Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Во 2025 купив нови Тигар, 205/55/16....у супер беа, меки удобни. Но сега кога ги ставив, втора сезона...некако како да изгубиле на мекоќа. На 2-3 пати на појако кочење се вклучува АБС-от, а тоа значи дека гумите пролизгуваат
I kajmene e istoto. Na pojako kocenje na sekoe se uklucva abs. Za poladno vreme se ok ali sega od ko podzatople se malce losi.

I kajmene e istoto. Na pojako kocenje na sekoe se uklucva abs. Za poladno vreme se ok ali sega od ko podzatople se malce losi.
Decki ne za dzabe rekle kolku pari tolku muzika, koga zborev pred nekolku posta deka e biten kvalitetot na gumata ne veruvaa vo mojov muabet mnogu mnogu....taka da...

Сава hp2 зимска после 5-6 години треба лудачки да кочам за да активирам АБС.
За зимски гуми се знае на Балканов-сава С3...повеќе е проблем за летни гуми од среден квалитет и цена. Пошто имам 2 коли х 8 гуми летни/зимски, не е малку тоа. Една иљадарка по гума ми ја менува сметката

А нема шанса да возам гуми за сите сезони....промашена рабпта е тоа

Законот за мотори да можи да се возат со Б категорија до 125кубици. Дали треба да се оди дополнително на часови? Сегде различно се кажува. Пример за веспа кинеска 125кубици треба одење на часови или тоа важи само за мотори со менување на брзини.

Законот за мотори да можи да се возат со Б категорија до 125кубици. Дали треба да се оди дополнително на часови? Сегде различно се кажува. Пример за веспа кинеска 125кубици треба одење на часови или тоа важи само за мотори со менување на брзини.
- Мораш да одиш на часови (4 часа теорија во авто школа)
- Моторот мора да биде со јачина не поголема од 11kw
- мора да биде автоматик

Citajte do kraj zakonite,
samo 125 /do 11kw.!,bez mejnac toa e samo vespa,site drugi motori so mejnac/poliavtomatik-sto ima brzini bez kumplug/ ne vleguvaat vo zakonot so B da se vozi do 125 i 11kw max.

Исто имај предвид дека 11kw е максимумот, ама мора да исполни и друг услов да биде под 0.1kw на 1kg или така нешто беше провери го и тоа убаво

Decki ne za dzabe rekle kolku pari tolku muzika, koga zborev pred nekolku posta deka e biten kvalitetot na gumata ne veruvaa vo mojov muabet mnogu mnogu....taka da...
Најбитна е смесата на самата гума а после неа подлогата од која зависи триењето,стабилноста на дожд и бучавата изразена во децибели.
Автоматски споено мислење:

За зимски гуми се знае на Балканов-сава С3...повеќе е проблем за летни гуми од среден квалитет и цена. Пошто имам 2 коли х 8 гуми летни/зимски, не е малку тоа. Една иљадарка по гума ми ја менува сметката

А нема шанса да возам гуми за сите сезони....промашена рабпта е тоа
Промашена работа е да купиш All season гуми бидејки ниту ќе добиеш перфоманси летно време како стандардните летни ниту зимно време како зимските бидејки низ целата ширина на гумата половина се само шари за летен период претежно во вид на кругови за водата пилесно да ја пробива и помало триење и попречно поставени шари на другата половина за да може снегот да го исфрла кога се движи.Башка направен е некој компромис помеѓу потврдата смеса која се користи летно време и помеката зимно време.Јас никогаш не би купил такви.
Автоматски споено мислење:

Во 2025 купив нови Тигар, 205/55/16....у супер беа, меки удобни. Но сега кога ги ставив, втора сезона...некако како да изгубиле на мекоќа. На 2-3 пати на појако кочење се вклучува АБС-от, а тоа значи дека гумите пролизгуваат
Пиши кој модел на Тигар и колку ги плати?

Последно уредено:
Back
На врв Bottom