Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
4 место на F1 Fantasy по првата трка, а немав ни еден од возачите на Мерцедес, и како тим го немав Мерцедес во тимот. :P

Сите тројца што сте пред мене имате барем по нешто од Мерцедес. Јас ќе бев и подобар, да не се откажеше тој ропакот Хулк.
Теши си се.

CHN26.jpg
Дојде на ред и една од најубавите патеки во Азија.
Shanghai_International_Racing_Circuit_track_map.svg.png
За другарчето што прашуваше еве го одговорот. Со испрекинати линии се означени кривините каде што некој од тимовите има блага предност, а со полни линии каде што имаат целосна предност. Во 1-2 блага предност има Мерцедес затоа што подобро ја контролира предната лева, 3-4 имаме чиста промена на насока и додавање на гас на излез и тука Ферари има блага предност, во 5-6 имаме кочење и нападно влегување во бавен свиок и овде Ферари има блага предност, 7-8 се чисти брзинци каде што треба стабилен преден дел и тука Мерцедес дефинитивно има чиста предност, 9 има смирување на автомобилот после 7-8 и тука Мерцедес има блага предност, а во 10-12 бара стабилност до 13 и тука е нерешено. Од 13 до 14 е правец од 1.2km тука има чисти перформанси на моторот и батеријата и тука Ферари има чиста предност, 14 е најголема зона за запирање и една точка клучна за престигнување, собирање на енергија и тука Ферари е во предност. Во 15-16 и излезот на стартно-целната рамнина имаме транзиција и припрема кон рамнината што значи и тука Ферари има блага предност. Веројатно ќе стартуваат на Ц3 и потоа ќе се вратат на Ц2 некаде на 50-55% од трката ако нема дожд.

Прегледај го приврзокот 471994
Дојде на ред и една од најубавите патеки во Азија.
Прегледај го приврзокот 471997
За другарчето што прашуваше еве го одговорот. Со испрекинати линии се означени кривините каде што некој од тимовите има блага предност, а со полни линии каде што имаат целосна предност. Во 1-2 блага предност има Мерцедес затоа што подобро ја контролира предната лева, 3-4 имаме чиста промена на насока и додавање на гас на излез и тука Ферари има блага предност, во 5-6 имаме кочење и нападно влегување во бавен свиок и овде Ферари има блага предност, 7-8 се чисти брзинци каде што треба стабилен преден дел и тука Мерцедес дефинитивно има чиста предност, 9 има смирување на автомобилот после 7-8 и тука Мерцедес има блага предност, а во 10-12 бара стабилност до 13 и тука е нерешено. Од 13 до 14 е правец од 1.2km тука има чисти перформанси на моторот и батеријата и тука Ферари има чиста предност, 14 е најголема зона за запирање и една точка клучна за престигнување, собирање на енергија и тука Ферари е во предност. Во 15-16 и излезот на стартно-целната рамнина имаме транзиција и припрема кон рамнината што значи и тука Ферари има блага предност. Веројатно ќе стартуваат на Ц3 и потоа ќе се вратат на Ц2 некаде на 50-55% од трката ако нема дожд.
Макарената ќе ја имаат како што прочитав викендов.

Макарената ќе ја имаат како што прочитав викендов.
Васер побарал да го донесат во Кина крилото, мислам дека не очекуваа толку голема предност на Мерцедес одма па решија да убрзаат со уведување на крилото. Малце ме плаши ова бидејќи е избрзано

Ќе биде интересно со ова баш ме интересира како ќе се покаже, ако има голема предност, и доколку мерцедес не крие нешто да изненади за тука, сигурен сум дека нивниот пр ќе проработи и да има изјави на сите страни, по британскиве медиуми, тото, расел констатно да плачат со изјави дали е легално бла бла, и како и секоја година тој притисок да им успее и да го забранат тоа крило, како што порано плачеа за флексибилното крило на рб, и усред сезона го сменија правилото фиа, како и ферари со трикот у 2019 што на драг не можеше никој да ги стигне.

Мерцедес доминира. За второ место ќе се јадат Мекларен и Ферари и тоа е тоа.

Klipingot e tolku jeziv sto komentatorite nekad ne znaat dali nekoj vozi brz krug ili ne. Sportov u momentov e unisten, 95% od gridot e totalno razocaran od momentalnata situacija i baraat osetni promeni, duri i za preteknuvanjata, prakticno vekat deka se propustanja na drugiot bolid, a ne klasicen overtake.

Na koj i da mu teknaa vakvite promeni vo ovoj sport, za nego ima posebno mesto vo pekolot.

Vozis formula 1, najbrz sport na planetava, i na pola pravec od 320 naednas bolidot sam spusta na 250 iako drzis do maks na pedalata, lee le kakov krindz, koj li bese toj brilijanten um sto ova go iznudi. Golema e verojatnosta da ja skoknam sezonava, prilicno sum ubeden deka ako ovoj trend prodolzi sportov ke izgubi mn fanovi i ke im ostanat netflix nubovite da go gledaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom