Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Интересно.
Ме интересира @Zlatikevichius што мисли?
не смее јавно да каже
Истото што и ти - ништо не мислам. Не можам да мислам нешто додека не ја ѕирнам.
А можеш ли на невидено да кажеш што мислиш за LOTR проектот ставен во рацете на Стивен Колбер?

Ја на пример, мислев дека One Battle... и Sinners се тешка пропагндна бљувотина, уште пред да ги гледам. Откога ги гледав сфатив дека сум ги преценил.

Последно уредено:
А можеш ли на невидено да кажеш што мислиш за LOTR проектот ставен во рацете на Стивен Колбер?
Не знам кој е Стивен Колбер и не можам да кажам на невидено, зашто сум ја видел, веќе ми е видена. Можеше обратно да ме прашаш, вака прашањето испадна глупо.

Мислев се шалите за lord of the rings оно стварно, ништо уште една utter woke nonsense абоминацијата за за пљукање. :gjavol:

После англиската црна принцеза, црниот Др Вотсон сега и Хари Спотер го уништија. Не сакам да помислам Кум 4 како би испаднал со тој памет што го имаат.

Некои франшизи, серии и филмови требаше да ги остават раат.

Леле Marshals толку е негледлива што јас, кој никогаш не прекинува серии на сред сезона, планирам да ја прекинам. Ептен, ептен досадно.

Outlander наједноставно кажано е романтична историска драма со елементи на научна-фантастика (патување низ времето). Во таа мера, loosely е мешавина на, рецимо Dark, Boardwalk Empire или Downton Abbey и Sex and the City. Значи од сите овие има по нешто. Ако сакате серија од која ќе научите многу за историски случувања во Шкотска, Англија и САД во 18 век, ќе се изнагледате секс и :цицки: и ќе уживате во фантастичните елементи - дајте и шанса. Ова е серија што се бинџа, затоа немајте гајле што е речиси пред сам крај.
Пред било што друго - сопругата ја гледа серијава - а јас ја имам таа несреќа да морам да ги обезбедувам потребите за ваквата... забава.

Во некоја од првите сезони случајно бев сведок на сцена која скроз ја опишува оваа серија: Вака, дечкото на главната протагонистка е стереотип на јебозовен (и глуп) бунтовник со долга коса и сѐ тоа по ред што следува со таквите ликови во ваквите серии. Е сега тој момак пошто е со бунтовниците бидува заробен од антагонистот - англиски офицер и нелатентен педераст. Очекувано дечкото јебозовен бунтовник е мачен за да ги издаде другарите, кои се разбира дека не ги издава но паѓа во некое бунило каде сонува дека води многу страсна љубоф со девојка му која многу му недостасува во зарабеништвото (протагонистката дојдена од иднината). Антагонистот тоа го искоритува и бесрамно копулира со младиот бунтовник, извесно на обострано задоволство пошто бунтовников во мислите е со девојка му (веќе и сопруга можеби).

Притоа целосно е нејасно како стрејт маж може да биде на примачкиот крај во копулација, дури и ако е во бунило... И тоа е извор бескрајни заебанции и ремет на сопругата (која типично женски, ја брани „логичноста“ во нелогичната ситуација).

Ова наводно е снимено по книги? И авторот е жена, така? Тоа би објаснило многу работи, како ретардирано нелогичната сцена која само на жена (или воук лик) може да им изгледа логично (ликот го прима отпозади додека сонува дека е со жена му).

Нема врска, не сум ја гледал серијата, ова се само секвенци на кои сум налетувал. Но доволно видов за да знам дека серијата првенствено е љубовна драма (сапун), без разлика на тоа историја/научна фантастика, итн.

Е сега за елементите на „научна фантастика“. :)
Се сведуваат на допирање на некаков камен кој ги префрла луѓето во друг временски период.

Несомнено Outlander може да биде интересна на луѓе кои сакаат таков жанр (ахем... сапуница). Исто како што јас можам да гледам скоро секакви бљувотини сѐ додека во филмовите/сериите има зомби апокалипса или општо постапокалиптичен сетинг. Како што велат, секој со своето.

Иако има и исклучоци, таа Maid серијата (исто фаворит на сопругата) се случува во постапокалиптичен сетинг ама јас не можев да ја гледам. Практично кога сапунот е главната одлика, за мене тоа е turn off. Па сеедно дали сапунот е во постапокалиптичен сетинг во Maid, или во научна фантастика/историски сетинг како Outlander... На крај тоа се само сценски ефекти во серии кои во основа првенствено се сапуници, пардон, љубовни драми.

Рајан Куглер ќе ги збрише Мулдер и Скали у новите X-Files. Биле многу расистички. Сега ќе бидат ЛаТиша и Раџеш.

ЛаТиша ќе биде Danielle Deadwyler
Danielle-Deadwyler-in-The-Piano-Lesson-750x375.jpg

Раџеш ќе биде Himesh Patel
shutterstock_editorial_10314586j.webp

fun video GIF

Ќе се гледа само ако Индиецот мрда со главата и се удвара на белкињи, а црнкињава е лезбејка што се бори за ЛГБТ правата и се жали како црнците се секогаш обесправени. Сѐ друго е лажно претставување од реалноста…

Back
На врв Bottom