Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам дека пост ти е како и обично саркастично ванаби интересан.Само под цврсти гаранции за полово општење откако ќе се најаде и ќе и спадне.
Па јас немам слушнато дека има мажи шо не платиле на првиот дејт.За помладиве генерации не знам, знам само дека девојчината меѓу себе се викаат брат.Така да кој ќе плати на првиот дејт е тотално небитно пошто родителите имаат многу поголеми грижи и секирации од тоа.Гледам дека џентлменството кај новиве генерации изумира, а бонтонот им стана тотално нејасен поим. Искрено, сериозно ме иритира пресметливоста во модерното време. Кога слушам искуства на денешниве деца од состаноци, и од муабети со другарки, целосно ја губам вербата во мажите на 21 ви век.
Цело време зборуваме за еднаквост, независност и за тоа дека жените заработуваат колку и мажите, но во таа трка по модерното скроз го изгубивме основното кавалерство.
Моето контроверзно мислење: Вистински маж не смее да дозволи жена да плати на прв состанок.
И пред да скокнете со коментари за еманципација, не се работи за тоа дали таа има пари или не. Денешните жени се понезависни од кога било. Тука се работи за принцип, манири и почит. Ако вадите дигитрони за да делите сметка на пола, тогаш не сте излегле на дејт, туку на деловен состанок со поделени трошоци.
Да почестиш не е трошок, туку одраз на твоето воспитување и начин да покажеш дека пред тебе стои жена која вреди да биде третирана како дама. А секоја жена, без разлика колку е самостојна, сака и заслужува да почувствува почит и внимание ако ништо друго барем на прв дејт![]()
Vlado ti barem vakvi glavobolki nemas namesto da trosis pari za dejtovi ke mu kupis na pesot dzemperce i corapcinja.@Aceso prvo sto e vistinski maz ?
I sto e vistinska zena, ili nema vrska posto gledam nemas naglaseno ?
Da znaev deka ke me sledis segde ko nekoja djukela, ic ne go zemavVlado ti barem vakvi glavobolki nemas namesto da trosis pari za dejtovi ke mu kupis na pesot dzemperce i corapcinja.![]()

Точно, а дали важи обратното за сиромаси од понежниот пол? Или нема проблем за ручеци и вечери и мажачки и свадби ако немаат вода во очите.Тогаш нема ни да има со очи погледнато женска, а не да закажува дејтови/ручеци/вечери.

Ова е многу контроверзно мислење во 21 ви век. Ете и анкетата тоа ќе го покаже. Ако кажеш вакво нешто одма ќе те нападнат дека си спонзоруша или дека ги дискриминираш сиромашните (ете муабетот од погоре).Не се согласувам дека треба да биде правило, ако идеме според бонтон ај ако не и од татко и да барам дозвола....
А иначе најчесто сум плаќал прв на прв дејт али после женско его не издржува да не почасти на афтер или на другиот дејт да биде рамноправна, битно арч не сум испа
Тоа е природно жената да сака да возврати во иднина, ако мажот се постави како џентлмен во старт.Не се согласувам дека треба да биде правило, ако идеме според бонтон ај ако не и од татко и да барам дозвола....
А иначе најчесто сум плаќал прв на прв дејт али после женско его не издржува да не почасти на афтер или на другиот дејт да биде рамноправна, битно арч не сум испа
Рамноправност не е да имаме исти човекови права? Како тоа има врска со темава?Епа нема и рамноправност и ранилва принцеза.
Ќе частам, воопшто не е проблем. Частам колеги, пријатели, другари, братучеди... секојдневно го правам тоа. Ама ако зборуваме за маж кој сака да ѝ се додворува на една жена, верувајте дека со тоа што ќе дозволи таа да плати, тој си креира сосема поинаква слика во нејзината глава.А што ако те праша некој, кога ќе частиш кафе?
Не на прв, не на втор.... на стоти и илјадити дејт.. идиотски е да се дозволи или чека девојка да плаќа. Ти си мажот, мачото, бајо, фраерот... и не смее да има никаква дилема дека ти плаќаш и не смее да има дилема дека за тебе е навреда и омаловажување ако таа посегне по новчаник! Е, она може да плаќа откако сте у брак и буџетот ви станал еден ист, твоите и нејзините пари станале ваши пари, па ти како баја излегуваш по кошула на која имаш само џеб за цигарите и упаљачот а она носи торба у која има новчаници, картици.....Ова е многу контроверзно мислење во 21 ви век. Ете и анкетата тоа ќе го покаже. Ако кажеш вакво нешто одма ќе те нападнат дека си спонзоруша или дека ги дискриминираш сиромашните (ете муабетот од погоре).
Тоа е природно жената да сака да возврати во иднина, ако мажот се постави како џентлмен во старт.
И не мешај манири со обичаи од 19 век.
Рамноправност не е да имаме исти човекови права? Како тоа има врска со темава?
Ќе частам, воопшто не е проблем. Частам колеги, пријатели, другари, братучеди... секојдневно го правам тоа. Ама ако зборуваме за маж кој сака да ѝ се додворува на една жена, верувајте дека со тоа што ќе дозволи таа да плати, тој си креира сосема поинаква слика во нејзината глава.
Не одете во крајности. Тука не зборуваме за создавање паразити кои чекаат некој да им купува и плаќа се. Јас лично никогаш не би можела да живеам така, и да чекам на маж за некои основни потреби.
Знам дека пост ти е како и обично саркастично ванаби интересан.
Али еве например да си озбиљан.
Како би га извеја овој?
Ке ву каеш да плату ама да се плеснемо?
Или ти као заебан курајбер ке ву гу намеришеш дунду дека ву гори за ебање.
Ја па например не би сакаја некоја да ми даде на прф дејт. Не би ни тражија искрено. Прф дејт е за друго, не е за плескање.
ок, ама ни те прашав, ни ме интересира што би сакал ти. Не сме тука брат за тебе собрани и не ме цитирај за да си пишуваш личен дневник со муабети од два денари
Кога е во прашање врска, треба да си многу неодговорен за да не земеш социјален статус во предвид.Ова е многу контроверзно мислење во 21 ви век. Ете и анкетата тоа ќе го покаже. Ако кажеш вакво нешто одма ќе те нападнат дека си спонзоруша или дека ги дискриминираш сиромашните (ете муабетот од погоре).