Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    300
Лидл е многу поинаков маркет, не може без ригорозен тренинг некој таму да реди роба или куца на каса :pos:
Има логика у тоа, нијанси се у питање, зборам да има тренинг и да се држат стандарди, но тоа сепак не е нуклеарна физика, еден тренер пратен у СК на месец ќе ги обучи нема потреба да ги испраќаат навака-натака со месеци.

Јас колку што разбрав дека дур не профункционира тој логистички центар и дур не се изградат сите маркети каде што планират нема ништо од почеток на работа на маркетите.

До тогаш вработените ќе ги праќаат по Бугарија и други држави на обуки и што јас знам. Јас сум убеден дека немаат ни врсботено уште никој за по маркети за редачи на роба и за по каса.

Има логика у тоа, нијанси се у питање, зборам да има тренинг и да се држат стандарди, но тоа сепак не е нуклеарна физика, еден тренер пратен у СК на месец ќе ги обучи нема потреба да ги испраќаат навака-натака со месеци.
toa so gi prakjaat e diskutabilno dali e obuka. Odat da rabotat zasto tuka seuste nema potreba.

Мене ми делува дека ај сега те вработив и да не дремеш без работа, а зимаш плата, оди во Бугарија и реди роба.

Јас колку што разбрав дека дур не профункционира тој логистички центар и дур не се изградат сите маркети каде што планират нема ништо од почеток на работа на маркетите.

До тогаш вработените ќе ги праќаат по Бугарија и други држави на обуки и што јас знам. Јас сум убеден дека немаат ни врсботено уште никој за по маркети за редачи на роба и за по каса.
pa nema sto da se mozga tolku, eden kup nasi firmi rabotat na objektite. Bukvalno prelesno e da dobies informacija do kaj se i sto se i zasto ne se otvoreni. Samo na forumot ostana misterijata, sobir na ludaci, kaj sto se baraat teorii na zagovor u Lidl.

Use pa sea ja gleam anketata, dali se za ili protiv otvaranje na Lidl. Presmesno. Zasto nekoj voopsto bi imal stav na ova prasanje?

можно е и да користат некој нивен софтвер место оној сите наши маркети кои го работат. Тоа дава на комплексност пошто сите касиери и шефови се навикнати на него.

Лидл извезува производи од Македонија во другите Лидл маркети во регионот и обратно мислам.

Лидл е многу поинаков маркет, не може без ригорозен тренинг некој таму да реди роба или куца на каса :pos:
Да да... многу е поинаков.. :rolleyes:
Мислиш за сонар оператори ги обучаваат
IMG_1563.jpeg

IMG_1564.webp

Во видеово Moj dan u prodavnici гледам касите кај што се париве се вадат.Дали е така во други маркети?

Последно уредено:
Да да... многу е поинаков.. :rolleyes:
Мислиш за сонар оператори ги обучаваат
Прегледај го приврзокот 472580

Прегледај го приврзокот 472581
Фала богу многу повеќе ке се продадеш на следна компанија у сиви ако го имаш лидл одколку кипер да кажеме за иста работна позиција ама има и зашто
Еве еден пример кога отвараа кај нас компании ко ЛПП штом видат некој дека од Вајкики им аплицира одма го вработуваа зашто најспремен кадар имаа барем така беше порано па некои се ишлепаа на нивно име

Јас уште не можам да ја разберам фасцинантноста на некои ликови овде од отварање на Лидл.
Ало, за ебан маркет се работи....

2000 постови напишавте, на уште неотворен...

Јас уште не можам да ја разберам фасцинантноста на некои ликови овде од отварање на Лидл.

E ако де нека има нешто да се пише. Јас очекував дека овде ќе се пишува за искуство работа некој ако аплицирал па дали го викнале или не го викнале.

E ако де нека има нешто да се пише. Јас очекував дека овде ќе се пишува за искуство работа некој ако аплицирал па дали го викнале или не го викнале.
Тие таквите се заглавени во Бугаристан и Румунија...
Не очекувај фидбек некој тука да ти каже!
Познавам еден, година и кусур е заглавен таму, глас му нема! (ваљда на газот не можат да си седнат од работа, не па на кајг да ти куцкаат)

Им дојде кец на десетка, ко божем обука, најдоа ефтина работна рака да пополнат места!
Не знам колку си и формиран, ама Лидл важи за говно од работодавец тука на Балканов барем! Веќе ни луѓе за работа у Србија не можат да најдат, бар не за тие пари и услови!

Ама вие свршивте ради факинг супер-маркет ала Стокомак со кутиите не наредени... :cautious:

П.С. ми се погоди пред месец дена у Врање да поминам, и си викам ај една хилта парксајд ако има да си земам...
Тоа беше зомби апокалипса сцена внатре!
Парксајд 2х2 рафтот празен, ништо нема, глупости само некои..
Луѓе се тепаат за ебен@ Нутела да купат на акција, а дали реално 20-30ден беше поефтина отколку кај нас..
Едвај чекав да испаднам од тој "магацин"!

Не се ни ефтини како што сите ги прават. Овој викенд бев во Лидл кај Ава мол, на поминување. Стокомак од нив се многу поефтини, а исти тип на маркет се, со производи наменети само за нивни маркети.

Таа една нивна чоколада 120 ден 100грама.
Кафе дон 210ден, истото мајка ми го користи и тука на акција од зур маркет го зема за 120ден.

Единствено можеби во тоа алатите да се ефтини Parkside. Ама да бидеме реални не ни по квалитет како некој Бош на пример.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom