Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 33: @Erikson - (Имунизацијата на населението не е избор, да се спроведе законски)

Имунизацијата на населението не е избор, да се спроведе законски

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Само под цврсти гаранции за полово општење откако ќе се најаде и ќе и спадне.
Знам дека пост ти е како и обично саркастично ванаби интересан.

Али еве например да си озбиљан.
Како би га извеја овој?
Ке ву каеш да плату ама да се плеснемо?
Или ти као заебан курајбер ке ву гу намеришеш дунду дека ву гори за ебање.

Ја па например не би сакаја некоја да ми даде на прф дејт. Не би ни тражија искрено. Прф дејт е за друго, не е за плескање.

Гледам дека џентлменството кај новиве генерации изумира, а бонтонот им стана тотално нејасен поим. Искрено, сериозно ме иритира пресметливоста во модерното време. Кога слушам искуства на денешниве деца од состаноци, и од муабети со другарки, целосно ја губам вербата во мажите на 21 ви век.

Цело време зборуваме за еднаквост, независност и за тоа дека жените заработуваат колку и мажите, но во таа трка по модерното скроз го изгубивме основното кавалерство.

Моето контроверзно мислење: Вистински маж не смее да дозволи жена да плати на прв состанок.

И пред да скокнете со коментари за еманципација, не се работи за тоа дали таа има пари или не. Денешните жени се понезависни од кога било. Тука се работи за принцип, манири и почит. Ако вадите дигитрони за да делите сметка на пола, тогаш не сте излегле на дејт, туку на деловен состанок со поделени трошоци.

Да почестиш не е трошок, туку одраз на твоето воспитување и начин да покажеш дека пред тебе стои жена која вреди да биде третирана како дама. А секоја жена, без разлика колку е самостојна, сака и заслужува да почувствува почит и внимание ако ништо друго барем на прв дејт :D
Па јас немам слушнато дека има мажи шо не платиле на првиот дејт.За помладиве генерации не знам, знам само дека девојчината меѓу себе се викаат брат.Така да кој ќе плати на првиот дејт е тотално небитно пошто родителите имаат многу поголеми грижи и секирации од тоа.

Денешните жени сакаат само привилегии, и од традиционалното општество и од модерното општество.

Тогаш нема ни да има со очи погледнато женска, а не да закажува дејтови/ручеци/вечери.
Точно, а дали важи обратното за сиромаси од понежниот пол? Или нема проблем за ручеци и вечери и мажачки и свадби ако немаат вода во очите.

Добар систем имаше порано, стројници и фамилии договорени, сигурна селекција за да се одбери најдобриот најдобрата за детето, нема насилство, дрога, тепање, курвање, грди со грди, убај со убај, сиромави со сиромашни, богати со богати, деца полно, наталитет цвета, нацијата е безбедна, економијата напредува, сега инстраграми тик тоци, се е препуштено на слободбата волја на незрели дечишта кои ги прават налошите можни избори под влијание на еврејските социјални мрежи, па има семејно насилство, сида, курвање, тепање, неплодност, нема деца, нема бракови, наталитет во минус, економијата стагнира, мора да се увезува ѓубре од пакистан, авганистан, индија за да работи, а не работи туку коли и беси и силува бели христијани, нациите умираат и стануваат нови шеријатски исламски сиситеми.

Screenshot_20260309_103850_Facebook.jpg
Еден типичен пример, пред иснтраграм, тик ток, фејсбук и сличните еврејски изуми, и грд маж како Алегри можеше да се ожени и да има деца, сега тоа е рамно на невозможно, па нема наталитет и бели христијански деца. Кај евреите и муслиманите го нема тој проблем.

Не се согласувам дека треба да биде правило, ако идеме според бонтон ај ако не и од татко и да барам дозвола....

А иначе најчесто сум плаќал прв на прв дејт али после женско его не издржува да не почасти на афтер или на другиот дејт да биде рамноправна, битно арч не сум испа
Ова е многу контроверзно мислење во 21 ви век. Ете и анкетата тоа ќе го покаже. Ако кажеш вакво нешто одма ќе те нападнат дека си спонзоруша или дека ги дискриминираш сиромашните (ете муабетот од погоре).
Не се согласувам дека треба да биде правило, ако идеме според бонтон ај ако не и од татко и да барам дозвола....

А иначе најчесто сум плаќал прв на прв дејт али после женско его не издржува да не почасти на афтер или на другиот дејт да биде рамноправна, битно арч не сум испа
Тоа е природно жената да сака да возврати во иднина, ако мажот се постави како џентлмен во старт.

И не мешај манири со обичаи од 19 век.
Епа нема и рамноправност и ранилва принцеза.
Рамноправност не е да имаме исти човекови права? Како тоа има врска со темава?

А што ако те праша некој, кога ќе частиш кафе?
Ќе частам, воопшто не е проблем. Частам колеги, пријатели, другари, братучеди... секојдневно го правам тоа. Ама ако зборуваме за маж кој сака да ѝ се додворува на една жена, верувајте дека со тоа што ќе дозволи таа да плати, тој си креира сосема поинаква слика во нејзината глава.

