Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дали братот @Milev4ArsenaL гледаше во Е*****т вечерва? :D
Да знаев дека ќе има некоја организација ќе дојдеа уште 3 фанови на Арсенал :D
Детево ми подзаспиваше и морав да возам додека беа пеналите и баш за пеналот на Габриел бевме позади Е*****т. Кочам да го видам, само што ја видов фацата, знаев дека го утнува. Давам гас да не кобам, им викам промаши и само слушам од позади ДА...

Слабо одиграно, согласно размерот на силите. Баш пред некое време зборувавме со другариве дека Квича е делот од сложивалката што му фали на Арсенал, кога веќе не се носи некое напаѓачиште.
Тоа е, нема разочарувања. Одиграа според можностите, можеби прерано се затворија само. Пеналите се рулет, секој може да победи.
Премногу се плука по Артета, а не се гледа слабата форма на Сака кој треба да е алфа и омега. Исто и Одегард. Поголема вина за ваквата игра има тоа што двајцата прпаднаа тоталка и тимот остана без главните офанзивни опции.
Одлична сезона, си треба офанзивно засилување за клубот да биде уште поконстантен.

Последно уредено:
Дали братот @Milev4ArsenaL гледаше во Е*****т вечерва? :D
Да знаев дека ќе има некоја организација ќе дојдеа уште 3 фанови на Арсенал :D
Детево ми подзаспиваше и морав да возам додека беа пеналите и баш за пеналот на Габриел бевме позади Е*****т. Кочам да го видам, само што ја видов фацата, знаев дека го утнува. Давам гас да не кобам, им викам промаши и само слушам од позади ДА...

Слабо одиграно, согласно размерот на силите. Баш пред некое време зборувавме со другариве дека Квича е делот од сложивалката што му фали на Арсенал, кога веќе не се носи некое напаѓачиште.
Тоа е, нема разочарувања. Одиграа според можностите, можеби прерано се затворија само. Пеналите се рулет, секој може да победи.
Премногу се плука по Артета, а не се гледа слабата форма на Сака кој треба да е алфа и омега. Исто и Одегард. Поголема вина за ваквата игра има тоа што двајцата прпаднаа тоталка и тимот остана без главните офанзивни опции.
Одлична сезона, си треба офанзивно засилување за клубот да биде уште поконстантен.
Таму бев брат миии, требало дојдиш. Шта је ту је, кога и да си успат повели на пиво, вино, ракија

Тактиката беше одлична, уште 3 натпревари да се играа ПСЖ немаше да даде гол со ваква одбрана, штета што Москера киксна и им подари пенал. Пенал рулетот е баш тоа рулет, никогаш не смееме да се потпреме на него, лотарија е тоа. Како и да е, среќни во победа, горди во пораз. Има уште многу години прајм фудбал во генерацијава, што е наше ќе си дојде, уште послатко ќе биде тогаш.

Над милион до 1.5 милиони денеска на парадата и тоа без завршна церемонија (сејфти ризонс) и како плус после ден од изгубено финале ЛШ. Најголема парада евер во Британија. Кога си голем, голем си јбг.

ПЛ трофејот конечно повторно назад, како што реков и претходно, стои постот, ПЛ беше муст вајгодина, ЛШ ќе беше шлагот, јбг не успеавме. Тотално тактички беше надигран Енрике да не се лажеме, едноставно грешки како Москера на неприродна позиција кој направи пенал, беше единственото нешто што најјакиот тим во Европа успеа да искреира во финалето. ПСЖ немаше да ни даде гол 200 минути да игравме, толку бевме добри и организирани назад. Нека ви текнат само муабетите кога ние игравме против лоу блок и не можевме да пенетрираме, секогаш критиките беа против нас. Финале се игра за да се добие јбг, не успеавме.

Тоа и што се чекаше и беше приоритетно и му зависеше судбината, бар според мене, не и за Кроенкевци, Супер Мик Артета, што и претходно реков, го донесе ПЛ трофејот, апсолутно заслужен, без никаква дамка. До Јануари бевме добри, после тоа бевме апсолутен дисастер во играта, но имајки ја во предвид тежината, притисокот и се останато, немам никаква замерка, сите само сакавме после толкуте 2ри места, конечно да се надмине прагот. Тоа и се деси, така да Шампиони!

ЛШ е горчина за сите нас, можеше да донесе историска сезона, најдобра у историја. Не се случи, сепак не жалам затоа што дечките дадоа макс, на чело со Микел, Езе и посебно најдобриот штопер на светот Габриел. Треба да имаш и муда да побараш да бидеш 5ти изведувач, а да си штопер.

Хајпнат сум за наредна сезона, затоа што го гледам Артета и Џош, сакат уште подобар тим да направат за да конечно освоиме ЛШ.

Играта догодина се надевам дека нема да е како последните 6 месеци, мораме подобро. За ЛШ, е небитно, зашо не секојпат како играш ти добива трофеј во овој куп.

Микел Артета, Арсенал повторно со супер квалитетен тренер, легенда во мејкинг, ко Папа Венгер!

Идемо по бек ту бек догодина и ЛШ!

ПС: Најголемото славје на Јунатед, Челзи, Ливерпул и Сити сезонава беше што изгубивме финале ЛШ. Заборавија дека ги ебевме у ПЛ. :sekc:

Имињава со кои не поврзуваат претходниве неколку дена се очај.
Некој грк од белгиска лига, некој си Коне од Рома. Берта не ме јеби не е ова Севиља, да се трупаме со треторазредни играчи.
Од лани летото трансферите беа беда, никој не се покажа ко шо треба.

Имињава со кои не поврзуваат претходниве неколку дена се очај.
Некој грк од белгиска лига, некој си Коне од Рома. Берта не ме јеби не е ова Севиља, да се трупаме со треторазредни играчи.
Од лани летото трансферите беа беда, никој не се покажа ко шо треба.
Pa ne bi rekol bas, se povrzuvame so klasa igraci i za prvpat imame sansa da napravime strasen sostav :)
Grkot e bekap opcija za levo bidejki verojatno si odat i Martineli i Trosard(sigurno), odlicen igrac i dobar potencijal.
Prvi opcii levo mislam deka ni se Barcola/Yildiz, a Rogers deluva deka e blisku do dogovor, Rogers e poveke 10ka pa mislam deka ne ni e on prva opcija za levo krilo posto strasno ni treba nekoj brz i dribler tamu.
Za na sredina se brka Bouaddi od Lille, 18 godisen marokanec, wonderkid i dobi povik i ke igra na svetskovo za Maroko verojatno vo prvi 11, dobra sansa da se proskautira malce.
Za vo odbrana na bekovski pozicii mozno e da se donese Ivan Fresneda od Sporting.

Jesus, Trossard, Norgaard, Kepa(?), White(?), Martineli (?) - ova verojatno sve se cisti letovo

Будади и Камара од Франција се огромни таленти.

Pa ne bi rekol bas, se povrzuvame so klasa igraci i za prvpat imame sansa da napravime strasen sostav :)
Grkot e bekap opcija za levo bidejki verojatno si odat i Martineli i Trosard(sigurno), odlicen igrac i dobar potencijal.
Prvi opcii levo mislam deka ni se Barcola/Yildiz, a Rogers deluva deka e blisku do dogovor, Rogers e poveke 10ka pa mislam deka ne ni e on prva opcija za levo krilo posto strasno ni treba nekoj brz i dribler tamu.
Za na sredina se brka Bouaddi od Lille, 18 godisen marokanec, wonderkid i dobi povik i ke igra na svetskovo za Maroko verojatno vo prvi 11, dobra sansa da se proskautira malce.
Za vo odbrana na bekovski pozicii mozno e da se donese Ivan Fresneda od Sporting.

Jesus, Trossard, Norgaard, Kepa(?), White(?), Martineli (?) - ova verojatno sve se cisti letovo
Гркот е обичен просек не би го земал ни за бекап опција посебно не за 40м колку што се врти сумава.Далеку подобри играчи имаш и за помалку од 40м Рашфорд за 30м сега и плата дупло поголема него грков ама па и далеку поквалитетна опција.Муабетов ми е да се донесат искусни играчи да се искористи овај момет кога др тимови се раштимани и да се освојат 2,3 титули со ред а не да експириментираме со 18 годишни таленти и играчи од Ш лиги.Наместо детево од Лил донесиго Бруно Гимараеш а ќе биди поскап 15,20м ама квалитет и искуството се незаменливи ќе можи да одмори и Рајс така а некако минатава сезона да се прегорува од што нема кој да го замени.За некоја минута ќе ги видиме еден против др да видиме која е разликава од малиов до Бруно.

Не викам да не купуваат млади супер таленти како Боудади и Камара или тоа детето Монга од Лестер.
Замерка имам за гркот и Коне, не ме јеби првак на Англија, полуфиналист во ЛШ ќе купуваме просеци, овие играчи се за во Брајтон. Орнстин имаше објавено за трансфериве, што значи сериозна е работава.

Натаниел Браун, Жуниор Крупи, Макси Араухо и Ибрахим Маза се споменуваат исто така покрај овие што ги наведовте погоре. Така да очекувајте квалитетни појачувања на повеќе позиции.

Гркот е обичен просек не би го земал ни за бекап опција посебно не за 40м колку што се врти сумава.Далеку подобри играчи имаш и за помалку од 40м Рашфорд за 30м сега и плата дупло поголема него грков ама па и далеку поквалитетна опција.Муабетов ми е да се донесат искусни играчи да се искористи овај момет кога др тимови се раштимани и да се освојат 2,3 титули со ред а не да експириментираме со 18 годишни таленти и играчи од Ш лиги.Наместо детево од Лил донесиго Бруно Гимараеш а ќе биди поскап 15,20м ама квалитет и искуството се незаменливи ќе можи да одмори и Рајс така а некако минатава сезона да се прегорува од што нема кој да го замени.За некоја минута ќе ги видиме еден против др да видиме која е разликава од малиов до Бруно.
Se nadevam ja izgleda utakmicava i vide zosto Bouadi a ne Bruno.
Go izora terenot deteto i si igrase majtap so brazilcite, ona ponasanje na teren i igranje 6ka na 18 godini go nema sekoj, detevo e nesto posebno i se nadevam ke uspeeme da go dogovorime na vreme.
Inaku Nathaniel Brown odi vo Baern, od Maza nema nisto, Kroupi e mnogu verojatno uste edna sezona vo Bournemouth ili PSG, a Maxi Araujo e moznost za po leva strana ako si odi Calafiori.

Последно уредено:
Грков е тотално непотребен трансфер, а овој французинов/мароканец вчера покажа зошто толку фама има околу него. Ако може да го упецаме, немам против.

Ни треба докажан, јак, брз и дриблер лево крило. Тоа е муст за мене овој трансфер рок.

Каков грк бе. Моја желба е турчинон од Јуве. Ако не годинава...следната. Боље да се закрпат и годинава со Мартинели и Тросард, па јако да испазарат догодина крило. Нормално ако нема доволно кеш годинава ради ФФП. Ако пак фрлат 40 милиони за нов Мартинели...џабе

Каков грк бе. Моја желба е турчинон од Јуве. Ако не годинава...следната. Боље да се закрпат и годинава со Мартинели и Тросард, па јако да испазарат догодина крило. Нормално ако нема доволно кеш годинава ради ФФП. Ако пак фрлат 40 милиони за нов Мартинели...џабе

Мене и турчинот ми е сумљив квалитет. Пре би Баркола. Роџерс не сум сигурен ко за лево крило, повеќе влече накај средина, ист профил ми се ко Езе.

Back
На врв Bottom