Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    299
Дисконтските цени се горе долу сегде исти па мора со другите да споредиме. Исто така Лидл е шампион во намалување количини. Корн флејкс нивни на пример од 750 на 500г со иста цена а за споредба Алди и Кауфланд и другите останаа исти.
Screenshot_20260125_210303_Gallery.jpg

И Лидл одма реагира:
Screenshot_20260125_210240_Gallery.jpg

Еве податоци кои кажуваат дека во Германија Лидл е на трето место по остварени приходи:
И Алди, (ако рачунаш збирен профит на 2те, север и југ) е пред Лидл

Македонски производи во износ од 15,5 милиони евра извезени преку мрежата на „Лидл“ во 2025 година​

Eве јас како опседнат месециве со Chat GPT го прашав за Лидл во Македонија :icon_lol::icon_lol::pos:
И како во Карфур што беше со тоалетната хартија, гравот,шеќерот,алпското млеко народот ќе граба само тоа што е на акција а останатата роба ќе им ја остави за други попусти :pos:

Македонски производи во износ од 15,5 милиони евра извезени преку мрежата на „Лидл“ во 2025 година​

Тоа е и поентата. Не им е примарна цел профит да прават од продажба на прозиводо во Мк.

Нивната администрација секоја година се зголемува во Мк. Освен што продаваат наши прозиводи надвор низ Европа, очекувај се повеќе сметководители, инжињери, програмери, аналитичари да бидат вработени во Мк наместо во Германија да речеме. Offshoring + cost saving

Да изгради сегде кај што планира да гради и наеднаш сите ќе ги отвори. Ќе се изначекаме ама ќе отвори.
... глупости, не ми се верува дека е тоа причината!

... глупости, не ми се верува дека е тоа причината!
Јас така сум слушал и читал. Дека ќе имаат и кратка обука неколку дена можеби недела некоја за првите некој вработени во самите маркети пред отворање. Колку е точно не знам.

Неколку маркет објекти веќе им се изградени и обележан паркингот само немаат уште ставено лого реклама. Не знам колку и внатре е се спремно со каси, полици, со се потребно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom