Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување

СВР Тетово поднесе кривична пријава за настанот кој се случил завчера, во кој две млади лица биле нападнати од група од 20 лица.
Нешто пред полно, во СВР Тетово М.М. (18) од Тетово пријавил дека околу 23 часот, додека со својот другар Л.Ф. (18) се движеле пеш по улицата „Ленин“, во близина на мостот на реката Шкумбин, биле физички нападнати. Според пријавеното, тие забележале група од околу дваесетина млади лица кои цртале графити, а едно од лицата им се обратило со провокативни зборови на национална основа. Набрзо потоа, групата ги опколила, при што едно маскирано лице физички го нападнало М.М., додека друго лице го нападнало неговиот другар. Пријавувачот идентификувал едно од лицата од групата, кој е Л.Џ. од Тетово.

Ги претепале каурите, ваљда дека ги виделе оти пишуваат графити, вероватно против каури.

Личи на дело на навивачите на Шкендија.

Очекувам у понеделник нови албански напади врз наши деца и луѓе воопшто, или објекти, цркви и слично.

(новинарот на Слободен Печат со рекава Шкумбин е посебна прича)

СВР Тетово поднесе кривична пријава за настанот кој се случил завчера, во кој две млади лица биле нападнати од група од 20 лица.
Нешто пред полно, во СВР Тетово М.М. (18) од Тетово пријавил дека околу 23 часот, додека со својот другар Л.Ф. (18) се движеле пеш по улицата „Ленин“, во близина на мостот на реката Шкумбин, биле физички нападнати. Според пријавеното, тие забележале група од околу дваесетина млади лица кои цртале графити, а едно од лицата им се обратило со провокативни зборови на национална основа. Набрзо потоа, групата ги опколила, при што едно маскирано лице физички го нападнало М.М., додека друго лице го нападнало неговиот другар. Пријавувачот идентификувал едно од лицата од групата, кој е Л.Џ. од Тетово.

Ги претепале каурите, ваљда дека ги виделе оти пишуваат графити, вероватно против каури.

Личи на дело на навивачите на Шкендија.

Очекувам у понеделник нови албански напади врз наши деца и луѓе воопшто, или објекти, цркви и слично.

(новинарот на Слободен Печат со рекава Шкумбин е посебна прича)
Shkumbinit е реката Пена на шпонски.
Автоматски споено мислење:

uste ne mozhe da razberat deka ramkovniot e za niv a ne za nas. Bez ramkoven deneska jas ke zhiveav vo Albania
Не си ни самиот свесен колку е точно ова што си го напишал ;)

Последно уредено:
Shkumbinit е реката Пена на шпонски.
Ни авторот е Албанец, ни текстот е на албански.

Не знам дали е тоа албанско име за Пена, само знам дека таква река има во Албанија.

Почнаа пак сценаријата каури против арнаути?

Нема друго на репертоарот.

Везден треба дефокусирање од апашлукот.
Е да, сигурно е тоа.

Власта организира Албанци да тепаат наши деца за ние со тоа да се занимаваме и да не видиме дека они крадат. Не дека Албанците не мрзат и сакат да не нема.

Матуранти во Кичево со знамиња на УЧК. Кур се тресе. Туку омразата од мали им се всадува да нема дилеми.
Mene pak porealno mi e toa nego ona od struga demek zaedno slavime, ne znam od kade tolku turci tamu ama zemale brakava i oni duplo pogolemi znaminja od makedoncinjata i kao zaedno slavat a provokacijata e jasna so nosenje na zname so dve motki. Ne deka sum protiv decata da si slavat zaedno ako veke ucele zaedno ama ke naredime 20 znaminja i kao ajde slavat zaedno decata. I koga sme kaj ova, zosto nieden makedonski medium ne proba da go iskonaktira ona devojceto koe kaza deka sepak saka da polaga pravosuden ispit na makedonski iako e Albanka, vrtese toa video tie denovi i mnogu ubavo ja dolovi poentata, ocigledno nikade veke ne ja viknale na nivni mediumi zosto razumen odgovor dade, zosto ne znaeme da iskoristime neso so e vo nasa korist, takvite albanski deca treba da ni se prioritet ama ocigledno nikoj nema sens za takvo nesto.

Матуранти во Кичево со знамиња на УЧК. Кур се тресе. Туку омразата од мали им се всадува да нема дилеми.
Нека им е со среќа, скелињата во Швајцарија ги чекаат

Нека им е со среќа, скелињата во Швајцарија ги чекаат

Сите поголеми фирми со газди шкодрани на челните позиции во управа имаат поставено Македонци. Амалите се сите нивни ама финансии, сметководство, правен сектор, кадрово, директори, адвокати, IT, се се Македонци. Не е глуп газда Љуљзим од џеб да му се мава шиптaрлукот. Не знаеш Македонски да гукнеш и/или си завршил во Мала Речица ни твоите нема да те примат на работа. Така што иднината им е таа, или скелето или криминалот, градење куќа во Длапкин Дол од 1000 квадрата што ќе скапува затоа што втора-трета генерација деца и внуци не сакаат да чујат да серат во септичка јама каде што оџа ќе ги буди во 4 сабајле во некое си ќенеф село во Македонија и тука завршува нивната приказна.

И после оти сме биле центар на исмејување, циркус држава. Ебате соживотот всаден од Југославија.

1000009861.jpg
1000009859.jpg
1000009860.jpg

Нема држава со народ шо има 0 национало чувство. "Политичарите нѐ делат, сите сме македонци". Не, има разлика меѓу, македонец, албанец, турчин, џуптин. Ама ете, "сите сме едно исто под една капа".

Еве го ракот на општеството, и во градскиот парк че замараат сега

Back
На врв Bottom