Месечината, дали навистина слетавме?

• Креатор на темата Креатор на темата Trancer4e
  • Време на започнување Време на започнување

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 233 51,0%
  • Не

Гласови: 224 49,0%

• Вкупно гласачи
    457
...тоа ,,кај ни е местото" не е твое да кажеш, ниту ,,сме" ти должни нешто, ниту форумот е твој, ти имаш твое мислење ,,ние" имаме наше мислење, не знам кој сме ,,ние" и ,,вие" али нема врска само смирено пишувај ако веќе ме цитираш :)
...и не се карај со пишувањето, спротиставени мислења се токму за на форум, а не едноумие, конкретно на ова тема, едни членови веруваат во тоа што читаат што пишуваат други, а други членови веруваат во своите очи што гледаат и што е логично, без разлика што други некои пишуваат.:toe:

...тоа со Википедија, аман, едните ме тролаат за читање Википедија , а ти обратно, човек и да чита и да не чита пак е крив.:confused:

Прегледај го приврзокот 474255

...еве на пример мене ме збунува фотографија ,,направена" од Месечина кон Земјата при што се прикажува Земјата толку мала што испаѓа дека е мнооогу подалеку, ама толку јасна на фотографија на толкава далечина не е можно :eek:

Прегледај го приврзокот 474256

...а фотографија сликана од Земја кон Месечина, испаѓа ептен голема Месечина и ептен поблиску, од претходниот правец на фотографирање од Месечината кон Земјата.

Прегледај го приврзокот 474257 Прегледај го приврзокот 474276

...мене ова фотографија не ми е верна, ми нема логика и не постои нешто да ме убеди дека е реална, збркани се димензиите, ем преблиску ем премала, па уште собира цела Земја на прозорот, па уште лицето фатено, а тоа цела Земја осветлена со иста јачина како под рефлектори. :toe:

Прегледај го приврзокот 474258Прегледај го приврзокот 474267

....техникава на фотографија иста, е во прашање пола век разлика :facepalm:

Прегледај го приврзокот 474278Прегледај го приврзокот 474280

... некогашниот фотоапарат и фотографија на Земјата од Месечина, истоветно со:

Прегледај го приврзокот 474282Прегледај го приврзокот 474283Прегледај го приврзокот 474284

...денешна технологија на фотоапарати. разлика пола век, а фотографија иста :brlav:

Зум на камерата, се опфаќа широк агол за да се фати цела сцена и затоа ви изгледа мала месечината.
Кој се разбира повеќе во фотографија можи да ви објасни подетално
Еве и чичко чат џпт има нешто да кажи
Прегледај го приврзокот 474277

...или накратко кажано, „Ако сакаш да побиеш нечиј став, изнеси му контра-доказ/став кој е непроверлив„.

Последно уредено:
...или накратко кажано, „Ако сакаш да побиеш нечиј став, изнеси му контра-доказ/став кој е непроверлив„.
А какви докази имате вие за да ја спорите мисијата ? Освен бладање по фејсбуци и глупави коментари од полуписмени фаци како Миленко кои дежураат за се и сешто не начекав ни една издржна информација за да ме замисли дали навистина е фејк се.

Дај споделете некој доказ тука просветлете не

А какви докази имате вие за да ја спорите мисијата ? Освен бладање по фејсбуци и глупави коментари од полуписмени фаци како Миленко кои дежураат за се и сешто не начекав ни една издржна информација за да ме замисли дали навистина е фејк се.

Хмммм....се чини дека Вселенава штотуку почнала да постои, а ти до денешниот ден не си наишол на ниту еден опис со кој се побива „качувањето„ на Месечината, дел по дел од тој настан...

:bravobe:

Хмммм....се чини дека Вселенава штотуку почнала да постои, а ти до денешниот ден не си наишол на ниту еден опис со кој се побива „качувањето„ на Месечината, дел по дел од тој настан...
Збораме за мисијата артемис, дај сподели доказ дека е фејк приказната, оти крв од очите ми капи кога ги читам коментарите и статиите на "стручњаците" кои едвај осмо одделение завршиле.

Збораме за мисијата артемис, дај сподели доказ дека е фејк приказната, оти крв од очите ми капи кога ги читам коментарите и статиите на "стручњаците" кои едвај осмо одделение завршиле.

Приказната во суштина е иста, небитно дали се работи забелешки/сомнежи за програмата „Аполо„ за летот/летовите кон Месечината или за поединеченниот лет „Артемис„...

Досега самиот ќе најдеше сомнежи и за „Артемис„ ако малку „прочачкаше„ на „ЈТ„, наместо да чекаш да ти ги сервираат...

оти крв од очите ми капи кога ги читам коментарите и статиите на "стручњаците" кои едвај осмо одделение завршиле.
Ова е или сериозен медицински проблем или стигма повод Велигден и ќе те прогласат за светица!

Приказната во суштина е иста, небитно дали се работи забелешки/сомнежи за програмата „Аполо„ за летот/летовите кон Месечината или за поединеченниот лет „Артемис„...

Досега самиот ќе најдеше сомнежи и за „Артемис„ ако малку „прочачкаше„ на „ЈТ„, наместо да чекаш да ти ги сервираат...
Ајде де сподели нешто напрај едно арно, дури ме цитираше ќе споделеше

Кај најдовте да се докажувате со оваа чолисмо ја памтам уште од времето на корона и можам слободно да кажам дека топол поздрав е доктор на науки за неа..Верува во се што и пласира системот без ронка критичка свест и мисла во лејката..

Back
На врв Bottom