Полудена....
Превод од гугл
Момент од проповедта на Паула Вајт, виш советник во Канцеларијата за верски прашања на Белата куќа: „Тупајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, и тепајте, сè додека не дојде победата. И на секој непријател што ќе дојде против вас, така ќе биде. Го слушам звукот на победата. Го слушам звукот на викањето и пеењето.
Го слушам звукот на победата. Го слушам звукот на победата. Зашто слушам победа, победа, победа, победа, победа, победа, во рајот, во рајот. Победа, победа, победа, победа, победа, победа, победа, победа. Го слушам звукот на победата, го слушам звукот на победата, го слушам звукот на победата, го слушам звукот на победата. Го слушам звукот на победата.“
Се прашувам која семинарија ги обучува луѓето на тој начин? Само сум љубопитна, за мое сопствено задоволство.Ова е целата религија на Соединетите Американски Држави. Таму, тие имаат своја вера и есхатологија, прилагодени на нивните сопствени потреби.
Направено во САД, така да се каже.
И тој смешен човек, американскиот државен секретар Марко Рубио, изјави:„Слушајте, дозволете ми да ви објаснам на едноставен англиски: Иран е управуван од лудаци! Религиозни фанатици лудаци!“„Слушајте, дозволете ми да ви објаснам на едноставен јазик: Иран е управуван од лудаци! Религиозни фанатици лудаци!“