Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 30: @Aceso - Вистински маж не смее да дозволи жена да плати на прв состанок.)

Вистински маж не смее да дозволи жена да плати на прв состанок

• Вкупно гласачи
    63
Поради работни обврски не сум во можност да скоцкам скокотлива тема па затоа му препуштам на братот @Ska Maniac да одбери тема па после него (ако ме тагни:) ) ќе одберам јас.
Aman be.
Bas imas skokotliva tema vo crna hronika kade se krsat kopja na veliko.
Naveduvanje na samoubistvo kako krivicno delo.

Поради работни обврски не сум во можност да скоцкам скокотлива тема па затоа му препуштам на братот @Ska Maniac да одбери тема па после него (ако ме тагни:) ) ќе одберам јас.
Јас уште сега ќе те тагнам назад. Јас поради немање работни обврски не сум во можност да скоцкам скокотлива тема. Не ми се мисли сега уште тоа. Башка ќе биде некој нихилизам а мицика вика да зборуваме за убави работи.
Види до вечер ако можеш, ако не после алкохоли и сустанци со помошна инспирација од Костиќ ќе напишам нешто во раните утрински часови.

Sto toa bi trebalo da opfakja. Dali samo fizicko nasilstvo moze da dovede do samoubistvo, dali samo psihicko nasilstvo ili kombinacija od dvete.
Za fizicko ajde manje vise jasno e, no sto mozeme da podrazbirame pod psihicko nasilstvo i dali ako radi toa se izvrsi samoubistvo, pricinitelot treba da bide krivicno gonet.
Da ne dolzam, koj saka povekje detali neka citni vo temata crna hronika.

Колку потралалајска тема имав. :D

Не сфаќам како би гласале тука. Ова може да се дискутира во црна хроника.

Колку потралалајска тема имав. :D

Не сфаќам како би гласале тука. Ова може да се дискутира во црна хроника.
Posle mene ti si ;)
Da ne se optovaruva taa tema bez potreba posto tamu se raboti za konkreten slucaj, ovde opsto ke se zbora. I za mazi i za zeni, so akcent na psihickoto nasilstvo kako mozen pricinitel na samoubistvo i negovo sankcioniranje.

Sto toa bi trebalo da opfakja. Dali samo fizicko nasilstvo moze da dovede do samoubistvo, dali samo psihicko nasilstvo ili kombinacija od dvete.
Za fizicko ajde manje vise jasno e, no sto mozeme da podrazbirame pod psihicko nasilstvo i dali ako radi toa se izvrsi samoubistvo, pricinitelot treba da bide krivicno gonet.
Da ne dolzam, koj saka povekje detali neka citni vo temata crna hronika.
Ама пиши што е поентва? За што гласаме? Дали да се казнува? Дали не, i dont get it.

Ама пиши што е поентва? За што гласаме? Дали да се казнува? Дали не, i dont get it.
Dali neverstvoto treba da se racuna za psihicko nasilstvo i dali toa treba da se tretira kako krivicno delo naveduvanje na samoubistvo ako partnerot se samoubie kako posledica na toa neverstvo.

Dali neverstvoto treba da se racuna za psihicko nasilstvo i dali toa treba da se tretira kako krivicno delo naveduvanje na samoubistvo ako partnerot se samoubie kako posledica na toa neverstvo.
Ти си сигурен, нема шанси да бидеш изваран.

Не ради нешто друго туку со ваков кооперациски селски мозок нема ни една да те земе.

Девојкана била шамарана, по скали фрлана али ради тоа се убила дека била варана......

Ни кучката нема у двор да ти остане со паметов а не па жена.

Не. Некако ми нема логика да се стави знакот еднакво помеѓу овие работи на кои алудираш. Неверството не е кривично дело, насилството е. Ако некој се самоубие заради неверство, тоа е трагедија предизвикана од скршено срце. Субјективна реакција, како последица од емотивен шок. Ама ако се самоубие затоа што со години е тепан, малтретиран и уценуван од криминалец, тоа е кривично дело и директна вина на партнерот кој што е насилник.

Треба да се прави разлика меѓу предизвикување тага и вршење насилство.

Колку и да е подло, ниско и болно, мислам дека никој не изневерува со намера да го натера бившиот/бившата да се убие, туку за да си ги задоволи сопствените нагони и сопственото его.

Ти си сигурен, нема шанси да бидеш изваран.

Не ради нешто друго туку со ваков кооперациски селски мозок нема ни една да те земе.

Девојкана била шамарана, по скали фрлана али ради тоа се убила дека била варана......

Ни кучката нема у двор да ти остане со паметов а не па жена.
Oooo glup, druga slucka e zemena za primer.
Nema vrska so taa vo crna hronika.
Sakas da ti ja napisam i tuka ili ke se snajdis nekako.

Oooo glup, druga slucka e zemena za primer.
Nema vrska so taa vo crna hronika.
Ќе ти дојде некој во Ротино бумбар ќе те направи за мајтап играње со вакви работи

Која случка е земена за пример ај кажи баш ме интересира?

Не. Некако ми нема логика да се стави знакот еднакво помеѓу овие работи на кои алудираш. Неверството не е кривично дело, насилството е. Ако некој се самоубие заради неверство, тоа е трагедија предизвикана од скршено срце. Субјективна реакција, како последица од емотивен шок. Ама ако се самоубие затоа што со години е тепан, малтретиран и уценуван од криминалец, тоа е кривично дело и директна вина на партнерот кој што е насилник.

Треба да се прави разлика меѓу предизвикување тага и вршење насилство.

Колку и да е подло, ниско и болно, мислам дека никој не изневерува со намера да го натера бившиот/бившата да се убие, туку за да си ги задоволи сопствените нагони и сопственото его.
Od koi pricini ne mozeme da znaeme za sekoj posebno zosto izneveruva, no da recis deka takvoto delo nema psihicki posledici e nadvor od umot.
Ako ne izvrsil samoubidtvo ok, nikomu nisto, no sto ako kako posledica na toa delo, partnerot izvrsil samoubistvo. Dali togas treba toa da se tretira kako psihicko nasilstvo i mozna pricina za samoubistvo i shodno na toa da bide obvinet/ta za krivicno delo naveduvanje na samoubistvo i da odgovara za negovite/nejzinite postapki.
Автоматски споено мислење:

Ќе ти дојде некој во Ротино бумбар ќе те направи за мајтап играње со вакви работи

Која случка е земена за пример ај кажи баш ме интересира?
Pobaraj si sam, pismen si.
I zemete si brojce ;)

Pobaraj si sam, pismen si.
I zemete si brojce ;)

Кажи ја случката што те потикна за ова да биде поставено како дискусија, не бројчиња да раздаваш на форум

Ме интересира баш случката

Мене одма на муабетите во црна хроника ме асоцираше, затоа прашав..
Ама еве ти викаш не е тоа, па кажи што е?

Кажи ја случката што те потикна за ова да биде поставено како дискусија, не бројчиња да раздаваш на форум

Ме интересира баш случката

Мене одма на муабетите во црна хроника ме асоцираше, затоа прашав..
Ама еве ти викаш не е тоа, па кажи што е?
Случката е со девојката и детенцето ама сеа ќе се праи мутав, поред тоа што е глуп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom