Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    12
Иронично но во моментов само во тенисерот гледам спас кој може да ја оправи ситуацијата во Милан.

Читам дека ниеден фудбалер немало со проштален пост за Алегри. :toe:

Добро е што пак го враќаат стариот во игра. Иако не верувам дека уште се одлучиле за такво сценарио, а и во текстот се спомнува дека "советниците" ќе отидат да разговараат, може да го гледаат како опција без Рангник. Не значи дека и двајцата ќе дојдат.

Моментално, што порадикално сценарио, тоа ми е попривлечно, подобро така да се изгине, отколку пак мачење со блуткави компромиси.

Гласнер е ок, но не ме импресионира и покрај некои успеси (кои исто не се импресивни) и солидното тренерско искуството, што го прави попривлечен за овие што бираат, особено кога други тренери, кои им беа повисоко на листата, не сакаат да се нафатат во ваква ситуација.

Со Рагник од старт се фрлаат 2-3 сезони у вода под мотото "trust the process" за на крај најголем успех да биде 4то место и 0 трофеи.

Добро е што пак го враќаат стариот во игра. Иако не верувам дека уште се одлучиле за такво сценарио, а и во текстот се спомнува дека "советниците" ќе отидат да разговараат, може да го гледаат како опција без Рангник. Не значи дека и двајцата ќе дојдат.

Моментално, што порадикално сценарио, тоа ми е попривлечно, подобро така да се изгине, отколку пак мачење со блуткави компромиси.

Гласнер е ок, но не ме импресионира и покрај некои успеси (кои исто не се импресивни) и солидното тренерско искуството, што го прави попривлечен за овие што бираат, особено кога други тренери, кои им беа повисоко на листата, не сакаат да се нафатат во ваква ситуација.

Ова авантиво колку е сигурно ? Хајп за 2-3 дена или стварно се нафатил ?
Гласнер експресно не ги одбил ко Чави и Ираола па се мисли 2-3 дена за покултурно да ги одбие ?
Некако све ова ми делува на фама. Што кажа Курајбер, ќе се натегаат цело лето и после светското ќе сакаат све да средат за 3 недели.

Ова сезона покажа колку има фалинки и е далеку од високо ниво. Всушност само првата полусезона Ливерпул беше добар. Понатаму само гледавме како Слот не се снаоѓа.

Ако биде тој, тогаш поконзервативно сценарио и поголемо влијание на Ибра.

Овој шпанецот не ми влева преголема доверба, еден добар трансфер на неколку лоши.

А главната визија треба од таму да дојде.

Последно уредено:
Слот е како rich mans Pioli. Освен ако не му донесат класа фудбалери максимум е топ 4.

Слот е како rich mans Pioli. Освен ако не му донесат класа фудбалери максимум е топ 4.
Му ги донесоа и у Ливерпул и шо напраи ?
Вирц, Фримпонг, Керкез, Исак и посинокот Екитике...

Инаку се сомневам дека Слот лесно ќе прифати да биде тренер.

Нема лесно да се нафати да биде тренер во клуб со помал профит, помали трансфери, плус со многу прашања околу другите позиции и колку ќе бидат во согласност со него.

Колку и да имаше лоша сезона, сигурно се надева уште на голем клуб, а како нема голем избор на тренери може и да дочека таква шанса, ако не сега, тогаш во рок од една година.

Нема сигурно ентузијастично да трча кон проблематичен ангажман и да се доведе во ептен лоша ситуација после неуспех.

Видов некои цитати, држи вода тоа што изјавил, само е задоцнето некоја година.

Нека му е со среќа, сакам да отиде во средина каде ќе се снајде добро и ќе направи уште нешто во кариерата. И се надевам ќе отиде во некој од најсилните клубови или барем добар тим од ПЛ како Њукасл, Тотенхем и сл.

Имам пишувано дека секој што дал придонес за 21/22, колку и да ме нервирал во меѓувреме, на крај, заслужува благодарност. Ептен треба да утне нешто за да биде поинаку.

Видов некои цитати, држи вода тоа што изјавил, само е задоцнето некоја година.

Нека му е со среќа, сакам да отиде во средина каде ќе се снајде добро и ќе направи уште нешто во кариерата. И се надевам ќе отиде во некој од најсилните клубови или барем добар тим од ПЛ како Њукасл, Тотенхем и сл.

Имам пишувано дека секој што дал придонес за 21/22, колку и да ме нервирал во меѓувреме, на крај, заслужува благодарност. Ептен треба да утне нешто за да биде поинаку.
Ќе го земите во Арсенал ајде

Другари во овие тмурни времиња само да ви спомнам и да ве потсетам дека овој ПСЖ со доминацијава, младиве талентирани играчи, многу потсеќа на Милан од сезоните 88/89 и 89/90 кога 2 титули по ред освоија.

Back
На врв Bottom