СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои мундијалот во САД, Мексико и Канада 2026.

• Бразил

• Германија

• Англија

• Аргентина

• Португалија

• Колумбија

• Шпанија

• Франција

• Белгија

• Холандија

• Уругвај

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Не знам дали е за фалење ама 2014 со друштво ја гледавме Брег на Слонова со Јапан кога играа у 2 сабајле.
Па добро тоа и не е така слаба утакмица, не се утепани тие две репрезентации, ама у секој случај не би се собрал со друштво у 2 саат по полноќ за да ја гледам освен ако не сме ја натовариле јако.

2010, 2014 какви времиња, се се гледаше дали било од 8 9, или од 2 и 3 по полноќ, и 2018 последното нормално светско во Русија. Од Катар се запусти концепто, во зима светско, на сред клупска сезона само да се задоволат џихадистите, сега 48 репрезентации и комерцијални лгбтпедофили пропаганда, инклузивност кур мур, реклами, тајмаути, полувремески шоуа само за да се задоволат глупите американци.

Па добро тоа и не е така слаба утакмица, не се утепани тие две репрезентации, ама у секој случај не би се собрал со друштво у 2 саат по полноќ за да ја гледам освен ако не сме ја натовариле јако.
Секако дека специјално не бевме собрани, прво игравме фудбал до кој 10 саатот, ја гледавме третата утакмица дента од 10 или 11 саатот и у 1 ипол сабајле решивме да главиме до крај. Иначе само тој ден имаше 4 утакмици у 4 термина.
А и за клаџа у никој случај нема да седам до 4 сабајле у доба на интернет за проверка на резултати.

А и за клаџа у никој случај нема да седам до 4 сабајле у доба на интернет за проверка на резултати.
Уживај, ако ја натовариш за 500 евра уплата ќе те видам дали ќе легнеш да спиеш и да провериш резултат сабајле. :D

Уживај, ако ја натовариш за 500 евра уплата ќе те видам дали ќе легнеш да спиеш и да провериш резултат сабајле. :D
Брат...........не си нормален ти ако ова го праиш. :icon_mrgr:
Највише што сум уплатил е 200-300 ден затоа што клаџа ми е за заебанции у друштво и на форумов а не за заработка.
Така што може ја сум поненормален од тебе затоа што турско пратам заради фудбалот а не заради клаџа. :icon_mrgr:

Да беше со стариот формат би жртвувал две недели да гледам и во ноќни термини ама вака.
Лига Европа групна фаза, ништо занимливо. Премногу има залутани екипи на кој местото не им е меѓу најдобрите.

Очекувам големо фијаско, полу празни трибини, никаква еуфорија и лоша организација.
Полу празни стадиони пред се поради тоа што има многу небитни утакмици. Скапи карти, визи, скап превоз, скап стандард. Премногу сиромашни држави на кој навивачите не можат да си го дозволат сето ова. Они ни побогатите не можат да си го дозволат ова, камоли некој од Хаити, Капо Верде, Куракао.

За жал со зголемувањето на нации и на Светско и Европско ние старите навивачи изгубивме многу.

Историски гледано сите светски кои се играле на западна страна на светот (северна и јужна Америка) биле со силен интензитет, сјајна атмосфера, фудбалска магија и динамика, почнувајќи од светско во Монтевидео 1930 па завршувајќи по мене најдобро светско 2014 кое беше едно од највозбудливите светски, со прекрасна церемонија и бразилска страст. САД не се прв пат домаќини, беа и 1994 и тоа светско се бележи како најпопуларно и најспектуларно до сега, 3.5 милиони публика, просечно по 70.000 луѓе на натпревар, што е рекорд кој трае сè уште. Атмосферата ја држеа имиграните од Латино Америка и Европејци. Светското ќе се памети по промашениот пенал на Baggio во финале со Бразил и по убиството на Андреас Ексобар ,,поради" автогол. Нашите соседи стигнаа предводени од Стоичков дури до полуфинале.
Мексико ќе е домаќим по трети пат, први пат беа 1970 а втори пат 1986.
По мене 1986 поинтересна година која ја одбележа божјата рака на Марадона против Англија во четвртфинале и тоа на стадионот Астека на кој ќе се отвори оваа светско. Врвен фудбал во финале кај што Аргентина освои со резултат 3-2 против западна Германија.

