Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 45: @Menethil - Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.)

Еколошките мерки треба да се финансирани/покриени исклучиво од луѓе со натпросечни примања.

• Вкупно гласачи
    24
Оф леле па тоа и го зборам цело време, тоа е за партиски војничиња да се вработат ти текнуе? Се пумпа и онака пренампумпаната државна администрација. После да имаат кој да ги гласа. Се додека државниот апарат е гломазен т.е ваков каков што е, Македонија ќе тоне економски се подлабоко. Жалосно.
Ете љубовче и тебе...
Да видите дека сум објективен!

Но дечињата не се криви, тие се златни мирни дечиња, не знаат за лошо, не се искварени во душа, затоа што не се "нормални" психопатчиња ко останатите. Моето кумашинче е златно детенце тврдам блиски сме со мајката нормално секој ден збориме и знам низ што поминува жената. Тие дечиња треба да се прифатат а не да се отфрлаат. Нека учат кај било само нека учат да се вклопат во општеството. Крај краева најбогатите луѓе се аутисти, веќе спомнав Елон Маск, Бил Гејтс оној глумецон Ентони Хопкинс и не знам уше кој од познативе. Не е тоа некое табу.
Само не ме напаѓај Селицо сега :icon_lol:

Но дечињата не се криви, тие се златни мирни дечиња, не знаат за лошо, не се искварени во душа, затоа што не се "нормални" психопатчиња ко останатите. Моето кумашинче е златно детенце тврдам блиски сме со мајката нормално секој ден збориме и знам низ што поминува жената. Тие дечиња треба да се прифатат а не да се отфрлаат. Нека учат кај било само нека учат да се вклопат во општеството. Крај краева најбогатите луѓе се аутисти, веќе спомнав Елон Маск, Бил Гејтс оној глумецон Ентони Хопкинс и не знам уше кој од познативе. Не е тоа некое табу.
Само не ме напаѓај Селицо сега :icon_lol:
Види.. јака им душа и на родителите!
Ова за укинувањето го пишувам со најдобра намера баш за тие деца!

Инаку те молам не потпаѓај на пропаганди дека Леонардо да Винчи бил аутист, а Микеланџело педер!
Едноставно ја превземавме америчката нарација на идиократија.. каде сите сме различни, ненормални, мачиња/кучиња, DEI и истанати бљувотини..
(ова е најнежниот напад што ќе го добиеш од мене..)

... попреченоста не е на скршена нога од скијање, па неуспешна операција, па ученикот поткривнува кога оди, па не може баш да им парира на другарчињата во играње кошарка, па велиме е спречен да биде како другарчињата снаодлив во физичко воспитување, ама тоа е само еден телесен хендикеп здобиен, а не е умствен хендикеп како што се тие деца со посебни потреби и попреченост,

... сите деца со посебни потреби и попреченост имаат проблеми со психата имаат различен процент на ментална ретардираност, не се ориентирани во просторот и времето и колку да си полн со зборови „греота“, „да нема оделување од другарчињата„ не можеш, тие имаат дијагноза за разлика од другите,

...тие што се со вроден или здобиен хендикеп - глувонеми, слепи, глуви, исто како што човек има една нога, тие се осакатени хендикепирани во еден дел од телото и никогаш во ништо не можат да бидат подобри од другите деца кои го немаат тој хендикеп!

... овде се прават напори за се изедначи човекот со посебни потреби и попреченост дека се нормални како другите да ЕУ манипулира со нив поставувајќи ги во високи функции, а тие со благи аутистични симптоми не знааат каде се наоѓаат, како што е моменталниот пример со претседателот на Романија.

... и да ја смени дијагнозата на Даунов синдром, Ментална ретардација, Аутизам, Детска парализа и кажуваат дека тоа е „човечка разновидност“ исто како што ги третираат хомосексуалците, транс дека не се со психолошко растројство туку тоа е нивни интимен избор и треба да се почитува и да се прифати, па родител 1 и родител 2, за очекување и ваков пристап на деца со посебни потреби и спреченост дека се тоа нормални деца со Даунов синдром, Аутизам и ментално ретардирани, нека ги сменат тогаш медицинските дефиници на тие „болести“, ова се само соросоидни обиди за уништување на човештвото!

Доволно вакви деца имав во основно за да ми е јасно дека е lose-lose за сите. Заблудените родители на децата со вакви маки, за жал се последни што ова го сфаќаат.

Не знаев за претседателот на Романија дека бил аутистичен, иам читано дека научници како Ајнштајн, Никола Тесла и Исак Њутон биле аутисти.
Автоматски споено мислење:

... попреченоста не е на скршена нога од скијање, па неуспешна операција, па ученикот поткривнува кога оди, па не може баш да им парира на другарчињата во играње кошарка, па велиме е спречен да биде како другарчињата снаодлив во физичко воспитување, ама тоа е само еден телесен хендикеп здобиен, а не е умствен хендикеп како што се тие деца со посебни потреби и попреченост,

... сите деца со посебни потреби и попреченост имаат проблеми со психата имаат различен процент на ментална ретардираност, не се ориентирани во просторот и времето и колку да си полн со зборови „греота“, „да нема оделување од другарчињата„ не можеш, тие имаат дијагноза за разлика од другите,

...тие што се со вроден или здобиен хендикеп - глувонеми, слепи, глуви, исто како што човек има една нога, тие се осакатени хендикепирани во еден дел од телото и никогаш во ништо не можат да бидат подобри од другите деца кои го немаат тој хендикеп!

... овде се прават напори за се изедначи човекот со посебни потреби и попреченост дека се нормални како другите да ЕУ манипулира со нив поставувајќи ги во високи функции, а тие со благи аутистични симптоми не знааат каде се наоѓаат, како што е моменталниот пример со претседателот на Романија.

... и да ја смени дијагнозата на Даунов синдром, Ментална ретардација, Аутизам, Детска парализа и кажуваат дека тоа е „човечка разновидност“ исто како што ги третираат хомосексуалците, транс дека не се со психолошко растројство туку тоа е нивни интимен избор и треба да се почитува и да се прифати, па родител 1 и родител 2, за очекување и ваков пристап на деца со посебни потреби и спреченост дека се тоа нормални деца со Даунов синдром, Аутизам и ментално ретардирани, нека ги сменат тогаш медицинските дефиници на тие „болести“, ова се само соросоидни обиди за уништување на човештвото!
Чекај чекај, бијонс сериозна си? Ова навистина не го очекував од тебе, Хомосексуалците ги сметаш за луѓе со психолошко растројство,?? Личности како Бој Џорџ, Џорџ Мајкл, Принц и легендата Фреди меркјури? Немој да ме јебеш, шо би рекол покојниот Кили бог да го прости. Жалосно е што размислуваш така, толку модерна девојка си. Наместо прогресивни имаш многу заостанати идеи.

Последно уредено:
Не знаев за претседателот на Романија дека бил аутистичен, иам читано дека научници како Ајнштајн, Никола Тесла и Исак Њутон биле аутисти.
Ти очигледно никогаш не си видела аутист..

Чекај чекај, бијонс сериозна си? Ова навистина не го очекував од тебе, Хомосексуалците ги сметаш за луѓе со психолошко растројство,?? Личности како Бој Џорџ, Џорџ Мајкл, Принц и легендата Фреди меркјури? Немој да ме јебеш, шо би рекол покојниот Кили бог да го прости. Жалосно е што размислуваш така, толку модерна девојка си. Наместо прогресивни имаш многу заостанати идеи.
... јас сум медицинско лице, не мешам модерно и фенси со болести, машко што мисли дека има вагина и ќе облече сукња или мисли дека е аналниот отвор на истоветниот пол е место за задоволство, а не да кења, за мене биле и ќе останат со психолошко растројство куршлуст во менталниот склоп, точка! :bance:

Од муабет за деца со потреби стигнавме до анал..

