F.E.A.R.
The Harem King
- Член од
- 11 јуни 2015
- Мислења
- 1.272
- Поени од реакции
- 2.027
Не можа да кажам за Белград зато шо никогаш не сум бил таму.A што мислиш, другиве главни градови не се депонија кога имаат огромна наезда на провинцијалци ?
Види Белград што све не има .
Загреб на пример освен непалците шо ги сметаат за болест другото е сето хрвати и градот е многу чист. Никој не те чепка и на клупа да спијаш ноќе. Лично мое искуство и другар мој којшто живее таму со жена му. Хрватите не се гледаат на "провинцијалци". Значи постои едно, Хрватска и хрвати, и затоа имаат држава. Или како што викаат "За дом спремни".
За остантите не можам да кажам оти не сум бил. Можам само да претпоставам дека Љубљана е исто така чист и среден.
Додека Скопје јас гарантирам и тврдам дека е станат депонија на Балканов. Т. Е. Целата држава е депонија и онака.
1. Скопје
2. Атина?
3. Белград?
Не знам за Софија и Тирана.
Автоматски споено мислење:
Кои се тие провинции јас не те разбирам градска жена или провинцијалка шо и да си.Прегледај го приврзокот 476054
Tokmu taka od proteruvanjeto od Spanija do 2ra svetska Evrei se mnozinstvo vo Solun, spored turski popisi.
Imas primeteno kako nieden revolucioner ne e roden vo Solun tuku vo pomali provincijalski gradcinja/sela? Mislam ne e potrebno da se objasnuva zosto.
Затоа немаш држава и ја изгубивте со то провинциите ваши.
Најмногу шо имало евреи во Солун максимум од 1492 - 1900, 80 илјади
Remembering Jewish Salonica
Револуционерите родени биле во Кукуш, Сер, Воден, Лерин, Кожани, и т.н. учеле во Солун, во болгарската машка гимназија. Исто така имаш дијалект македонски кој е изумрен од Солун, не знам дали ги има воопшто повеќе на Википедија но знам МРТ имаше уште од Југославија снимено со дијалектите од егејска кои сега не постојат.
Орлите не се гледаат дали бил од провинција или не, битно то е Албанец и Албанија, нема трето, нема измеѓу, исто и Хрватите и Хрватска "За дом спремни".
Последно уредено: