Фан клуб - РК Вардар

Дерби како што доликува. Секоја чест за сите што беа, 60 минути песна не застана од сите трибини. Фалеа само шурите за курташак да си игравме со нив. Со ваква публика што наликува на пред неколку години ќе имаме што да кажеме во Лига Шампиони.

Митровиќ беше одличен денес, се гледа квалитет дека има дечкото само мора Чупко да поработи на него да е постабилен.

Малус нема збор за човекот. Карачиќ 2.0. Енергија, дрскост и победнички менталитет како што доликува за играч на Вардар.

Штета што си оди Хориха, мислам дека ќе фали многу следна година.

Валах стана доста сериозен голман, иако бевме скептици за него.

Нека ни е честита титулата ВАРДАРЦИ, нека се множат и се надевам за која година ќе ја дигнеме и 3ката ;).

И за крај - На битолчани нека им киснии!!

I moram nesto da dodadam gledam golem gnev, frustracii, im otide Saber im pisa 2 komentari za nivno dobro pa gi fati histerija.

A nie eve sme "bez kafani, kiradzii, vo poluprazna sala, bez klupska istorija, najlosi, doma na internet, za greota, od Shutka, od gluvceska dupka, ne znaeme kolku tituli imame" i sto se ne.
I vakva ekipa so vakvi navivaci gi pregazi 15 razlika :LOL::LOL::LOL:

Абе барем ко бебенца ќе одморат вечер, зошто по големо плачење ко заклан се спие.

Малку и жал ме фати од плескањево... :D
И уште веруваат дека лани "чесно и поштено" тепале во Скопје. Никогаш не може да не добијат на домашен терен, а не па да завртат утакмица од 5 гола разлика, на состав кој имаше иста умрена атмосфера како и денешниов, во тој момент.

Ti be so set pamet probuvas da se objasnuvas so niv... zar ne nauci do sega deka so niv nema muabet, ednostavno poima nemaat sto se slucuva okulu niv ne pak nesto poveke. za niv milenko i miho isto e... partija od usta ne ja izvadija a oni se 100 pati popartiski klub (rk) nego nie. pazi miho e teska komunjara sto gi ima finansirano sdsm porano, protiv kogo bea napraveni antickite pa eve ohrid denes, niv partija lani titula im poklonuva, pred toa tikves i alkaloid isto i pak nie vakvi takvi.... :lolzz:

miho e legenda, eden od retkite sto ima pocit od 2te politicki strani i toa bas zatoa sto imase doblest da se trgne koga imase podobra opcija od nego i da se vrati koga ni trebase. alfa i omega vo makedonskiot rakomet, gazda kako sto sekoj moze da posakuva. deka si ima i on falinki si ima ama za razlika od bitolskite tendershi, platformashi sto cekaat na opstina (partija) da im go skroi budzetot miho sam tera a ako se najde pomos toa e samo bonus.

ostaj gi neka si se raduvaat za 3te "zasluzeni" tituli bar ke imaat sto da raskazuvaat na decata nivni kaj niv vakvi izblici na uspeh se edna u generacija slucki... sezonava fk, rk tituli i rk kup... toa e kolku oni sto imale uspeh ovie 20 godini....

Враќање на фабрички подесувања, ај што не им дојдоа број 1 навивачкатата група во универзумот, што ги оставија сами, него и што фамилијата Стерјеви не им се појави во сала, го оставија Шундо сам да го гледа срамот (освен ако не биле во некоја дупка скриени па да не сме ги забележале)... Една легенда на форумов па што мислев дека малку од малку е понормален и објективен вади слики со глувчешки дупки за 3 години пост без титула што сме биле, ко купот да не сме го освоиле за тие три години, божем суша било, а тие 18 години не се приближија до топ5 не па трофеј да освојат... Не би сакал да се распаднат, добро за нас е да се јаки и да постои ривалството и на трибини и на терен, ама не знам после ова вчера у која насока ќе им се движи клубот, ваква доминација на терен и к*рта*ак не знам дали имало и во времето на Самс коа се во прашање дерби натпреварите.
П.С. како за втора најгласна сала во Европа, грмеше салата вчера, се надевам наредна година во ЛШ ќе стигнеме и до епитетот најгласна сала, ќе се потрудиме сите верувам... :pos: :pos:

