Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сите други се криви, само не е Артета. Сака и Зубименди ја промашија тактиката и им викаа на сите да играат ко посрани, а Рајс им викаше никако да не шутираат додека не видат празен гол.
Брату поима нема Сака да бидеме реални :D

Во очајна форма е Букајо и не би било лошо до крај на сезона Мадуеке повеќе минути да добива од Сака.
Многу подинамичен и поконкретен е од Сака, ама Артета нема муда да го седне "starboy" на клупа подолг период.

Сака е очај, муабетот ми е дека кривицата е на Артета. Тој е секој ден со нив, ги гледа на тренинг, ги гледа на утакмици, тој носи одлуки кој каде и што ќе игра. Може да не го пушта Сака и да не игра толку канцер фудбал. Цела утакмица шутнаа дури еднаш на гол и тоа од пенал. Ако освои бар една титула сезонава и наредна пак игра канцер фудбал, не сакам да го гледам на клупа.

Сум го критикувал во неколку наврати Артета за немање муда за носење некои одлуки околу замени, ротација на играчи итн. Но редно е да пофалам, кога има причина за тоа. Потег со муда му беше денес што го стави во 74 минута Даумен, на местото на Зубименди, т.е. вадење на дмф и ставање на крило и добивање на +1 офанзивен играч, притоа искористувајќи ја последната замена и ризикувајќи да се повреди некој и да играат со 10 играчи. Нека не е исклучок, нека има вакви потези се почесто во иднина. Денес му се исплатеше ризикот за сите пари.

Valjda ke osvoime titula poso ni se poklopuvaat kockive a trebase da e deka imame najjak sostav godinava i da gazime. Ama toa e se kocat site, krivica ima i kaj Arteta so igra pretpazlivo kako da igrame na minsko pole vo kosovo a ne na Emirati ama i igracive covece... Saka prodolzi dogovor i nemozi covek da pomini, Eze protiv Totnem igra kako Messi a posle narednite izgleda kako da ima dobieno. Deklan go pregorevme seoznava, Zubimendi toplo ladno igra vekje 2-3 meseci... Levo mislam i Messi i Ronaldo da gi stavis od najdobri denoj ke izgledaat letargichno.

Pozitivni raboti od vcera, Calafiori so mozebi intervencija na mesecot i so im vrativme za Rooney od pred 24 godini koga stana najmlad strelec. Citav nekade Recersed rooneyed them i zamalev hahaha
Bravo za Max.

Срединава без Езе/Одегард ни е непостоечка, само се рмбаа топки напред, се прерипуваше средината. Второ полувреме очајна игра, млитави, без душа, без мотивација, тотално надиграни. Ко да гледав од пред 5 години утакмица Сити Арсенал.

Само да не се напалат овие и намирисаат крв, па да изгазат се до крај вклучувајки не и нас.

Прелош фудбал играме немој некој да ми кажит на резултат ова она врска немат катастрофа сме. Не е дека овој куп беше некој заинтересиран зашто мене ме интересира само Премиер лига која што иаме среќа шо конкуренцијава е катастрофална сезонава. Како одговор на ова очекувам да се освестат на првенствената со Сити и да наплатат за ова во спротивно и ова позиција во која сме ќе ја изгубиме а ако ова година не искористат оваа шанса укажана од догодина ќе е полошо и потешко.

Koga Calafiori ni bese najopasen igrac i naj kreativen, neso ne cinit... vo red prvo poluvreme so dolgite topki gi iznenadivme ama vo vtoro morase da se smenit taktika Koga vekje 15 min posedot bese 95-5% za city...

За жал, се плашам дека од тука ќе иде само надолу.
Ова требаше да биде тоа што ќе ги поттикне играчите да идат до крај сезонава.

Сити ќе не попари сега у меѓусебниот дуел, и ќе се надеваме само дека нема да победат све до крај.

Кога толку битен ни беше било каков трофеј, да стартуваш со Кепа е лудост.

Со ваква игра и трето место е премија. Демек до Кепа беше што нападот и средниот ред се катастрофа и едвај 3 пати шутираат на гол по утакмица. Психата ги изеде, плус пристапот на Артета.

Катастрофа сме ако нешто освоиме ќе е премија реално предолго време е оваа анемична никаква игра дури и чудо е што сме во трка за трофеј

Back
На врв Bottom