Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Додека ја чекаме промоцијата во петок, да ги ѕирнеме моменталните потенцијални противници во 1 коло од квалификации за ЛШ

Шамрок, КуПС, Дрита, Линколн, Борац БЛ, Викингур, Каират, Крајова, Рига, Класвик, Флора Талин, Ларне (С. Ирска) Петрокуб, ТНС

Додека ја чекаме промоцијата во петок, да ги ѕирнеме моменталните потенцијални противници во 1 коло од квалификации за ЛШ

Шамрок, КуПС, Дрита, Линколн, Борац БЛ, Викингур, Каират, Крајова, Рига, Класвик, Флора Талин, Ларне (С. Ирска) Петрокуб, ТНС
Од овие само не Борац, Каират и Крајова.

Еве и малку подетално, чисто информативно.

Вардар - €5.93m

1. Universitatea Craiova (Романија) - €30.00m
2. Riga FC (Латвија) - €13.70m
3. Kairat Almaty (Казахстан) - €11.85m
4. FK Borac BL (Босна) - €8.50m
5. FC Drita (Косово) - €7.78m
6. Shamrock Rovers (Ирска) - €5.93m
7. KuPS (Финска) - €5.58m
8. Vikingur Reykjavik (Исланд) - €4.80m
9. FC Petrocub Hincesti (Молдавија) - €4.29m
10. FC Flora Tallinn (Естонија) - €3.60m
11. Larne FC (Северна Ирска) - €3.56m
12. Klaksvik (Фарски Острови) - €3.35m
13. TNS (Велс) - €2.15m
14. Lincoln Red Imps FC (Гибралтар) - €2.03m

Од овие само не Борац, Каират и Крајова.
Колку и да е сезонава мачна и ружна, сепак Европското Вардарово лето е нешто што буди посебни емоции и чувства и предизвикува возбуда само по себе. Имаат некој посебен шмек тие Вардарови европски утакмици од Бекешчаба, Бордо, Халмштад па се до поновите Малме, Фенербахче, па и Лозана лани...

Да не одиме од старт на темава со нереални очекувања. Сите овие комплет се шампиони на своите земји и сите до еднa се јаки и незгодни екипи. Вардар по коефициент е засега подобар само од првакот на Белорусија (Maxline Rogachev)

ТНС и Шамрок ја малтретираа Шкендија неколку години, Рига и Дрита исто, дури и Линколн минатата година и Класвик пред тоа играа групи во конференција. Идеално би било да се помине првата рунда, затоа што во втората веќе има атрактивни противници од типот на Црвена Звезда, Динамо Загреб и Лех Познањ, а и со поминување на првото коло ќе имаме скоро па отворен пат до лигата на конференција...

Последно уредено:
Со актуелниов играчки кадар, Вардар ќе се мачи против било кој противник од листава. Со повеќе од пола првотимци над 30 години, немаш перспектива ван граници на Македонија.
Цветкович наводно потпишал за руски клуб..
Уште една потврда за немањето било каков план во градењето на тимот. Секој поквалитен играч ни бега после 15-20 солидно одиграни текми. Да потпишеш играч на само 6 месеци, и тоа докажан во првенство со поголемо ниво од нашево, стварно е без никаква смисла.

omeragic ke e nov kapiten na prvoligasot skopje a so trenerot ke dojde banda gaucosi. :icon_mrgr: duri ni za ovie so gi imame ke nema mesto, i oni ke go zasilat skopje.
Конечно убава вест, прво засилување за Вардар во новата сезона.:D

Дали е потврдено кој ден и во колку саат ќе се игра последно коло Вардар - Шкендија?

И Цветковиќ видел колку е часот, затоа нема да направи грешка ако прифати да замине во Русија. Наредна сезона најверојатно клубот од Русија ќе игра во понизок ранг, ама сигурно подобри услови му понудиле за разлика од Вардар. Мене ми беше чудно што воопшто беше прифатил да дојде во Вардар.

Back
На врв Bottom