Можеби ова светско, иако е во наезда со woke култура, минимализам и политика, дека може да ја одбележи историјата како врвно светско, Америка како континент знаат да направат динамична и врвна атмосфера. Ќе видиме со новиот формат дали ќе падне квалитетот или ќе има интересни утакмици, јас би ставел во групна фаза за нерешено да се добиваат 0 поени, за да направат поинтересен фудбал и динамичен со многу голови и борба, а не Конго да чува 1-0 резултат со Узбекистан до крај на натпревар или слични глупости.

Брат...........не си нормален ти ако ова го праиш. :icon_mrgr:
Највише што сум уплатил е 200-300 ден затоа што клаџа ми е за заебанции у друштво и на форумов а не за заработка.
Така што може ја сум поненормален од тебе затоа што турско пратам заради фудбалот а не заради клаџа. :icon_mrgr:
Не го праам ама си праиме муабет, хипотетички. :D

Некад знаеме неколку души да седнеме да гледаме утакмица и ќе даеме по 500-1000 денари за да уплатиме и да биде поинтересно пратењето.

Ама у право се што зборат луѓево погоре, нема некако драж сеа да седнеш, да извадиш ТВ у двор, да собереш друштво и да гледате СП до бескрај. Ти ебам и Убекистан и Куракао и курофффф, башка се игра у Америка на тоа мртвите стадиони со долги и огромни мрежи на головите, нешто што од такт ме вадело отсекогаш, плус Американците ко народ ништо не разбираат, ќе идат на стадион за да јадат хот дози и да пијат кока кола, им ебам тоа изместените дегени.

јас би ставел во групна фаза за нерешено да се добиваат 0 поени, за да направат поинтересен фудбал и динамичен со многу голови и борба, а не Конго да чува 1-0 резултат со Узбекистан до крај на натпревар или слични глупости.
Come On What GIF by MOODMAN

Па реално така би се отвориле екипите, никој не би се чувал, бидејќи сега со една победа си у нокаут фаза, односно и најдобри трето пласирани идат понатаму, некои како Брегот на слонова ќе си тепат една а другите ќе ги играт park the bus, чисто да извлечат по некој икс за +1 поен и они се директно у 1/16 без да се замараат. Вака поинтересно ќе е ако за нерешено се добива 0 поен, нема да се ослањаат само на една победа, тоа ми беше целта.

Па реално така би се отвориле екипите, никој не би се чувал, бидејќи сега со една победа си у нокаут фаза, односно и најдобри трето пласирани идат понатаму, некои како Брегот на слонова ќе си тепат една а другите ќе ги играт park the bus, чисто да извлечат по некој икс за +1 поен и они се директно у 1/16 без да се замараат. Вака поинтересно ќе е ако за нерешено се добива 0 поен, нема да се ослањаат само на една победа, тоа ми беше целта.
Ондак што врска имаат поените?
И тие 3 ќе се безначајни.

Мислиш само за резултат 0-0, или општо за секое нерешено да не се добиваат поени?

Мислиш само за резултат 0-0, или општо за секое нерешено да не се добиваат поени?
За нерешените резултати јас имам друга идеја и тоа не само за светско туку и за лигашки и европски клупски натпреварувања.
Победа -3 бода, нерешено -1 бод , пораз -0 бодови, но за секој 3 дадени гола да се добива плус 1 бод.
Така што пораз од 4-3 да се рачуна 1 бод исто ко и нерешено 0-0.
Нерешено 3-3 да носи 2 бода и да не се вреднува многу помалце од победа 1-0.
Доколку ова се воведе одма ќе има поинтересен фудбал особено во долниот дел на табелите и групите и секако нема да може прво палсиран со 30 победи 1-0 да има повеќе поени од второ пласиран со 25 победи со 3+ постигнати голови .

За нерешените резултати јас имам друга идеја и тоа не само за светско туку и за лигашки и европски клупски натпреварувања.
Победа -3 бода, нерешено -1 бод , пораз -0 бодови, но за секој 3 дадени гола да се добива плус 1 бод.
Така што пораз од 4-3 да се рачуна 1 бод исто ко и нерешено 0-0.
Нерешено 3-3 да носи 2 бода и да не се вреднува многу помалце од победа 1-0.
Доколку ова се воведе одма ќе има поинтересен фудбал особено во долниот дел на табелите и групите и секако нема да може прво палсиран со 30 победи 1-0 да има повеќе поени од второ пласиран со 25 победи со 3+ постигнати голови .
Не можеш да ставиш поените да зависат од бројот на голови. Ќе имаш утакмици што во 15-та минута ќе бидат 6-6, и после 75 минути ќе играат како да било 0-0, и ќе имаме конечен резултат 8-7, а 12 од 15 голови биле пуштени на шашма.

Back
На врв Bottom