Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

Дремеш на темата за Ex-Yu музика, овде нешто бумери зумери... :cautious:
Сакаш да ти кажам уште нешто контрадикторно ?
Каде што сум расист и мрзам црнци, обожавам реге и ска музика што се нивни новоформирани правци од јамајканската народна музика.

Тоа што повеќе од 50% - 90% не ми се допаѓа кај некоја група на народ , не значи дека останатите макар и ситни проценти се за занемарување.
Музиката во Југославија е една од најдобрите и во тоа време а и во сегашново, тоа не го менува фактот дека и југото, стокецот и фиќото биле и тоа до скоро време едни од најисплатливите (во сооднос цена - квалитет) автомобили а и не го менува фактот дека таа држава уште од почеток била трула и заснована на неправди и реваншизам.

И друг пат ако мене ми се обраќаш тагни ме или цитирај ме како што правам јас. :smirce:

Имаше и позитивни работи во таа држава. На пример ликови како Алибаба не смеа ни да писнат а не да дојдат на власт или да седат во парламент. Исто имаше и поголема безбедност на улиците. Имаше доста квалитетни проиводи како машини за перење,фрижидери,бојлери. Горење ,Раде Кончар, Ободин беа синоним за квалитет.
Купуваш еднаш за следните 30-40 години.

Имаше и позитивни работи во таа држава. На пример ликови како Алибаба не смеа ни да писнат а не да дојдат на власт или да седат во парламент. Исто имаше и поголема безбедност на улиците. Имаше доста квалитетни проиводи како машини за перење,фрижидери,бојлери. Горење ,Раде Кончар, Ободин беа синоним за квалитет.
Албанците во таа држава ја добија силата, требаше да бидеме самостојни, со влезот во Југославија се продолжи букурешкиот договор.

На пример овој ќе беше во некоја дупка веќе или кршеше камења на голи оток, а во „независнава“ влакно нема да му фали

На пример овој ќе беше во некоја дупка веќе или кршеше камења на голи оток, а во „независнава“ влакно нема да му фали

Ни во таа влакно не им фалеше, само се казнија некој безначен број што уште јавно изиграваа балисти, 99% од албанците ја искористија наивноста на Македонската политичка елита со доселувања, тогаш само дебарско беше мнозински албанско, и тоа не затоа што некогаш било туку најголемите убиства и протерувања се случија баш таму.

Албанците во таа држава ја добија силата, требаше да бидеме самостојни, со влезот во Југославија се продолжи букурешкиот договор.

Како што повеќе пати напишав, неуморен си во промоција на бугаризација на Македонците-Македонија.

Како, на кој начин возобновувањето на Македонската Држава во 1944-та и нејзиното влегување во југословенската федерација го продолжи букурешкиот договор ? ? ? ? ?

За сето време додека овде шириш булгаристанска шовинистичка пропаганда ниту еднаш не си напишал за ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА делот од Македонија кој и ден денес е под булгаристанска окупација и како Македонците денес опстануваат во Булгаристан.
Исто ни за ГРекистан или Шчиперија немаш нешто особено напишано, постојано ти е во фокус ехСФРЈ федерација, единствената творба каде Македонците и Македонската држава имаше можност да се развива и ја промовира својата Македонска култура...

Интересно е што има поприлично членови на форумов кој го делат твоето булгаристанско мислење, дали од незнаење или се други мотиви во прашање би било интересно да самите дадат одговор!

Како што повеќе пати напишав, неуморен си во промоција на бугаризација на Македонците-Македонија.

Како, на кој начин возобновувањето на Македонската Држава во 1944-та и нејзиното влегување во југословенската федерација го продолжи букурешкиот договор ? ? ? ? ?

За сето време додека овде шириш булгаристанска шовинистичка пропаганда ниту еднаш не си напишал за ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА делот од Македонија кој и ден денес е под булгаристанска окупација и како Македонците денес опстануваат во Булгаристан.
Исто ни за ГРекистан или Шчиперија немаш нешто особено напишано, постојано ти е во фокус ехСФРЈ федерација, единствената творба каде Македонците и Македонската држава имаше можност да се развива и ја промовира својата Македонска култура...

Интересно е што има поприлично членови на форумов кој го делат твоето булгаристанско мислење, дали од незнаење или се други мотиви во прашање би било интересно да самите дадат одговор!
Темата е за југославија, и како ти тоа што го пишав не го поврза со пиринска и егејска Македонија, ти ако сакаш да ги величаш убијците на Ченто, Трајко Попов и тн никој не ти забранува, и како тоа тогашна самостојност ја гледаш како нешто пробугарски би сакал да знам.
Јас мислам ти си про бугарин.

Темата е за југославија, и како ти тоа што го пишав не го поврза со пиринска и егејска Македонија, ти ако сакаш да ги величаш убијците на Ченто, Трајко Попов и тн никој не ти забранува, и како тоа тогашна самостојност ја гледаш како нешто пробугарски би сакал да знам.
Јас мислам ти си про бугарин.
Мислити - срати и говна јести (српски само за тебе :pos: ) не е исто!

Мислити - срати и говна јести (српски само за тебе :pos: ) не е исто!
Нема што да мислам тоа е вистината, со југославија беа предадени егејска и пиринска, а сета борба пред тоа на комунистите како Рацин е обединета Македонија, и тој го отепавте.

Оф бе човек, пак почнуваш со истите работи, никако да се најдеме на средина за ова!

Ќе ми одговориш некогаш за писмото што те прашувам цело време..?
И како човек што се борел за македонски училишта станува дел од грчката пропаганда?

Многу е едноставно околу најкритичниот период
1.Тито се залага за обединета Македонија да стане дел од Југославија
2.Сталин на тоа се противи поради западните
3.Почнува расколот меѓу Тито и Сталин, една од главните причини се Егејска и Пиринска Македонија
4.Тито раскрстува со Сталин и ги отвара вратите на западната империја
5.Тито се договара со западните и ја крати подршката за Егејците, се губи војната и со тоа шансата за обединета Македонија

Кога Тито се договори со западните за да раскрсти со Сталин и кога прекина да дава воена подршка на Егејска Македонија?
Тоа е клучниот момент човек, како не разбираш :tapp:

Back
На врв Bottom