Не одете во крајности. Тука не зборуваме за создавање паразити кои чекаат некој да им купува и плаќа се. Јас лично никогаш не би можела да живеам така, и да чекам на маж за некои основни потреби.

Ова е многу контроверзно мислење во 21 ви век. Ете и анкетата тоа ќе го покаже. Ако кажеш вакво нешто одма ќе те нападнат дека си спонзоруша или дека ги дискриминираш сиромашните (ете муабетот од погоре).

Тоа е природно жената да сака да возврати во иднина, ако мажот се постави како џентлмен во старт.

И не мешај манири со обичаи од 19 век.

Рамноправност не е да имаме исти човекови права? Како тоа има врска со темава?

Ќе частам, воопшто не е проблем. Частам колеги, пријатели, другари, братучеди... секојдневно го правам тоа. Ама ако зборуваме за маж кој сака да ѝ се додворува на една жена, верувајте дека со тоа што ќе дозволи таа да плати, тој си креира сосема поинаква слика во нејзината глава.

Не одете во крајности. Тука не зборуваме за создавање паразити кои чекаат некој да им купува и плаќа се. Јас лично никогаш не би можела да живеам така, и да чекам на маж за некои основни потреби.
Не на прв, не на втор.... на стоти и илјадити дејт.. идиотски е да се дозволи или чека девојка да плаќа. Ти си мажот, мачото, бајо, фраерот... и не смее да има никаква дилема дека ти плаќаш и не смее да има дилема дека за тебе е навреда и омаловажување ако таа посегне по новчаник! Е, она може да плаќа откако сте у брак и буџетот ви станал еден ист, твоите и нејзините пари станале ваши пари, па ти како баја излегуваш по кошула на која имаш само џеб за цигарите и упаљачот а она носи торба у која има новчаници, картици.....
И мој совет до сите девојки е бегајте што подалеку од шушумиги кои сакаат путка а немаат или не сакаат да платат излегување... прв момент кога ке видите дека дозволува или чека на вас да платите за било што, платете и кажете му чао за век и веков. Не ви треба господин мрза неспособњаковиќ ниту цинција скржлаковиќ, немојте при очи да си го заебете животот со некој таков па после офлеле.

Знам дека пост ти е како и обично саркастично ванаби интересан.

Али еве например да си озбиљан.
Како би га извеја овој?
Ке ву каеш да плату ама да се плеснемо?
Или ти као заебан курајбер ке ву гу намеришеш дунду дека ву гори за ебање.

Ја па например не би сакаја некоја да ми даде на прф дејт. Не би ни тражија искрено. Прф дејт е за друго, не е за плескање.

:icon_lol: ок, ама ни те прашав, ни ме интересира што би сакал ти. Не сме тука брат за тебе собрани и не ме цитирај за да си пишуваш личен дневник со муабети од два денари

:icon_lol: ок, ама ни те прашав, ни ме интересира што би сакал ти. Не сме тука брат за тебе собрани и не ме цитирај за да си пишуваш личен дневник со муабети од два денари

Тј пасос подоле беше општо напишан, не за тебе.
И ке те цитирам колко сакам, форум е, дненик недневник, битно имаф поенту мои постови. За разлику од тебе што глумиш лудило сс тија глупи досетке скоро у сфаку тему.

Според мене океј е да се плати на прв состанок како џентлмен и мал гест на внимание.

Кога е во прашање врска, треба да си многу неодговорен за да не земеш социјален статус во предвид.

Јас и не разбирам каква е таа опција маж да не плати на прв дејт.. т.е не на прв, на било кој.

Во животот не ми текнало опција дека дури ова е и тема за дискусија.

А ова делењето сметки, множење и собирање, тоа не само за дејт со женско, туку и за седење мажи со мажи во кафана или на кафе ми е нешто крајно и страшно непоимливо. Плаќањето е буквално формален процес кој се врши преќутно, брзо и ефикасно.
Кога си со жена, вадиш, плаќаш и готово... не дека е крај на свет ако поради техничка причина треба да додаде 100 денари или нешто за да се израмни или кога со девојката седиш по 1000ти пат на кафе, па таа ќе плати тој ден, ама кога зборуваме за 90% од случаевите, едноставно мажот плаќа и крај. Ниту се зборува за тоа, ниту се прават математики.

Истото важи и за кафана/кафе меѓу мажи. Сметката се погледнува набрзина, ако некој прв каже оставете јас плаќам, другите си прифаќаат, ако не, секој остава колку отприлика мисли (без да врши математички пресметки на лице место), се погледнува нешто да нема кусок, ако има вишок голем си зема кусур кој оставил преголема пара, а ако има мал кусок, се остава на келнерот.

Се на се, поентата ми е дека процесот на плаќање мора да биде многу брз и без кревање галама, особено кога зборуваме за маса на која седеле 2,3 или 4 луѓе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom