макс и затоа беше и поодморен и успеа во четвртта рунда да го нокаутира. Јебига , што вика @_BerzerkeR_ некој борец не ти одговара и тоа е тоа. Поентата е дека (по мое мислење ) доста други борци не би ги преживеале оние комбинации и ударци од Илиа во втора рунда.. па мислам дека дискутабилно би било и за Ислам. Мислам дека и Ислам како Переира нема јака брада, и доколку некој прв го закачи саглам може да го јаде. Со таа разлика што Ислам одма ти се фрла во нозе и те руши , и они со екипата на тој начин се вадат од гомната. Спремни се да префрлат доле и да земат здив после евентуален примен удар , што многу значи.
Само Емилијаненко се има вратено и земено победа послем такво збумбаруваање

Последно уредено:
Поентата е дека (по мое мислење ) доста други борци не би ги преживеале оние комбинации и ударци од Илиа во втора рунда.
Jas toa i se cudev. Samiot Justin ne bi gi preziveal ovie udari vo drugi mecevi kade sto e toj favorit. Ilia go pogodi nekolkupati zdravo, i ne padna zverov.
Da, potpolno si vo pravo - Klucni momenti bea koga Topuria go pritiskase na mreza i so udari vo telo, probuvase da iznajde kombo so koe ke go zavrsi, ali ovoj dobro gi izbegnuvase tie liver-shots i uspevase da vozvrakja nekako so sto go razkrvavi.

Баш ми е мило за победава на Gaethje.
Многу го потценија мислиш Чендлер се тепа со Топуриа. А Топуриа после толкаво курчење време беше да изеде здрав ќотек и тоа баш отечена фаца. Мислам дека многу ја претера со одредени коментари и почна секој фајтер во УФЦ да го смета за пичкин дим. Паѓаат нулите полека од одредени ликови кои се сметаа за непобедливи. Тоа го прави УФЦ уште поинтересен , не е лесно предвидливо.

Гледам коментари наназад многу сте го потцениле Гејчи, дечкото е создаден за вакви борби посебно битните во неговата кариера, се надевам дека после оваа славно ќе си се пензионира исто така да не заборавам да го пофалам и тимот на Гејчи кој што многу помогна во читањето на движењата и ударите на Топуриа, нема ништо случајно, во овој спорт се тренира и се подготвува максимално.

Ima reakcii od site strani za sudenjeto vo Gane - Pereira.
Pereira imase na Insta objaveno video vo koe go ruga Dean poradi nesudenje na nelegalni udari vo glava.

Otkako nekolkupati ja izgledav taa sekvenca mislam deka drzi voda. Gane go pogodi barem 2-3 pati kombinirano so lakt i hammerfist po temeto i stranicno vo glavata.

Luge se povikuvaat i na borbata protiv Dos Santos, vo koja istiot Gane go pogodi so lakt JDS pozadi uvoto. Definitivno illegal shot.
A vo negovata pretposledna borba go zbrca Aspinall v oko.
Likov definitivno treba da povodi smetka vo vrska za toa kako se bori.

Ne deka apsolutno ne se vo pravo i lugeto koi go kritikuvaat Pereira deka e whiny posle vakvo pretepuvanje, no mislam deka reakciite drzat voda i normalno e sto protesitra likot. Nikoj ne znae kolkava steta napravija bas tie udari, i dali Pereira ke bese vo moznost da se oporavi pobrzo da ne bea tie.

Па не баш сѐ, стандард ударите фалеа и веројатно тоа ќе сменеше многу
Пред да го нокаутира Оливера види колку подвижен беше и запази ги ударите, ќе ти стане јасно

Нокаутот му беше поважен од победа, на хајлајтс се приметува дека не затвара простор како во претходните
Првично, Гејчи со такви удари го дофати кај окото и од тука отиде во друг правец.
Убаво си кажа, пристапот му беше како со Волк, затоа и изгуби

Илија го победи Емет на еден начин, Волк на друг, Макс на трет, Оливера на четврт, затоа цел мма свет се чудеше на епилогот и ова е веројатно најголемото изненадување во лесна категорија
Стрикланд имаше поголеми шанси против Чимаев во споредба со Гејчи против Илко

Мое мислење е дека згреши што толку претпазливо влезе од почеток, требаше одма агресивно да го нападне и да го растрча повеќе

Друга забелешка, килажата; станал доста понеподвижен, 3-4 кила до 5 штрчеа
Веројатно е потежок од тоа што треба да биде
Се гоат ваквите кепеци што се талентирани и мислат дека со поголема килажа поголема сила ќе имаат.

Се кладам дека движи со 80-85 кила кога не е на тренинг камп а он треба да движи со 73-77 кила максимум

Да го ослабеш телото 15 кила за 2 месеци не е мала работа.
Изгледа предвреме се спремал за Ислам и скапо ја плати цената
Едно е за 2 месеци 4 до 7 кила да ослабеш, друго е 12-15

Бог знае што памет имаат тие кои се одговорни за телото и за исхраната
Џабе сѐ вежбите за мозокот кога не се слуша телото што бара.

