Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
јас се плашам можеби е трансица чичово ќе се избаци а реков да ми пише во порака за неколку прашања, сакаме релокација или уште еден стан да се купи
Прво пораката ти беше неразбирлива.
Второ ти имаш потреба, пиши ти. Остај што си Влав :)
Така ако пишам јас испаѓа се наметнувам.
Реков, можам да помогнам, ама директно не превземам обврски.

Прво пораката ти беше неразбирлива.
Второ ти имаш потреба, пиши ти. Остај што си Влав :)
Така ако пишам јас испаѓа се наметнувам.
Реков, можам да помогнам, ама директно не превземам обврски.
Ај бидејќи си поискусен, Чичко што работел во недвижности, што мислиш како ќе се развива пазарот во Мк со становите понатака...

Ај бидејќи си поискусен, Чичко што работел во недвижности, што мислиш како ќе се развива пазарот во Мк со становите понатака...
Ако некој знаеше нема да троши време на кајгана форум

kaj i da e ke padne na 499e kvadrat...

bog da cuva...

Јас да имам таква моќ да предвидам, сигурно нема да работам сеуште.
Мое лично мислење, дури и да има криза, не знам што да има, единствено што може е да престане растот на цените. Дека нешто ќе поефтини, не се надевајте.
Не сум Ванѓа, ама реално така стојат работите, а засега само пораст на цените ќе има, бидејки почнаа да поскапуваат материјалите(железото веќе рипна), нафтата и се друго.
Автоматски споено мислење:

Ако некој знаеше нема да троши време на кајгана форум
Знаел не знаел, тоа е!
Еве во Русија до 2008 квадратот растеше како улав. Во Сочи најниска цена беше 4000 УСД летото 2008. Кога грмна кризата, луѓе кои со хипотеки земаа кредити, беа спремни и за 2500 да продадат, само да спасат што се може. Со тек на време работите се нормализираа и цената пак се врати приближно на тоа ниво, а некаде продолжи да си расте. Москва каква си беше огин, сега е огин и пламен. Наравоучение, може да има паника на пазарот, ама кога ќе се пребројат луѓето, пак се враќа на последната највисока цена, со тенденција да си продолжи да расте.
И Русија ја спомнав како економија која работеше на принцип на бензиска.
Грција, расте континуирано, посебно Атина и Крит.
Скопје не знам што да се деси, тешко поефтинување.

Последно уредено:
Јас да имам таква моќ да предвидам, сигурно нема да работам сеуште.
Мое лично мислење, дури и да има криза, не знам што да има, единствено што може е да престане растот на цените. Дека нешто ќе поефтини, не се надевајте.
Не сум Ванѓа, ама реално така стојат работите, а засега само пораст на цените ќе има, бидејки почнаа да поскапуваат материјалите(железото веќе рипна), нафтата и се друго.
Автоматски споено мислење:

Знаел не знаел, тоа е!
Еве во Русија до 2008 квадратот растеше како улав. Во Сочи најниска цена беше 4000 УСД летото 2008. Кога грмна кризата, луѓе кои со хипотеки земаа кредити, беа спремни и за 2500 да продадат, само да спасат што се може. Со тек на време работите се нормализираа и цената пак се врати приближно на тоа ниво, а некаде продолжи да си расте. Москва каква си беше огин, сега е огин и пламен. Наравоучение, може да има паника на пазарот, ама кога ќе се пребројат луѓето, пак се враќа на последната највисока цена, со тенденција да си продолжи да расте.
И Русија ја спомнав како економија која работеше на принцип на бензиска.
Грција, расте континуирано, посебно Атина и Крит.
Скопје не знам што да се деси, тешко поефтинување.
Точно Скопје секогаш ќе има побарувачка, се исмеваат со Скопје, крш инфраструктура, крш воздух, крш сообраќај крш....допиши што сакаш, но пак врти-сучи животот највеќе се дешава во Скопје.

Точно Скопје секогаш ќе има побарувачка, се исмеваат со Скопје, крш инфраструктура, крш воздух, крш сообраќај крш....допиши што сакаш, но пак врти-сучи животот највеќе се дешава во Скопје.
Погрешно се изрази, животот се дешава САМО во Скопје, а понатаму уште поизразено, Скопје држава ќе биде Мк, бидејќи останатото ништо нема, сите до еден ќе се населат Скопје а другите градови во изумирање и онака се да бетер ќе се испразнат, селата се веќе празни, нема села во мк.

100€ само железото е качено последните месец дена.

Математиката на форум, и математиката на терен се многу, многу различни. Прашајте ги тие што бараат станови, дали има некаде нешто посаглам стан, со нормална цена.

Да ги прашаме и тие што продаваат дали на прва ги гаѓаат или им симињаат. Јас во Центар огласив за проба 2.500 квадрат во зграда од 2000та, тројца се јавија за 1700-1800 еура и една агенција.

Погрешно се изрази, животот се дешава САМО во Скопје, а понатаму уште поизразено, Скопје држава ќе биде Мк, бидејќи останатото ништо нема, сите до еден ќе се населат Скопје а другите градови во изумирање и онака се да бетер ќе се испразнат, селата се веќе празни, нема села во мк.
На изумирање, ама ој најди слободно паркинг место, па и во таа Источна Македонија, која сите ја плачеме! Само села нема и тоа што има, ќе го снема.

100€ само железото е качено последните месец дена.
Ова звучи многу, а во реалноста е само 3%, и во тој опсег се движи последните 6 месеци, што е скроз нормално.

Ако ја видиме цената во последните 5 години, гледаме дека не било никогаш поефтино.

Screenshot_2026-04-06-17-23-27-217_com.android.chrome.jpg

Само преваранти од инвеститори можат да го користат ова како оправдување за поголеми цени. Растот на цените е од други причини, за жал суровините не играат голема улога туку други фактори.

Ова звучи многу, а во реалноста е само 3%, и во тој опсег се движи последните 6 месеци, што е скроз нормално.

Ако ја видиме цената во последните 5 години, гледаме дека не било никогаш поефтино.

Прегледај го приврзокот 474036

Само преваранти од инвеститори можат да го користат ова како оправдување за поголеми цени. Растот на цените е од други причини, за жал суровините не играат голема улога туку други фактори.

abe ako ti cini kupi ako ne pocekaj kako ocajna koga ke dojde 499e kvadrat kupi si togas...

ti mu vikas 100e skoknato zelezoto on ti dava grafovi od ceni u yuani u kina...

abe ako ti cini kupi ako ne pocekaj kako ocajna koga ke dojde 499e kvadrat kupi si togas...

ti mu vikas 100e skoknato zelezoto on ti dava grafovi od ceni u yuani u kina...
Оф леле, абе ти баба Ванѓа стана, од кај сега дека јас сакам да купам стан во Скопје, од кај знаеш колку стана имам јас во Скопје и дали имам воопшто. Преарогантно настапуваш на темава, од уште одамна те имам предупредено не ме прозивај на темава, терај си магарето, никој не те праша ништо тебе.

Прегледај го приврзокот 474036

Зборам за увоз кај нас. Инфото ми е од фирма која малтене ја снабдува половина Македонија со железо.

Back
На врв Bottom