Дали би патувале сами?

• Креатор на темата Креатор на темата Thundercloud
  • Време на започнување Време на започнување
Имав едно другарче, го снема едно месец дена. Се загриживме што се деси. И одненадеш се појавува пак и вика, аа во Виена бев. Спиев по хостели, се шетав низ градот, барав работа но никој не ми понуди ништо :pos:

Товари ранецот, избери дестинација, купи си карта и и букирај хостел!
Од сам нема поарно!
Мене пола патувањата ми се сам, супер е!
Кажи некое место.
Гледам Барселона, Берлин, Рим.

Кажи некое место.
Барселона, ако веќе само овие три ти се опција. Рим не сум била додуша и не можам да кажам ништо за него ама Берлин избегнувај го за сама поготово.
Мене не ми се допадна ни како град, таму гол да шеташ на сред бел ден е нормално, наркомани и лудаци на секој чекор.
Ама се е до ствар на вкус, Берлин е голем град и сваштарија има, ноќе поготово, е сега ако љубиш да живееш таков живот, журки, електронска музика, хај живот тогаш океј.

Барселона, ако веќе само овие три ти се опција. Рим не сум била додуша и не можам да кажам ништо за него ама Берлин избегнувај го за сама поготово.
Мене не ми се допадна ни како град, таму гол да шеташ на сред бел ден е нормално, наркомани и лудаци на секој чекор.
Ама се е до ствар на вкус, Берлин е голем град и сваштарија има, ноќе поготово, е сега ако љубиш да живееш таков живот, журки, електронска музика, хај живот тогаш океј.
Овие ми се онака топ 3 кај што би идела било кој период од годината.
Барселона сум била 2 пати лабава сум некако и за сама.
Рим бев ама не видов многу затоа сакам пак. Берлин не сум била. И би сакала да го видам. Само не ми е фората за журки ова она. Ама еве и од друг чоек за Берлин чув ,,не сама”

Рим бев ама не видов многу затоа сакам пак. Берлин не сум била. И би сакала да го видам. Само не ми е фората за журки ова она. Ама еве и од друг чоек за Берлин чув ,,не сама”
Тоскана.

Кажи некое место.

ova ne e odmor ova e shetanje. od 3te rim ti najdobra opcija ima mnogu da se vidi i mozes da si napravis selekcija na pomali atrakcii kade ke imas pomalku guzva, da jades nadvor od centar, da pies ekspeso od noga... da uzivas kako zhabarka. e sega ako sakas odmor vidi gi terme di saturnia ova ti e na nekoj 2 saati od rim so kola.

И Рим и Барселона не се поарни. Разгледај видеа на интернет со скамери на тоа шеталиштето во Барселоа а џандари само у полициска станица.
Рим исто околу амфитеатарот е направен бегалски камп. И за ова има виде на интернетов.

Товари ранецот, избери дестинација, купи си карта и и букирај хостел!
Од сам нема поарно!
Мене пола патувањата ми се сам, супер е!
Јас кога би патувала сама, не би одбрала да престојувам у хостел.

Зависи од табиетот и што сакаш!
Во хостел уствари никад не си сам, атмосферата е понеофоцијална, бргу можеш да најдеш соговорник.
Јас на стари години бев, супер, со филипинката под мене одма склопивме сојуз:)
Во бифето одма друштво за гледање фудбал.
Шанкот онака понародски, седиш порачуваш пиво, гледаш бледо, шанкерката ти вика што преферираш? Вајзен, светло, темно? Ти препорачувам да пробаш едно локално...
Тоа во хотел го нема.
Е тебе те разбирам, тоалет и бања за женско се поважни, отколку за нас машките!
Автоматски споено мислење:

Нема врска она со Берлин, терај си кејфот! Што Рим или Барселона да не се поарни!
Јас во Италија би бирал од Џенова накај Милано, а ако си по природа накај Јужен Тирол, љепота. Болцано, Мерано... германска култура со медитеранска клима, а над тебе Алпи, Доломити....

Последно уредено:
И Рим и Барселона не се поарни. Разгледај видеа на интернет со скамери на тоа шеталиштето во Барселоа а џандари само у полициска станица.
Рим исто околу амфитеатарот е направен бегалски камп. И за ова има виде на интернетов.
Допирна точка немаат Барселона со Рим, не гледам такви видеа оти повеќето се глупости чисти, бев лично ја посетив. Полиција има буквално на секое ќоше.
За циганерос има насекаде, ама она во Берлин со Барселона нема споредба.

Кажи некое место.
Различни генерации сме. Јас ниеден од трите не би избрал. Барселона и Рим шузнам. Берлин дење е Ок, за ноќе не знам, дечкиве со мене што беа, се помочаа од пиво, се фалеа супер си прошле! Ок, имаа колега водич таму.
Јас би ишол Братислава, а со воз до Виена и Прага! Уствари имам направено таков излет. Супер беше! Братислава не е скапа и е релакс. Локални квалитетни ресторани, во Прага стритфуд :) клобасиии. Само во Виена не најдов нешто специфик, ама па од архитектура и знаменитости ќе компензираш!

Шо знам, и да и не. Прв пат кога бевме во Мадрид бевме сместени во хостел првите два дена, ама хостел хостел, предобро уреден, имавме заеднички тоалети ама бројни беа и премногу чисти.
Во собите бевме само жени, има таква опција и цимерките наши беа сите сами на патување, топ си врвеа во бифето, имаше секоја вечер собири за некои симболични цени да пиеш сангрија неограничено и некое мезе, од таму продолжуваа во некој паб па во ноќен клуб.
Ние ме бевме за таква шема па не ги дружевме, немтурки класични :)
Многу беше среден хостелот, ама јас ако се прашувам хотел или апартман, јас секогаш ова второто го одбирам оти имам повеќе комфорт и како дома се осеќам.
Во Барселона има и да делиш смештај со некого и тоа го имам искусено кога бевме со сопругот Барселона, ептен ни се погодија цимерите.
Ама сам си е најубо и рајат

Сакам да идам негде сама да се одморам.
Дали сте биле преку агенција наша, или сами си организиравте?
Ако сакаш да одмориш тогаш само планина или село на неколку дена.
Шетање по Барселона, Рим не е одмор, тоа е се многу чекори, многу планирање и многу непредвидливи моменти.
Јас обожавам такви патувања ама после тоа ми треба ден одмор од тоа.

Плус знаејќи те од форумов каква жешка глава имаш тоа не е за тебе. Еден куп глупости може да се случат и да се мрднеш.

Од Италија,Фиренца е супер избор за соло патување

Back
На врв Bottom