Формула 1 - сезона 2026

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2026?

• 1. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 63. George Russell - Mercedes

• 3. Max Verstappen - Red Bull Racing-Red Bull Ford

• 6. Isack Hadjar - Red Bull Racing-Red Bull Ford`

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 23. Alexander Albon - Atlassian Williams-Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Atlassian Williams-Mercedes

• 30. Liam Lawson - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 41. Arvid Lindblad - Racing Bulls-Red Bull Ford

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Aramco-Honda

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Aramco-Honda

• 31. Esteban Ocon - Haas-Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas-Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Audi

• 27. Nico Hülkenberg - Audi

• 10. Pierre Gasly - Alpine-Mercedes

• 43. Franco Colapinto - Alpine-Mercedes

• 11. Sergio Pérez - Cadillac-Ferrari

• 77. Valtteri Bottas - Cadillac-Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Точно, тоа и јас сакав да го кажам. И плус кој гарантира дека условите кај сите тимови нема да се изменат до крај на сезоната?
Ќе видиме, а дека ќе има промени тоа сигурно.
Прашање е кој како ќе се снајде во тое промени. Инаку вака како што е прилично збунувачки делуваат новините.

Ќе видиме, а дека ќе има промени тоа сигурно.
Прашање е кој како ќе се снајде во тое промени. Инаку вака како што е прилично збунувачки делуваат новините.
Не е само до промените, туку и да остане вака, нема на сите патеки Мерцедес да биде доминантен. Ете погоре споделив една графика од квалификациите сабајлево - на сите свиоци Леклер беше подобар од Расел. Ќе дојдат трки како Монако, Хунгароринг, Мајами, Сингапур, Џеда... Не знам колку би им одговарале тие патеки на Мерцедес.

Не е само до промените, туку и да остане вака, нема на сите патеки Мерцедес да биде доминантен. Ете погоре споделив една графика од квалификациите сабајлево - на сите свиоци Леклер беше подобар од Расел. Ќе дојдат трки како Монако, Хунгароринг, Мајами, Сингапур, Џеда... Не знам колку би им одговарале тие патеки на Мерцедес.
Додај ја на оваа и Кина. Таму сигурно Мерцедес нема да доминира.

Зошто? Не е цела сезона со ваква конфигурација на стазата.
Точно, Мерцедес нема да се пола секунда, ќе се секунда и пол пред :D Доволно добро ги памтам 2014-2020.

Шала на страна на што ја базираш теоријава технички?

Sega za sega interesno deluva trkava so novive bolidi.
Zalno za Hadjar so mu otkaza motorot a od Max ocekuvam podium so ova tempo.
Автоматски споено мислење:

Ferarrivo so boxojve se nerealni. Ako ne pobedat samo radi toa ke e.

Последно уредено:
Поштено би им шибал казни на Ферари ако не допринесуваат за возбуда да сум во Фиа, ама досаден тим станаа, секогаш сами против себе. Ако го имаат барем вториот најбрз болид ова би било многу досадно првенство.

Па добро новиве болиди и не изгледаат така лошо на рејс пејс. Овој overtake систем делува поинтересен од ДРС. Успорувањето на правците го јебе малце али тоа е, да се надеваме ќе го усовршат системов со тек на време.
Ферари ко ферари, уште еднаш покажаа зошто никад нема да освојат. Мерцедес, загрижувачки доминантни. Тото со онаа подла насмевка уште сега би го тепал.

Не можам да ги разберам Ферари..
Ќе пишев дека и они сами не можат да се разберат, па ми текна дека ова постојано го прават. Изгледаат како несфатени уметници. Никој не ги цени нивните жртви, за среќа!

Шта речи .. стварно шта речи...

Имаш 1-2 ти се дешава излетување и макар да направиш еден пит стоп (Мерцедес у иста ситуација дабл-стек ќе правеа) ти ги оставаш надвор ?!??!?
Мислам дека се прекултурни Шарл и Луис, ја на нивно место после тркава собирање сите у една соба и мајка шајка и све по список Жељко Обрадовиќ стил, ќе летаат ретровизори по конференциска

Честитки за Ауди, а за Ферари не вреди да се коментира ако продолжат вака во Кина црно им се пишува сезонава.
Точно, Мерцедес нема да се пола секунда, ќе се секунда и пол пред :D Доволно добро ги памтам 2014-2020.

Шала на страна на што ја базираш теоријава технички?
На тестирањата од Барселона и Бахреин ама се надевам до Кина ќе ги напишам кои стази и зошто им одговараат на Ферари.

4 место на F1 Fantasy по првата трка, а немав ни еден од возачите на Мерцедес, и како тим го немав Мерцедес во тимот. :P

Сите тројца што сте пред мене имате барем по нешто од Мерцедес. Јас ќе бев и подобар, да не се откажеше тој ропакот Хулк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom