Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Потоп, како на тренинг да се излезени, срамота.

Со ваква енергија незнам како би се носиле во Фа куп.
Енергија на екипата многу ме потсеќа од времето на Потер.
Ретко лош перформанс.
Тие после Потер. Кај што немаше за што да играме.. тие беа лошите перформанси. И уште некои таму имаше кога завршивме 16
Тука негде, од аспект на тоа дека ИМА за што да играме и што противникот не е гигант... ова вечер можеби е и најлошиот перформанс воопшто...
Автоматски споено мислење:

With today's loss against Brighton, Chelsea can no longer exceed it's 23/24 points tally of 63 under Pochettino - the maximum achievable tally in the remaining 4 games being 60 - and could finish the gameweek as low as 11th.

Последно уредено:
На последни 5 натпревари во пл ние немаме дадено гол, искрено немав осеќај дека тоа е така, баш ме зачуди податокот.

Колку и да е лош Росениор ова не е до него дефинитивно.

Не е само до Росениор, ама со Мареска друга беше играта.
Не е до играчите, ама до пред 2 месеци друга беше играта.
Не е до менаџментот што не знае кој јаде а кој пие.

Прво и основно, треба Боули и Егбали да ги тргнат тие 2 кловнови од спортски директори, да стават луѓе што знаат што работат. Наредно да се донесе менаџер, не кловн, менаџер што ќе работи без да му се мешаат во работата.
После тоа двајцата да се тргнат Боули и Егбали на страна и само да чекаат да си земаат дивиденди.

Едноставно е, не ми е јасно зошто толку се успешни во други сфери а тука се катастрофа. До толку ли не разбираат што е проблемот или разбираат ама не ги интересира.

Можеби и е его трип, они излегоа со тоа дека дата дривен ќе е клубот па сега не сакаат да признаат дека биле грешка.

Ако не го отпуштат до наредниот натпревар Росениор тогаш ќе гледаме циркуз...

Росениор е во ситуација во која беше Алонзо во Реал.
Овој состав на Челзи и без менаџер да излезе пак ќе даде гол или ќе освои бод од овие 5 натпревари.
Јас не го бранам Росениор, ниту пак го напаѓам, човекот не е крив што седна на клупата на Челзи и е без искуство, со тоа и не знае како да се справи со ситуацијава.

Но на почетокот како тренер добро раководеше со играчите, пред се мен менаџмент и се адаптираше спрема противникот тактички со неколку планови се до дуелот со Псж.
За разлика од Мареска кој фураше еден исти систем, позициони замени а многу често и со малку замени или воопшто не ги правеше
Поради киксот на Јоргенсен, т.с тоа што Росениор одлучи да го стави во прв тим, на чело со Енцо играчите тргнаа против него, за таа селекција јас Росениор не го кривам, бидејќи истиот кикс Санчез го има направено 10 пати во Челзи.

Тоа ми беше поентата.

Росениор треба да си оди, за доброто на Челзи и ете колку толку поголеми шанси за Фа куп треба привремен тренер нешто како
Ди Матео што беше.
Во моментов ми текнува на Џон Тери.

Роден премногу доцна за создавањето на Челзи ФК
Роден премногу рано за создавањето на ФК Челзи Лондон 1905
Роден баш на време за деструкцијата на Челзи ФК

Ок, Росениор отпуштен. Првиот чекор е направен.
Сега наредно треба тие 2 кловнови таканаречени Sporting Directors мора исто да се тргнат од клубот.

И ако пак ќе фатат со истата глупост со некој како Аморим, Гатузо или Герет факинг Саутгејт...

Росениор, Потер, Боаш, Сколари листата најлоши.

Нека биде лекција ова за газдиве последно предупредување дека се на лош пат со водењето на клубот воедно и голем кикс на спортиските директори.
Може Росениор има тренерско знаење, талент, немаше ниту време ниту пак играчи по негова мерка, на пресовите беше сосема коректен, првите месец дена беа сосема коректни, одност спрема интерим тренерот исто беше коректен, несомнено се работи за добар човек, но на Челзи не му треба таков калибар, премногу е голем хаос во клубот.

Назначувањето на Мекфарлеин не ми дава некоја надеж во фа купот.
Покажа дека знае да ги одбере најдобрите 11, но најголема одговорност и одлуки ќе биде на самите играчи.
Сакав да дојде Тери во клубот но изгледа газдиве се решиле да ја одстранат онаа права Челзи ДНК.

Се појави некои шпекулации за листа на менаџери, ако назначат некој како Терзич, Фариоли, Еди Хау нека оди фан базата во Лондон и нека ги запали живи.

Елон има кажано дека ако живееме во симулација ондa the most entertaining outcome is the most likely... а не дека не би била таква опцијата Росениор да ја заврши сезонава со повеќе титули од Артета :icon_mrgr:
А уште по entertaining би било Калум да има повеќе титули од Артетa сезонава :vozbud:

1776954994636.png

GLOBO: Estevão has almost a fully ruptured hamstring. Chelsea wants him to have surgery, which would completely rule him out for the World Cup.

:/

Една вест: William Gallas urges Chelsea to snub Cesc Fabregas
Друга вест: Como boss Cesc Fabregas urged to steer clear of Chelsea 'nightmare'

Масакар

Back
На врв Bottom