Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Кајг,
ако ти напишам дека на секој километар има паркирано полициско возило покрај патот кон Маврово нема да ми веруваш, дури морав да се тргнам настрана при успон за поминат 5,6 црни коли, за нив не важи прилагодена брзина, собраќајни знаци?
... важно се работи на патот, но 90% од возачите на патов неправилно возат, да има насекаде камери од наплатените казни ќе бидеме најбогата држава и тие што се до Охрид не се уште во функција, шибаат како ненормални, па после излетала од патот ми свирца една со џип има среќа што решив да не реагирам, ланзам ланзам убава природа околу!

Последно уредено:
Последниве денови топ тема е булингот, и колку децата се вакви и онакви што министерката и текна на луд закон.
Сето ова е поради килави лигави испуштени генерации, што не знаат како да се справат со врсничко малтретирање, тн булинг.
Не знам зошто колективно се заборави на најефективниот начин, а тоа е жртвата да му влепи шамар или тупаница, или да го плесне со учебник по глава. Насилникот никогаш нема да плаче кај наставникот, а ако го направи тоа сеедно, честито, насилникот ќе се подзамисли нареден пат дали да ти досаѓа.
Втор најефективен начин е да му се каже на постар брат, братучед, другар, дечко на сестра итн, да го чека после школо и да го исшамара.
Децата се многу разгалени, и треба на реален начин да бидат соочени со своите постапки, и да почувствуваат болка на своја кожа, во недостаток на дисциплина од своите родители.

Што е ова хајпов со своч саативе? Кое ѓубре хипстерско е ова бе па уште се млатат луѓе за да го купат. Нема иднина светов со gen z. Мислев дека бумерите се најгадна генерација, овие више ги јадат а тек имаат за усерување.

Како стареам и се гледам себеси наназад, слободно можам да кажам дека станав кичерај. Ме однесе кичот и мене низ вода полека без да бидам свесна. На ништо не останав лојална, си бев уникат, несфатена уметничка душа, сега сум човек обичен, немам повеќе што да кажам, да покажам, знам само она што ми се сервира во моментов. Кичот.
Се тешам дека можеби недостатокот на време и многуте обврски ме донесоа до тука.

Ама дефинитивно ми недостига старата јас.

Сфе сфе, ама волови од по 30 и нешто године да идеф сс родители у шопинг на облекло, е тој неможу да сфату.
Па они му бираф а он дреме.

Безкичмењаци.

Се што постои, постои од причина. Причината за килавите млади генерации е можеби од што...
нивните души биле посебно заникаде во претходните реинкарнации....
Но изгледа повеќе веројатно дека се такви какви се заради условите за живот и гените кои им ги дале постарите генерации, на нас јаките и умните.

Кајг,
ваков студ среде зима не знам колку години уназад немам почувствувано како што е денес во Охрид среде месец мај, а бе камен ладно, бррр брр бррр!

Драга Кајгана,

Три дена сме во Барселона, и јас открив дека освен Ла Рамбла и околината има уште мнооооогу што да понуди градот.
Две вечери бев до кино да ги гледам Мортал Комбат 2 и Ѓаволот носи Прада 2.
Мислам дека можам да напишам цел дневник за овие 2 дена поминати тука.
Колку повеќе го запознавам градов толку повеќе ми се допаѓа.

Во средно, колегијално сите бегавме од часови, освен едно девојче. Сега кога ќе се сетам што се преживеала од булинг од сите, па и од мене ме фаќа срам и жал. Се надевам дека сега е успешна млада жена без никакви трауми од тогаш, и се надевам заборавила на тоа и си тера нормален живот.

Back
На врв Bottom