Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ке го цитирам Горан "Не го силете комарот"... ајде да видиме шо ке биде со него.
Баш на тие шо најмногу плукаат поштоват вакви работници кои се со одминати години, муабетот е да биде прифатен од поновите генерации зналици.

Најискрено не сум љубител на неговиот стил на ракомет кој е заминат во неповрат оддамна.
Дека има познавање дека има авторитет да, а тоа дека ќе го води тимот нема, туку само насоки ќе дава на неговите асистенти шо и како да работат а да вервате нема да бидат асистенти тие само шо се на клупата Соклески и Ламбов.
Чоекот ќе го поминува цело време само во сенка и да следи како се работи. Тоа и го правеше во Металург така и Брестовац и Јовиќ беа на целосен тапет од него. Знаеше да му се јави доцна и да му каже "најди ми 20 напади и 20 одбрани кој ги има тој и тој тим за припрема на утакмица" а рокот му е до утре сабајле.
Дај боже да има сила и инает да го истера тоа негово замислено и кој насоки ќе ги даде. Нам пред се ни треба чоек со авторитет (а Лино е тоа) нам ни треба чоек кој е поштован во ракоментите кулоари (а Лино е тоа), нам ни треба лице кој знае да повлече и да дојдат играчи по препорака (има дебел тефтер несомнено Лино).
Нека му е со среќа и пак ќе напоменам со лес да му е и него и нам со неговата тврдоглавост.

popopo nisto ne cini hahaha, e dobro koj da donesat Daggur Sigurdson, Talant ? I nego maana ke mu najdime vakov takov...
И Талант да го донесат одма некоја легенда ќе се јави како го набркале играчите од Киелце :D :tapp:

Лино е топ, ќе се напредни со него на секое ниво, ќе има и други новости.

Ај ке го цитирам Горан "Не го силете комарот"... ајде да видиме шо ке биде со него.
Баш на тие шо најмногу плукаат поштоват вакви работници кои се со одминати години, муабетот е да биде прифатен од поновите генерации зналици.

Најискрено не сум љубител на неговиот стил на ракомет кој е заминат во неповрат оддамна.
Дека има познавање дека има авторитет да, а тоа дека ќе го води тимот нема, туку само насоки ќе дава на неговите асистенти шо и како да работат а да вервате нема да бидат асистенти тие само шо се на клупата Соклески и Ламбов.
Чоекот ќе го поминува цело време само во сенка и да следи како се работи. Тоа и го правеше во Металург така и Брестовац и Јовиќ беа на целосен тапет од него. Знаеше да му се јави доцна и да му каже "најди ми 20 напади и 20 одбрани кој ги има тој и тој тим за припрема на утакмица" а рокот му е до утре сабајле.
Дај боже да има сила и инает да го истера тоа негово замислено и кој насоки ќе ги даде. Нам пред се ни треба чоек со авторитет (а Лино е тоа) нам ни треба чоек кој е поштован во ракоментите кулоари (а Лино е тоа), нам ни треба лице кој знае да повлече и да дојдат играчи по препорака (има дебел тефтер несомнено Лино).
Нека му е со среќа и пак ќе напоменам со лес да му е и него и нам со неговата тврдоглавост.
То се повеќе менаџери од тренери. На тој принцип функционираат скоро сите поискусни и поголеми имиња, затоа и си носат барем 1-2 асистенти со нив. Слично функционираше и Валтер тука и Раул во Вардар, поделени се тренинзите на сегменти и секој од стручниот штаб си има улога.
Никој не прави муабет за квалитетите на Лино, само лош тајминг и очигледно продолжуваат со хаотичната и непланска работа. Ова се решаваше уште јануари, ама тогаш појма немаше никој од нив ни што сакаат, ни што бараат. Очигледно ова испадна силум прилика последните недела-две сугерирано од суфлерите, и ајде сега одиме по Лино.

Од цел тефтер на лошо водење на клубот и немање компас на управата околу маркетингот и вработените ќе споменам една случка. На другар мој на последното домашно дерби со Вардар, успеа да купи on-line карта и не му ја пуштија, веднаш купи уште една и таа не му ја пуштија. Се обрати преку официјалниот e-mail до клубот, два пати му испрати порака и нормално, НЕ му одговорија! Не успеа да влези со две купени карти, т.е два пати му зедоја пари од картичката, и не е за парите толку, колку за тоа што не се потруди клубот да му врати порака. Мене, пред 3 години, слично ми се случи кога одев да ја земам сезонската - одиш во клупските простории на еден од најреспектабилни клубови на Балканот, влегуваш внатре и еден лик (вработен - кој не го познавам) седнат крс-нозе и ми вика 'кажи бате'. Ете по ова ќе видите како и колку се грижат за подржувачите, публиката и верните навивачи.

