Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Тоа уште не се знае. Ќе зависи од развојот на воените операции во Блискиот Исток.
Па тогаш ништо чудно да им текне и Абу даби и Катарското гран при да бидат откажани иако се последни трки од сезоната!

Па тогаш ништо чудно да им текне и Абу даби и Катарското гран при да бидат откажани иако се последни трки од сезоната!
Па не се знае, ќе видиме до тогаш.

Прегледај го приврзокот 472210

Официјално, нема да има трка во април. Иако се спомнуваа Портимао и Имола како можна замена, нема да се вози F1 цел април. Значи по трката во Јапонија за 2 недели, следната е дури на 3 мај во Мајами.
Ова е тоа за што пишував. Може да има тестирање во Април ама не ги исклучувам Портимао, Истанбул парк или Имола.

Ферари мнигу подобро стартуваат и оваа трка, ама ќе видиме колку че останат таму. Едит: три круга.

4 болиди не ни почнаа, од кои двата Мекларени.

Welcome to F1-E.

Toa e... 4 kruga interesni i neka ja prekinat trkava komotno. I 20ti da startuvaat mercedesive ke pobedat, po sekunda se pobrzi od site ostanati...

Rekov pred prvata trka, ova novo sranje moze da donese i mnogu defekti, 4 bolidi ne startuvaat, od koi 2 se najdobrite od minatata godina, tezok blam.

Na Max bolidot ne e sposoben da startuva normalno seuste.

I da dodadam, kakvi vozbudlivi preteknuvanja na mercedesite so dvete ferarinja. Zaostanati bolidi ne se vaka pominuvani.

Rekov pred prvata trka, ova novo sranje moze da donese i mnogu defekti, 4 bolidi ne startuvaat, od koi 2 se najdobrite od minatata godina, tezok blam.

Na Max bolidot ne e sposoben da startuva normalno seuste.

I da dodadam, kakvi vozbudlivi preteknuvanja na mercedesite so dvete ferarinja. Zaostanati bolidi ne se vaka pominuvani.
Bash, dodeka go pisuvav postot, mi padna odma vo voda, gi preteknaa prelesno.

Soft gumite na Max se katastrofa.

Ова е тоа за што пишував. Може да има тестирање во Април ама не ги исклучувам Портимао, Истанбул парк или Имола.
Не, кажаа дека сега за сега нема да има замена за нив.

Инаку, тркава интересна до сега.

Браво за Кими! Не ги сакам ич Мерцедес заради Тото, ама мерак ми е за дечково како што би ми било и за секој млад кој ќе постигне нешто значајно. Плус, секако подобро Кими отколку Џорџ.

Многу јак подум беше ова. Минатото, сегашноста и иднината на Мерцедес.

Ќе дадам шанса на сезонава до Мајами, ако до тогаш нема некои промени, лагано ќе ја скокнам и ќе откажам Ф1тв. 7 болиди DNS, и скроз нелогична физика при тркање. Колку сака нека има престигнувања, сегашниве регулативи треба доста да се испеглаат, а електроникава е жива глупост.

Ќелиите на батеријата имаат капацитет само за електронска цигара и за ништо повеќе од тоа. Убаво напишав дека после тренинг, спринт квалификации, спринт трка и регуларни квалификации батеријата мора да се промени затоа што истата не може да го издржи шокот кои настанува при овие сесии. Циклусот на полнење и празнење е како да имате Хибрид со кои сте поминале 150000km за кратко време. Дополнителен проблем е моторот кај оние кои имаат Мерцедес, а не се дел од Петронас Мерцедес тимот. Не знам дали забележавте ама Алонсо има гадни проблеми во Астон Мартин.

А не знам дали приметивте при викањето на Кими на подиумот го најавија како Кими Рајконен. Јас отпосле приметив, кога ја видов реакцијата на Антонели. :pos:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom