Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
retko glupi lugje se tockarive
Скроз е се точно, јас возам тротинет, и не можам да разберам, ај точаците немаат по дифолт светла, ама тротинетот има, како им работи мозокот на добар дел од луѓето не ми е јасно да не им текне да пуштат светло. Сите треба на психолошка евалуација да се праќаат.Од искуство ги има 2 типа, оние што си уживаат со почитување на правила и обзир кон другите учесници на сообраќајот (5% се одприлика кај нас) и останатите (95%) кои мислат дека одкако ќе се качат на точак може да возат по сите булевари, улици, патишта, пешачки патеки и премини каде секогаш они имаат предност.
И како и возачите на електрични тротинети кога се на точак околу нив се ствара енергетски штит кој ги штити од повреди и затоа не се плашат ни од шлепер кога од пешачка патека или тротоар ќе се префрлат на булевар.
И гледам на многу навечер не им требаат ни светла.
Често забегувањата се доволно големи за да ситуациите се доволно јасни и без недостатокот кој го посочуваш.Вака видеава не служат за ништо освен кликови.
Каква врска имаат тротинетите со планинската патека на водно која не е обележана и доаѓа до конфузија.Често забегувањата се доволно големи за да ситуациите се доволно јасни и без недостатокот кој го посочуваш.
На пример скроз е јасно дека за овие долу треба индијски систем на сообраќајна регулација:
![]()
![]()
Nekad ne e rabotata dali e obelezano, treba i mozok da se upotrebi. Ocigledno e deka ne mu e mestoto tamu.Проблемот е тоа што не е воопшто обележано која патека за што е. Дополнително, на онаа велосипедската нема ни патоказ ни ништо обележано за кривини, скокови и слично.
Кога ќе биде бележано се како што треба, надежно секој ќе знае каде треба да оди и точаци на пешачки патеки ќе треба да бидат казнувани, исто и за пешаци на велосипедски.
Вака видеава не служат за ништо освен кликови.
Абе батали го тој што секој викенд вози, го запраа, го истераа. Странец ако дојде од кај да знае која за што е?Nekad ne e rabotata dali e obelezano, treba i mozok da se upotrebi. Ocigledno e deka ne mu e mestoto tamu.
Од секогаш имало точаци. Памтам основно и средно кога одевме често имаше точаци.Сељак, ќе ги испотепа планинарите. Ама, очигледно родителите му се бетер.
Никад ама никад додека сме се пентареле по Водно, барем до сред на 90тите, немало точаци по пешачките патеки.
И со големи букви - Пешачки патеки, планинарски како милувате. Точаци идеа по асфалт.
Сељаци и скоројевичи кои појма немаат Водно за што служи.
Има велосипедска стаза на Водно, уредно е обележана и пешаци кои се движат по неа тоа го прават на свој ризик.Каква врска имаат тротинетите со планинската патека на водно која не е обележана и доаѓа до конфузија.
Да тротинетите фрапантно го кршат законот, ама ова и другото не е исто.
Има основа за тужба, секој има право да снима јавни места но не и да објавува поединци без нивна согласност. Плус ова во одреден момент станува и таргетирано снимање.Јас да сум човекот кој го запрел копиљов со точакот, нареден потег ќе ми биде тужба за објавување видео снимки на интернет од моите деца со фаците незаматени.
Не знам како се дискутира дали имал право или не да вози точак таму а ова е поголем проблем?
Се нема никаква приватност и заштита на децата. Секој куртон става камера во кацига и кола за да бејта на интернет кликови. Мора да се регулира ова. Гледаат на Јутуб американците и они сеа ќе цитираат правила. Една тужба за приватност и нека се јавува кај татко му да го вади, ебате луѓето без обзир.
Ја не знам колку стази има сега али ние кога сме се искачувале и тоа пешки од Кочо до врв, немаше точаци. Имаше, по асфалтниот пат.Од секогаш имало точаци. Памтам основно и средно кога одевме често имаше точаци.
Ама тогаш одеа по Цветкова, сега Цветкова е уништена, пола патека е карпи и идат на пензионерската.
Јас поради луѓето на патеките не сум се спуштал по овие. Сум идел накај бункерот и таму има една патека која никој не ја користи.
Ама поголемиот дел, не им чие за други и се спуштаат кај ќе им текне.
Иначе има патека стрикно за точаци од средно до доле. Таа ја користат и планинари, зошто не се каже за тој проблем.
ако не возат како ретардирани. E сега проблемот е што ги има еден куп што возат како ретардирани, максимално брзо што можат, дури и кога тоа не е безбедно.