П.С. Додека го пишев ова ми текна на една одамнешна случка (кога го спомнав e-mailot), случка од раните 90ти години, каде како деца си игравме со метални количиња од познатиот италијански бренд Burago. На опаковката од количето ја имаше напишано нивната адреса на фабриката, па со моите родители му испративме писмо (во тоа време) и по месец/два, по пошта ми стигна цел каталог со коли во боја, спаковани во најсофистициран меѓународен плик нагласено со моето име и презиме. Ама затоа Италија е таму кај што,а ние таму кај што тониме! Ова е чист пример и на (не)функционирањето на клубот! Убаво имаа напишано, некни некој тука - само за родендени честитање ги бива,а веб сајтот и фан шопот да ти е срам да ги отвориш.
Мислам дека секој здраворазумен човек од нас овде го поддржува клубот, му посакува најдобро, ама во спротивно е лут и бесен на лошите кадровски решенија и лошиот менаџмент.

Од цел тефтер на лошо водење на клубот и немање компас на управата околу маркетингот и вработените ќе споменам една случка. На другар мој на последното домашно дерби со Вардар, успеа да купи on-line карта и не му ја пуштија, веднаш купи уште една и таа не му ја пуштија. Се обрати преку официјалниот e-mail до клубот, два пати му испрати порака и нормално, НЕ му одговорија! Не успеа да влези со две купени карти, т.е два пати му зедоја пари од картичката, и не е за парите толку, колку за тоа што не се потруди клубот да му врати порака. Мене, пред 3 години, слично ми се случи кога одев да ја земам сезонската - одиш во клупските простории на еден од најреспектабилни клубови на Балканот, влегуваш внатре и еден лик (вработен - кој не го познавам) седнат крс-нозе и ми вика 'кажи бате'. Ете по ова ќе видите како и колку се грижат за подржувачите, публиката и верните навивачи.

П.С. Додека го пишев ова ми текна на една одамнешна случка (кога го спомнав e-mailot), случка од раните 90ти години, каде како деца си игравме со метални количиња од познатиот италијански бренд Burago. На опаковката од количето ја имаше напишано нивната адреса на фабриката, па со моите родители му испративме писмо (во тоа време) и по месец/два, по пошта ми стигна цел каталог со коли во боја, спаковани во најсофистициран меѓународен плик нагласено со моето име и презиме. Ама затоа Италија е таму кај што,а ние таму кај што тониме! Ова е чист пример и на (не)функционирањето на клубот! Убаво имаа напишано, некни некој тука - само за родендени честитање ги бива,а веб сајтот и фан шопот да ти е срам да ги отвориш.
Мислам дека секој здраворазумен човек од нас овде го поддржува клубот, му посакува најдобро, ама во спротивно е лут и бесен на лошите кадровски решенија и лошиот менаџмент.
za ova jas licno imam pozitivno iskustvo dva pati mi pustija karta znaci se obratno od opishanoto
ne mozime da recime deka se e losho sekogash, ima i loshi primeri za zal mene mi e krivo za na koj i da mu se desi ova na nikoj ne ni e za parite kolku sho sakame da sme na utakmicata

Добро тогаш кој е предлог твој за тренер и за спортски директор држи вода дека чоекот е стар но реков шретхпфно има подобар од напите сигирно не од тие шпанците ќе се изгубат во атмосверата и притисокот од балканците рековме онај од нексе тамше е иста глава како Киро самобендисан и се сака по негово шо кај нас е тешко за Киро исто нема ни теоретски шанси по мое да дојди тој улајот сака прв и последен збор да има како сега во алкалоид и на друго место никаде нема да можи гарантирам ќе седи цело време во комфорно зона ако беше за напредок и ризик до сега ќе дојдеше кај нас на уште поголема обука да се прај тренер тој вака си крцка нејсе да не се повторувам кажи кој се твој предлози а јас пак че си седам на моето Чино ваков таков е поим за сите кај нас дали тренер дали советодавна дали спортски ен знам шо чоекот е име и презиме шо можи тро од тро да клај ред сигирно со ламбо нема шо да очекуваме против охрид и вардар ќе го изедат му треба уште да го печи занаетот Пелистер е голем клуб и тежок клуб многу му е рано тој ако е паметен секаде треба да биди помошник да учи како Доне бог да го прости па после да укради од сите по малку и напрај свој стил но отом потом за тоа сега треба во Пелистер некој искусен баш како Лино а не некој тука да се учи и за пет месеци да го избркаме ичи сам да си оди од приситикот а Лино какви и да има резултати сигирно сите се ќе ми гледаат низ прсти една година и сите ќе му дадат поддршка без разлика на сите резултати а друг да биди рајата ќе го изеди и посери за тоа за мене прв пик е Лино а ти оти рече не кажи твој предлог за тренер и спортски а се мислам дека Михајло знај шо ни фали најубо тој да ни кажи оти од нигде никаде го извади Чупиќ и здравјето ни го зеде годинава се гледа дека ќе има кариера ќепецот стабилен и смирен на секое само хориха шо му избега од раце последниот месец дена се друго нареди како шо треба а онај србинот во охрид ич не ме бендисва многу намазан глумец и оправдање тренер но поарен од напите за жал и барем горе долу си ги погоди играчите шо ги донесе нивна работа ние да гледаме за нас и шо рекоја онај Ѓоргон до сега три пати требаше да го донесат нешто малку од малку да сменат слика во клубот не можи сам шундо со еден двајца менаџери да си прат забава уствари бог знај кој шо забава си прај клубот е затворен херметички и само вака почумубати слушаме оти нема никаков маркетинг и прес ичи нешто да се знај за клубот приватна забава и после се лутат луѓето епа се лутат ова е Пелистер ќе повторам до сега требаше ќотек некој да јадат ама тоа е помина ум за вгодина !
Немам јако мислење за кој треба да биди на тие две позиции. Штета е што во сите овие децении од Битола не излезе врвно европско име кое би можело да се носи со менаџерскиот товар на ранг на екипите од бундеслига - можеби некој од новите генерации ќе израсне во таков лидер (некој со реална амбиција, школо, желба за напредок, но и сфаќање дека има многу за учење, а не самобендисаност).

За тренер, се согласувам дека идеално решение е Кире (без разлика на неговиот карактер), но тоа е тотално нереална опција од еден куп причини (многу од нив не се ни спомнати тука). Генерално имаме проблем на македонски тренери кои можеби имаат знаење но немаат авторитет и не знам колку се во тек со ултра-модерните текови и странски тренери кои од старт улогата ја гледаат преодно. Потребно е трајно решение, кој и да биде. Некој што е спремен да се гледа во Битола на подолг рок. Како што за играчи регионот од кој е објективно реално да црпи таленти Пелистер е балканот и блискиот исток, слично е и за тренер. Можеби би ја додал и Шпанија, имаме позитивно искуство кај нас со шпански тренери. Северни тренери (скандинавци, германци и сл.) мислам дека нелогично е да се носат, преголем е културолошкиот јаз и тешко ќе биде да се постигне целта. Некогаш и не мора да е многу искусен тренерот, пример е Чупиќ, но мора да знаеш за каков карактер се работи - во Вардар многу добро знаеја каков е Чупиќ, иако е првпат тренер, не е тој нов во средината. Од нашите, Стојановиќ никогаш не доби шанса во поголемите клубови (не знам зошто). Брестовац е малку подзаборавен, се искара со доста луѓе во репрезентација, инаку кај него имаше потенцијал. Алушевски доби шанса, кратка додуша ама не се снајде, а не му одеше којзнае како ни во Охрид ни на времето во Работник. Кузманоски ќе оди во странство, ќе бидиме како ќе се развива и тој, има некој потенцијал. Искрено мислам дека од Лембанов евентуално ќе израсне добар тренер, ама млад е за типот на работа што е пред Пелистер, моментално за него е посоодветна асистентската работа (каква и што има, ова со в.д. тренер е повеќе изнудено, да се истурка последниот месец...)

Деновиве беше актуелно како шпекулација, а сега, според наши сѐ уште официјално непотврдени информации, затворено е тренерското прашање во клубот со ангажман на Лино Червар. Очекуваме клубот да официјализира, наскоро, односно тогаш кога ќе сметаат дека треба.

So sreka neka mu e na Cervar.
Ako donesi svoj strucen tim Cervar togas ke ima nekoja nadez tro inaku se isto ke e spored mene... ama ke vidime doprva transferi i strucen tim valjda ke pocnat i to da objavuvat.

Podobro ke bese so Lazarov da se dogovorat za po moderen rakomet da bidi ama ajde so e tuka e :D

А за фитиљот има вести оти пред недела дена некој спомена дека потпишал, но после никој ништо поќе не рече ...
Ти кажав јас, нема потпишано ниту за друг клуб ниту за нас, мислам дека појќе е да не потпиши отколку да потпиши за нас...

А за Лино и 8-10 години без ангажман, то е тешко за тренер, неговото знаење не е во прашање, туку неговото модернизирање, надградување, итн. Скептик сум ама дајбоже да ме демантира, прв ќе се извинам ама... И да, ако иди ОБАВЕЗНО помошници, и аналитичари и се, како и промена на спортски директор. Ќе се вратам за кратко со инфо за Лино.

Кај има објавено дека червар е потпишан официјално?

Back
На врв Bottom