Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Predlozete dobra letna guma 205x55x16
Zavisi kolku vozis leten period ( kilometraza ), dokolku leten period vozis od 10k km+ i na otvoren pat zimaj premium.
Kupi si premium guma 5 leta koristi i frli. Nikogas nema da te razocara vo nieden pogled. Dokolku vozis pretezno gradska primer 80/90% gradska so 20/10% otvoreno mozes sredna klasa sto se brendovite ke ti vrsat sosema dobro.
Nikako ne zimaj Shklj leao, tigar, petlas, ling long sranja jas imav Goodyear EfcGrip 2 prezadovolen, sega zemav Mishelin P5.

Дали некој има користено од лепаците за поправка на шофершајбни? Имам пукотина од некои 20см па незнам дали да пробувам со тие лепаци или да не се маткам и да одам на замена. Мислам дека тоа се фејк средства и дека освен замена нема друга опција, но ако некој има некое искуство со лепаците нека сподели.

Дали некој има користено од лепаците за поправка на шофершајбни? Имам пукотина од некои 20см па незнам дали да пробувам со тие лепаци или да не се маткам и да одам на замена. Мислам дека тоа се фејк средства и дека освен замена нема друга опција, но ако некој има некое искуство со лепаците нека сподели.
Лепаците се за мали пукнатини, 1-2 цм.

менувај, како мине времето само ќе се шири а ризикуваш и казна ако те запре сообраќајна полиција и ќе те казнат за управување технички неисправно возило мислам ~350€ е,
п.с истиот случај го имав од мала пукнатина на крај заврши со распукување од крај на крај.

Јас имав пукнатина 15 до 20цм, како шо минуваше времето почнуваше да се шири, а воедно ако те застане полиција може да ти пише казна за неисправно возило.
Скопје ја сменав за 200е, ја сменија за 15минути, ми дадоја опција од 100,200 и 300е

Preporaka za nekoi gumi za Tiguan 2014 2.0 tdi. Generalno vozam na avtopat, okolu 12, 000-15,000 godisno, ziveam kaj sto nema mnogu sneg i esktremni vremenski uslovi, generalno blago i vrnezlivo vreme. Se mislam da zemam all season, koja bi preporacale?
Posebno od ovie poevtinive, kineski, bilo kakvi ako nekoj ima iskustvo.

Preporaka za nekoi gumi za Tiguan 2014 2.0 tdi. Generalno vozam na avtopat, okolu 12, 000-15,000 godisno, ziveam kaj sto nema mnogu sneg i esktremni vremenski uslovi, generalno blago i vrnezlivo vreme. Se mislam da zemam all season, koja bi preporacale?
Sailun odlicni se.
Mozis i tigar da stavis isto taka se dobri

Посебно летни и посебно зимски бидејки во зима нема да бидат добри како зимските а во лето ќе имаат поголемо триење од летните.Ќе ги гледаш оние гуми што имаат исклучиво енергетски класи А и Б за гориво и дожд.

абе пријателе тигуан и евтини гуми не одат во една реченица ама па кој сум јас да ти кажувам

абе пријателе тигуан и евтини гуми не одат во една реченица ама па кој сум јас да ти кажувам
Има само треба да прочиташ информации:
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Sailun odlicni se.
Mozis i tigar da stavis isto taka se dobri
Во 2025 купив нови Тигар, 205/55/16....у супер беа, меки удобни. Но сега кога ги ставив, втора сезона...некако како да изгубиле на мекоќа. На 2-3 пати на појако кочење се вклучува АБС-от, а тоа значи дека гумите пролизгуваат

Back
На врв Bottom