Ги користите ли вие привстните пораки или слабо?

... јас сум медицинско лице, не мешам модерно и фенси со болести, машко што мисли дека има вагина и ќе облече сукња или мисли дека е аналниот отвор на истоветниот пол е место за задоволство, а не да кења, за мене биле и ќе останат со психолошко растројство куршлуст во менталниот склоп, точка! :bance:
Ај веќе кога ме влечеш за јазик, цела фамилија ми е докторска,со специјализации, не општи лекари ок? плус имам две другарки како сестри блиски докторки се едната специјалист работи на клиника другата сега специјализира, не знам каде заврши медицина, но нели ве учеа на факултет дека треба да имате емпатија и сочувство. Не можеш така да збориш за хомосексуалноста, на сила неможеме да натераме некој да му се допаѓа нешто што му е одбивно, тоа се вика силување.
Не сакам да се карам со тебе но навистина преиспитај се.
Автоматски споено мислење:

Поврзано е. Тука се вртат теории дека хомосексуалноста и аутизмот биле психолошки нарушувања, капиш?

Ај веќе кога ме влечеш за јазик, цела фамилија ми е докторска,со специјализации, не општи лекари ок? плус имам две другарки како сестри блиски докторки се едната специјалист работи на клиника другата сега специјализира, не знам каде заврши медицина, но нели ве учеа на факултет дека треба да имате емпатија и сочувство. Не можеш така да збориш за хомосексуалноста, на сила неможеме да натераме некој да му се допаѓа нешто што му е одбивно, тоа се вика силување.
Не сакам да се карам со тебе но навистина преиспитај се.
... дали се сите тие што ги спомна антиковид вакцинирани, за да ја видиш разликата меѓу тие медицински лица и мене во сопствено размислување и глобално размислување без логика!
images.jpgsd.jpgimages.jpgsdv.jpg
...ако за тебе ова е нормално со George Michael, за мене не е!

... и да не бидеме оф топик пишуваме за децата со посебни потреби и попреченост, на факултет да не учат да имаме „емпатија“ и „сочувство“ кон болест односно кон пациентите да не им ја кажуваме вистината, оти е греота, да се има сочуство кон нив, не разбирам?

...значи доаѓа мајка со дете кое чудно се однесува не препознава, не реагира, па се докажува дека воопшто не гледа, што треба да се каже на мајката „детето е нормално ќе помине“ а тоа родено без очен нерв-слепо? наместо веднаш да се превземе мерки како дете со хендикеп и попреченост и да се научи во светот на темнината како да се снајде? за тебе која има емпатија првата со ќе рече „нема ништо“ или таа што ќе рече „има хендикеп“?

... не се караш со мене имаш поинакво мислење, ако е погрешно - твое право, јас имам став што никогаш не го менувам, реалноста и вистината е таа што е двигател за напредок, а тоа “греота“ сочуство, глумење лудило, лажење, криење на проблемот е назадување или седење на место!

Последно уредено од модератор:
... јас само поглобално се изјаснив што е целта на ЕУ и соросоиди, покрај укинување на хомсексуалноста и родова разлика како ментална болест, ќе се укине и децата кои се родени со болест која ги прави деца со посебни потреби и попреченост, тоа значи дека не можат сами да функционираат без помош од друго лице, а се сака да се изедначи со тие што се способни сами да функционираат!
Ја веќе се уморив од управање...
.. ок, еве веќе не пишувам!

Последно уредено:
Е од кај сега тоа дека ќе се укинеле децата со посебни потреби кога се гледа дека имаат потреба од асистент. Бај д веј еве ви ги "нормалните" дечиња полни со емпатија шо правеле во зоолошката
Screenshot_2026-04-23-23-05-48-002_com.facebook.katana.jpg

Back
На врв Bottom