Илија е пак боље фајтер од камионџијата

Па не баш сѐ, стандард ударите фалеа и веројатно тоа ќе сменеше многу
Пред да го нокаутира Оливера види колку подвижен беше и запази ги ударите, ќе ти стане јасно

Нокаутот му беше поважен од победа, на хајлајтс се приметува дека не затвара простор како во претходните
Првично, Гејчи со такви удари го дофати кај окото и од тука отиде во друг правец.
Убаво си кажа, пристапот му беше како со Волк, затоа и изгуби

Илија го победи Емет на еден начин, Волк на друг, Макс на трет, Оливера на четврт, затоа цел мма свет се чудеше на епилогот и ова е веројатно најголемото изненадување во лесна категорија
Стрикланд имаше поголеми шанси против Чимаев во споредба со Гејчи против Илко

Мое мислење е дека згреши што толку претпазливо влезе од почеток, требаше одма агресивно да го нападне и да го растрча повеќе

Друга забелешка, килажата; станал доста понеподвижен, 3-4 кила до 5 штрчеа
Веројатно е потежок од тоа што треба да биде
Се гоат ваквите кепеци што се талентирани и мислат дека со поголема килажа поголема сила ќе имаат.

Се кладам дека движи со 80-85 кила кога не е на тренинг камп а он треба да движи со 73-77 кила максимум

Да го ослабеш телото 15 кила за 2 месеци не е мала работа.
Изгледа предвреме се спремал за Ислам и скапо ја плати цената
Едно е за 2 месеци 4 до 7 кила да ослабеш, друго е 12-15

Бог знае што памет имаат тие кои се одговорни за телото и за исхраната
Џабе сѐ вежбите за мозокот кога не се слуша телото што бара.

Илија е пак боље фајтер од камионџијата
Муабетот ми беше и дека покрај се, и покрај лошата прва рунда, во втора го водовме правиот Илиа, влезе во ритам и го издиша комплетно Џастин, со тоа што направи грешка кога падна на под и тука требаше со граунд енд паунд да ви заврши а он одеше да докажува боречки квалитети и по мене гадно се заеба. Тоа е , го окрка , ама мислам ќе се врати. Ова ќе му биде лекција за се , па вероватно ќе се врати појак.

Муабетот ми беше и дека покрај се, и покрај лошата прва рунда, во втора го водовме правиот Илиа, влезе во ритам и го издиша комплетно Џастин, со тоа што направи грешка кога падна на под и тука требаше со граунд енд паунд да ви заврши а он одеше да докажува боречки квалитети и по мене гадно се заеба. Тоа е , го окрка , ама мислам ќе се врати. Ова ќе му биде лекција за се , па вероватно ќе се врати појак.
Реванш треба да му бара одма, нема скршеница за брзо ќе му заздрави
Не беше прелош Илија ама недоволно посветен за да излезе како победник

Конор убаво си кажа, Илко со полуотворен гард пристапи и одма од старт го папаше

Јас би сакал реванш да има до крај на година, евентуално Јануари, Фебруари.

Ама мислам дека за било кој друг ќе се согласи, само не за Илија
Такви удари во 2ра рунда ретко кој може да зададе

Иначе брат сам си кажа за 2ра рунда, џабе го измава кога не ја реши кога требаше

Оливеира заслужува повеќе римеч со Гејчи од Илиа , но не смее Дана да си дозволи пак да го остави Арман без title shot. Се десило шо се десило, ни треба Гејчи Арман следен фајт. Ерменцот има одличен стрик , не смее да му се даде Топуриа.

Исто така такви удари редко кој може да издржи
Точно...ама Илиа да имаше добар граунд енд паунд ,кога го фрли на земја, наместо да го глуми Ислам, Џастин ќе беше завршен. Пример Волк да ја имаше таа позиција за граунд енд паунд ќе беше друга песна. Во секој случај во интересен смер отиде причава. Падна митот за Илиа, нема више на тој начин да му се плашат ривалите, и плус ќе биде интересно да се види на кој начин ќе се врати после оваа макљажа.

Точно...ама Илиа да имаше добар граунд енд паунд ,кога го фрли на земја, наместо да го глуми Ислам, Џастин ќе беше завршен. Пример Волк да ја имаше таа позиција за граунд енд паунд ќе беше друга песна. Во секој случај во интересен смер отиде причава. Падна митот за Илиа, нема више на тој начин да му се плашат ривалите, и плус ќе биде интересно да се види на кој начин ќе се врати после оваа макљажа.
Истово го мислам

Само јас мислам дека ќе се врати уште подобар

Back
На врв Bottom