Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 40: @Harry the dog - Не за свадбени прослави, да само за регистрација)

Не за свадбени прослави, да само за регистрација

• Вкупно гласачи
    47
Вклучување на деца со попреченост во редовните училишта, обезбедувајќи соодветни услови, алатки и прилагодена настава наместо посебни установи!

...се додека се пишува деца или ученици со ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ и ПОПРЕЧЕНОСТ, тоа значи дека треба да имаат соодветно училиште за посебни потреби и попреченост и посебен училишен кадар за посебни потреби и попреченост, се побива логиката на нештата со изрази „ Дискриминација, детски (ученички) права или пази ваму, „Попреченоста не е невообичаена и е дел од човековата разновидност!“
Пишав пример!
Ама птичката си имаше своја визија како да се одвива дискусијата, па го избришав!

Сите луѓе не се еднакви. Пат во пропаст на едно општество е сите луѓе да се ставаат на сите позиции.
Инклузивноста е најголема глупост.
Луѓето треба да се ставаат на позиции соодветни на нивната природа и карактеристики.

Секако дека има градација у ретардираност и тоа треба да игра некаква улога при одредувањето на позицијата што субјектот ќе ја зазема во општеството.

Наместо да се трошат средства и енергија да ги бутаат овие лица насекаде, треба ресурсите да се трошат за на тие лица значително да им се подобрат условите во институциите кои се одредени за нив.

Пишав пример!
Ама птичката си имаше своја визија како да се одвива дискусијата, па го избришав!
Фенел, со почит...
Сите имаме примери!
Ама и сите гледаме само едно делче, а тешко големата слика-слагалицата..

Пробаа и на дијагностики да ја свртат дебатата, па да дискутираме нешто за што не сме стручни...

Затоа бев толку строг.
Проблемот е системски и политички!
Требаше да видиме ако веќе не друго, споредба со понапредни земји, а да не биде тоа САД со нивните соросоидни махинации..

Не сме ние единствени со дечиња со посебни потреби..
Да видиме, искуства и решенија од други земји!
Оти кај нас Сорос пали и гаси!

Фенел, со почит...
Сите имаме примери!
Ама и сите гледаме само едно делче, а тешко големата слика-слагалицата..

Пробаа и на дијагностики да ја свртат дебатата, па да дискутираме нешто за што не сме стручни...

Затоа бев толку строг.
Проблемот е системски и политички!
Требаше да видиме ако веќе не друго, споредба со понапредни земји, а да не биде тоа САД со нивните соросоидни махинации..

Не сме ние единствени со дечиња со посебни потреби..
Да видиме, искуства и решенија од други земји!
Оти кај нас Сорос пали и гаси!
Да, ама ако не сакаш дискусија, стави гласање и толку, затвори ја!
Оти сите си имаме мислење и став. Верувај никој нема да го смени своето или да превземе акција заради туѓо мислење!
Примерите од друга страна создаваат емпатија или апатија, ама останува една нишка, дека некој на нечиј пример ќе извлече поука!
Знам дека шансите се 0,01%, сепак надежта последна умира. Вака со едноставно за или против, ни тој процент го немаш!
Јас баш пример од Германија ти дадов, Сорос и тие политики и не беа родени 1970 година, туку стриктно по ука и наука се постапувало. Напротив, нашиве овде со нашата коруптивност ја засраа работата, одамна пред соросоидноста да се појави како појава!
Автоматски споено мислење:

Бајдвеј, ние може да ја вариме или не Бјонси, ама само треба да се најде начин да и се укаже да пука поенти. Да скрати, инаку има јаки поенти на тема здравство и здравствени проблеми!

Последно уредено:
Еве едно контроверзно мислење: Цацко и Јанко да се стават во еден ринг и да се борат како петли за забава на народот. Ебате тоа крмаците шо цел живот го испуфаа вака на заебанција.

@Io Sono Interista Ако не се пријави доброволец, еве едно од мене: не за свадбени прослави, да само за регистрација.

Појаснување: огромна свадбена прослава по мене е огромна глупост. Се канат 200 луѓе од кои со пола не си зборел повеќе од 2 минути во година, а другата половина се гости кај жената. Се плаќаат бендови, диџеи, гардероби. Се фрлаат брда пари на декорации, покани, поклони без потреба и се плаќа данок на свадба за храна и пиење. На гостите што им стигаат покани им е удар по буџет и слободно време, и си викаат "кај и овие сеа најдоа". Безвезно трошење на пари, време во планирање, никаква корист, неможеш ни раат муабет да направиш со повеќе од 10 души. Главоболие без корист.

Подобра алтернатива: регистрација на матично, евентуално идење во црква за тие што се религиозни со пар сведоци, може еве максимум ручек. Парите од свадбата, инвестирање во индексен фонд да се множат за деца, или уплаќање месец дена на Малдиви, и чао пријатно. Многу побитно е да се биде компатибилен пар, се друго, а поготово свадбена прослава е губење време, пари, нерви, и џингрлака-џикица.

@Io Sono Interista Ако не се пријави доброволец, еве едно од мене: не за свадбени прослави, да само за регистрација.

Појаснување: огромна свадбена прослава по мене е огромна глупост. Се канат 200 луѓе од кои со пола не си зборел повеќе од 2 минути во година, а другата половина се гости кај жената. Се плаќаат бендови, диџеи, гардероби. Се фрлаат брда пари на декорации, покани, поклони без потреба и се плаќа данок на свадба за храна и пиење. На гостите што им стигаат покани им е удар по буџет и слободно време, и си викаат "кај и овие сеа најдоа". Безвезно трошење на пари, време во планирање, никаква корист, неможеш ни раат муабет да направиш со повеќе од 10 души. Главоболие без корист.

Подобра алтернатива: регистрација на матично, евентуално идење во црква за тие што се религиозни со пар сведоци, може еве максимум ручек. Парите од свадбата, инвестирање во индексен фонд да се множат за деца, или уплаќање месец дена на Малдиви, и чао пријатно. Многу побитно е да се биде компатибилен пар, се друго, а поготово свадбена прослава е губење време, пари, нерви, и џингрлака-џикица.

Eдно огромно и големо за! Во животот имам одено на неколку свадби (5-6), далеку од тоа дека не сакам славја, ама некако без везе ми е да одам на свадби. Едноставно ако некогаш правам свадбена веселба ке биде со родителите, кумот и побратимот!

Свадбени прослави се во ред, на некои други места. Каниш мал број на гости, се регистрирате, мала но убава прослава со здравици, романтична музика и по некоја шега.

Свадбени прослави кај нас, жестока какофонија, држење на соседите будни до понеделник сабајле, пијанчење, зјапање по сваќите, уништување на станот на домаќинот до степен да му е потребна целосна реновација, двајца младенци кои едвај чекаат да се заврши се за да ги пребројат парите и да дремнат малку до правење мекици... тоа треба да замине во историјата.

Сум за свадби, ама со усул.
30 души максимум, 4 до 5 часа максимум и тоа е тоа. После свака мома по дома, без музики на максимум, канење роднини кои не си знаел дека постојат....

Жалам што мајката и свекрвата ви се мешале во свадбите и што не сте пресекле, ама секој треба да си прави свадба каква што сака.
Затоа и не е контроверзно.

Свадбената манифестација е за жената, која си го реализира влажниот сон да облече бело и да биде во центарот на вниманието.

Ова имало наменска форма во минатото, каде жената се разделувала од родителите, пријателите и семејството, и ги гледала еднаш во Х години. Сега е глупо. Цел живот живеат заедно, ќе одат по невестата, од каде ќе ја земе, од станот каде што живеат? Црквата нема да ја коментирам, разменуваат круни, бракот се склучил пред бога и пак стапката на развод е скоро 50%. Барем не се бламирај пред вишата сила во која веруваш, си дал завет и заклетва.

Бракот денес и нема некоја функција и значење, феминизмот и либерализмот го уништи, го редефинираше, му даде други функции и аспекти, нешто што мора да е заедница помеѓу еден маж и една жена со јасно дефинирани функции.

Па вакво оро, такво оро. Новокомпонирана музика и музика чиниш Елвис дошол да ти пее, а не рандом цигани со трубата, тапанот, дајрето и хармониката.

Ако веќе мора, повеќе сум за само регистрација и мала прослава во најблиските, нека биде и во ресторан. Другите попатни активности ми се непотребно трошење на време, енергија и пари. Така, За предлогот.

Back
На врв Bottom