Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе сите други се криви, само не е Артета. Сака и Зубименди ја промашија тактиката и им викаа на сите да играат ко посрани, а Рајс им викаше никако да не шутираат додека не видат празен гол.
Брату поима нема Сака да бидеме реални :D

Во очајна форма е Букајо и не би било лошо до крај на сезона Мадуеке повеќе минути да добива од Сака.
Многу подинамичен и поконкретен е од Сака, ама Артета нема муда да го седне "starboy" на клупа подолг период.

Сака е очај, муабетот ми е дека кривицата е на Артета. Тој е секој ден со нив, ги гледа на тренинг, ги гледа на утакмици, тој носи одлуки кој каде и што ќе игра. Може да не го пушта Сака и да не игра толку канцер фудбал. Цела утакмица шутнаа дури еднаш на гол и тоа од пенал. Ако освои бар една титула сезонава и наредна пак игра канцер фудбал, не сакам да го гледам на клупа.

Дауман е потецијално играчиште

Сум го критикувал во неколку наврати Артета за немање муда за носење некои одлуки околу замени, ротација на играчи итн. Но редно е да пофалам, кога има причина за тоа. Потег со муда му беше денес што го стави во 74 минута Даумен, на местото на Зубименди, т.е. вадење на дмф и ставање на крило и добивање на +1 офанзивен играч, притоа искористувајќи ја последната замена и ризикувајќи да се повреди некој и да играат со 10 играчи. Нека не е исклучок, нека има вакви потези се почесто во иднина. Денес му се исплатеше ризикот за сите пари.

Valjda ke osvoime titula poso ni se poklopuvaat kockive a trebase da e deka imame najjak sostav godinava i da gazime. Ama toa e se kocat site, krivica ima i kaj Arteta so igra pretpazlivo kako da igrame na minsko pole vo kosovo a ne na Emirati ama i igracive covece... Saka prodolzi dogovor i nemozi covek da pomini, Eze protiv Totnem igra kako Messi a posle narednite izgleda kako da ima dobieno. Deklan go pregorevme seoznava, Zubimendi toplo ladno igra vekje 2-3 meseci... Levo mislam i Messi i Ronaldo da gi stavis od najdobri denoj ke izgledaat letargichno.

Pozitivni raboti od vcera, Calafiori so mozebi intervencija na mesecot i so im vrativme za Rooney od pred 24 godini koga stana najmlad strelec. Citav nekade Recersed rooneyed them i zamalev hahaha
Bravo za Max.

Бар нема да се мачиме до пенали со канцербол.

Срединава без Езе/Одегард ни е непостоечка, само се рмбаа топки напред, се прерипуваше средината. Второ полувреме очајна игра, млитави, без душа, без мотивација, тотално надиграни. Ко да гледав од пред 5 години утакмица Сити Арсенал.

Само да не се напалат овие и намирисаат крв, па да изгазат се до крај вклучувајки не и нас.

Прелош фудбал играме немој некој да ми кажит на резултат ова она врска немат катастрофа сме. Не е дека овој куп беше некој заинтересиран зашто мене ме интересира само Премиер лига која што иаме среќа шо конкуренцијава е катастрофална сезонава. Како одговор на ова очекувам да се освестат на првенствената со Сити и да наплатат за ова во спротивно и ова позиција во која сме ќе ја изгубиме а ако ова година не искористат оваа шанса укажана од догодина ќе е полошо и потешко.

Koga Calafiori ni bese najopasen igrac i naj kreativen, neso ne cinit... vo red prvo poluvreme so dolgite topki gi iznenadivme ama vo vtoro morase da se smenit taktika Koga vekje 15 min posedot bese 95-5% za city...

За жал, се плашам дека од тука ќе иде само надолу.
Ова требаше да биде тоа што ќе ги поттикне играчите да идат до крај сезонава.

Сити ќе не попари сега у меѓусебниот дуел, и ќе се надеваме само дека нема да победат све до крај.

Кога толку битен ни беше било каков трофеј, да стартуваш со Кепа е лудост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom