KSC #367- Песна со rock во името

• Креатор на темата Креатор на темата PloTwist
  • Време на започнување Време на започнување
Пророкот се има пријавено со оваа песна, ќе мора да избереш друга. :)
Автоматски споено мислење:

Сепак одам со песната што за мене го претставува распадот на Југославија.
Лепа села...
Технички нема roCk во насловот, туку rok. И на Курајбер истото! :icon_mrgr:

Последно уредено:
Технички нема roCk во насловот, туку rok. И на Курајбер истото!
Ова мислам дека не е баш праведно, @PloTwist . Технички, во тој случај и Rock Me на Рива да беше од Србија не би требало да е во игра, иако има Rock во името, зашто на хрватски странските имиња и називи не се транскрибираат, па затоа останало Rock. Во Србија - се транскрибираат, па така од Rock преминало во Rok. Муабетот ми е - да беше Електрични оргазам бенд од Хрватска, песната ќе се викаше Igra Rock 'n' Roll cela Jugoslavija, ама бидејќи е од Србија, се вика Igra Rok en rol cela Jugoslavija. Ама текстот, значењето, напишаното, се е потполно идентично. Различни се само јазичните правила. Не знам, ти си знаеш, не ти се мешам, твоја тема - твои правила, само ми изгледа малце без врска.

Во песната јасно е на што се мисли.
Музичкиот жанр rocK. Да не излегува сеа со експертизи као теткине :D
Али ако треба ќе ја смениме

Во песната јасно е на што се мисли.
Музичкиот жанр rocK. Да не излегува сеа со експертизи као теткине :D
Али ако треба ќе ја смениме
Не се работеше за rocK, туку за roCk.

За атер на Златко, ќе ви ги прифатам! Ама е и праведно ако не ги прифатев затоа што правилото е повеќе од јасно, во насловот да има rock. Да не навлегуваме во флоскули. :noze:

Се важат бе вакви комбинации? Од DJ Hero играта е, чинам се смета за официјален release, за комерцијална употреба е секако :D (не е фан мејд колку што знам јас)

Со 2 камења еден пост : ))))

Ако не, нека одбере креаторот на темава една од двеве песни што му се свиѓа а да не е искористено :D

Back
На врв Bottom