Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.508
- Поени од реакции
- 28.349
Сеедно, не ми е името тоа, а сигурна сум дека не го знаеш вистинското значење.
Не си ти раката Суси, ти си окото. Можеш да бидеш сведок на се, па дури и да помагаш, но товарот си го носат тие.
Добро еве окото сум.
Ти во моментов на пример драг Суси, избираш да генерализираш и да навредуваш, наместо да дебатираш. Тоа е исто така отсуство на самокритика. Смири се и диши длабоко, нема потреба од ваква енергија и фрустрации кон цел женски пол, заради неколку неубави искуства.
Навредата Асеко е како подарок, ако другата страна не сака да го прими не постои чинот на подарување. Јас можам да му кажам на Цацко дека е дебел, тоа може он да го сфати како навреда. Ама не значи дека не е точно. За вас секоја критика е навреда. Затоа што емотивизирате а не рационализирате. Ти ми говориш сега со емоции. Дека избирам да навредувам а не да дебатирам, а тоа е целата поента. Сакаш на поубав начин да ти кажам дека не преземате одгворност и не признавате кога грешите? Тоа ли е проблемот во целата ситуација? Ако на фин начин го кажам ќе се смени нешто? Ќе станете свесни и одговорни за своите постапки? Ако ти кажам премногу сол стави во салатата ќе ми кажеш ти ме мразиш мене. Многу сте свилени, многу сте галени и многу со отсуство од логика. Затоа правите глупи грешки.
Ти уствари си почнал да ги гледаш жените како недостижен ресурс, штом си почнал да ги споредуваш истите со корпорациите на Бил Гејтс.
За просечниот маж, жена е доста редок ресурс. Ти пуштив и универзитетска студија. На оној растен во изобилие гладот му е насфатлив поим.
Очигледно дека и бирачот има често проблеми и опасности со кои се соочува, па изборот не е секогаш меѓу јастог и кавијар, туку меѓу лоша опција и никаква опција. Ивана и Росица ги уби токму тој што имаше “среќа” да биде избран, па каде е тука привилегијата на изборот?
Многу е лесно да кажеш вие сте жени и не знаете, за да не мораш да се соочиш со фактот дека твојот став кон жените е токму тоа што ги одбива.
Не знам како не го гледаш парадоксот тука. Привилегијата на изборот е што не морале да го изберат Стојанче сфаќаш? Ок еве мојот став кон жените е тоа што ги одбива. Ставот на Стојанчевци е очигледно тоа што ги привлекува. Што е полошо?
Драг Суси, твојот поглед на светот е премногу мрачен и полн со омраза кон мојот пол за да можеме да имаме нормален муабет. Со среќа со таквиот пристап. А мене ми останува само да превртувам очи на твоите постови![]()
Нели ти реков? Најлесно е јас да сум ви крив. Бутни го проблемот под тепих, превртувај очи и мирно спиј, решен проблем. Нула одговорност, нула капацитет за размислување, нула самокритика.
)))