Кога ќе им се деси потоп, на видело излага правото лице на шуриве , ај да не претерам ама на 95% од нивното форумче. И тоа најискомплексирани се тоа најстарите фацки и ракометни "експерти".Какви се глупости нема да се изначиташ , едноставно нема лек за такви ретарди. Оној па експертот се гордее како во 90-ти некој шупак му дал шлајм у фаца на Аце Станковски, каква тврдина паркетска :ROFLMAO: . Оној другиот се теши дека од горе било наредено да сме шампиони, и дека само нивна кривица е што изгубиле, и како можеле да изгубат од нас "умрените". :ROFLMAO: Не сме знаеле титула да прославиме, само за нив сме збореле 90% од коментарите на нивното форумче се тегнење комплекси за нас , они најдоа да кењаат на темата. Како да им објасниш на дијаболи дека сме славеле две Европски титули со по 200000 народ на плоштад , нешто што они ни на сон нама да можат да го сонуваат. Само три години немавме титула освоено (куп освоивме) и оние мислат дека исто ги доживуваме титулите као нив , гревови 20 години немаат помирисано титула.Мислев дека шипурките се најментална сорта, ама овие шурите се убедливо на прво место.Шури, имате многу работа да чистите гомна во вашиот двор ,намалете со комплексите, и оставете на " оние кои што не знаат што е ракомет и мислат дека е шах"да ве ебат и г'з со по 15 голови разлика (упс изгледа е кошарка, а не шах:ROFLMAO::ROFLMAO:) Добро утро, шампиони!!!

Незнам што се палат Битолчани дека имале најгласна атмосфера хаха ..

Како може сала со 3.500 луѓе во Битола да биде погласна од публика во Јане со 5,500 луѓе .. тоа се 2,000 плус грла не се тоа 100 души па да не се осети ..

Вчера си грмеше салата 60 минути од сите 4 трибини , топ навивање сите беа на нозе ..

Во Битола да не се раѓаат луѓеве со појаки грла или еден човек две усти да не има таму хаха ..

1.Уведливо најака атмосфера во Македонија имало во Борис Трајковски кога играше Вардар во ЛШ со Фленсбург Барса и ПСЖ , таму имаше 7,000 луѓе на скали се стоеше , цела сала се тресеше ..

Сум бил на неколку гостувања во Битола , има добра атмосфера и таму не викам не, но неможат со таа бројка да бидат погласни од Борис и Јане Сандански , ако им направат нова сала од 6,000 луѓе тогаш може да правиме муабет ..
Ние и во Кале сме имале исто јаки навивања пред 15+ год каде грмела салата , но ајде кале е помала сала ...

Последно уредено:
Како може сала со 3.500 луѓе во Битола да биде погласна од публика во Јане со 5,500 луѓе ..
Не ги лажи луѓето, 2,800 им собира салата, преку сила ако може 3,000 да се накрцаат.

Мене најјако ми е кога си зборат дека од нивни пари се финансира клубот :несвест:

Ако проба човек да е фин со нив, толку се ископмплексирани, не можат да разберат што се случува, па одма те напаѓаат. Си ги плукаат играчите, управа се. Секоја година исто. Само се жалат дека играчите спијат по казина, кафичи. Оној Хосни го исколнаа, клетви му фрлаа, дека ги продал, ова-она, па после година го примија пак со отворени раце ко ништо да не се десило. Се некој друг им е крив, се смееат тука дупло поголема сала не била полна, а они во ЛШ имаа непополнета сала. Едноставно луѓе кои немаат никаков допир со реалност. Ама не се они крив, тие генерации пред нив им ја наполниле главата со некои митови кои овие си ги присвоиле, и сега цел живот не можат да се оправат.

Back
На врв Bottom