Исчезнати лица во и од Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата apmkd
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Ова ме потсети на ситуација од пред 5/6 години кога човек пријавува дека друг човек, бивш познаник го следи и оди по него секаде.

Иде човеков фино лепо во полиција да пријави, џандарот му вика: и што ти рече он?

Овој одговара: Ништо не ми рече, само оди по мене.

И полицаецот му вика: Епа ако не ти рекол ништо немаме предмет.

Толку! :tapp:

Никој ништо не утврдувал, кур не ги болело од МВР. Треба да побараш обдукција и да си платиш за да испитаат. Ова се сиромашни семејства, кои немале пари за такво нешто.

Јасно ми е тоа. Но не е исто починала од алкохол и природна смрт.
Нормално, ама кога ќе почине некој од "природна смрт", рецимо - имал терминална болест, умрел и не му прават обдукција, најчесто како причина за смрт во медицинскиот извештај пишуваат cardiac arrest. Ваљда на тоа се мисли - природна смрт.

Ако сте имале прилика да бидете у присуство на инспектори од МВР, ништо од ова нема да ве чуди. Огромен дел од нив се неписмени, ниско интелигентни, дојдени до таа позиција преку некоја партија, за да вршат работа што ќе им се каже. Голем дел се умешани у криминали, возат џипишта и коли од 50-60 илјади евра и нагоре, со плата од инспектор. Кога овие се такви, може да замислите какви се обичните џандари. Секоја чест на исклучоци, ама нивниот број е незначаен во споредба со другиве. Апсолутно МВР со ништо не се занимава, постојат само за да земаат плата и да им вршат работа на политичариве и криминалците. Мислам што повеќе треба од тоа да рандом обичен човек ти решава киднапирање и убиство на дете во сред ден, кога сите одат на работа, во сред центар на град. За жал, како и секоја институција, така и МВР е преполна со амеби, луѓе со најниско можно IQ, како и сите други институции и МВР не функционира. Нормално, за да било која институција профункционира, треба 90% од вработените да се избркаат, затоа што се неспособни. Друг проблем е што нема баш избор или е премал изборот со кои овие би биле заменети. Затоа што и еден огромен дел од самиот народ е со исто ниво на IQ како и овие по институциите.

Добро ама нели имаат некој систем во кој кога некој ќе пријави дека е следен и после една недела почине и го пишат тоа име ќе искочи дека има пријава?
Па и да е лажна пријава, пак ќе ти искочи и ќе се замислиш малце.

Мене ми делува дека полицијата нема никаков ИТ сектор, туку онака на памтење и пишување на лист.

''Маринковска починала пред еден месец, без да се испитаат причините за смртта, иако жртвата од половината надолу била гола, а на телото имало и траги од крв.''

Види види, имаш ситуација каде Маринковска претходно пријавува дека овој ја демне, дека ја заплашува, дека не се чувствува безбедно, пријавува, и после неколку дена неа ја наоѓаат мртва, доле била гола, а на телото имало траги од крв. И КАКО БЕ НЕМАЛО ОБДУКЦИЈА ПОСЛЕ ОВИЕ ФАКТИ ?!?!

Сериозно, па колку и да е некој џандар глупав, овде прилично очигледно било дека мора да се истражи ова како потенцијално убиство, како другачие да го разбереш тоа што го гледаш, траги од крв, гола, претходно пријавила дека овој ја демне и прогонува.

Го штителе ли овој? Давал ли на некој од парите што ги крадел? Што е поентата еве, која е логиката после све што знаеш, ти да не наредиш обдукција и ти да не истражуваш убиство тука, све било школски исцртано дека она е убиена. Смрди нешто тука, корне, туку така џандари да прифатат дека оваа умрела природно покрај овие докази мене искрено ми е премногу чудно.

Добро ама нели имаат некој систем во кој кога некој ќе пријави дека е следен и после една недела почине и го пишат тоа име ќе искочи дека има пријава?
Па и да е лажна пријава, пак ќе ти искочи и ќе се замислиш малце.

Мене ми делува дека полицијата нема никаков ИТ сектор, туку онака на памтење и пишување на лист.

Братко, Нагоричане не е Њу Јорк. Едвај жители има. Таму малку да биле заангажирани полицајците, на памет би ги знаеле ваквите проблематични ликови, а не во систем да ги пратат.

Братко, Нагоричане не е Њу Јорк. Едвај жители има. Таму малку да биле заангажирани полицајците, на памет би ги знаеле ваквите проблематични ликови, а не во систем да ги пратат.
Да ама ако ништо не заведеле тогаш еден полицаец оди да го бара тој по пријава, не го наоѓа и толку. Се забаталува.
Друг полицаец е за убиството и тој поима нема дека некој оваа ја следел.

Мене ми делува дека нема никаков систем овде. Уствари има ама за казни.
А ако има систем тогаш треба да убаво да се открие кој ја заебал работата.

Втора работа, во краток период имаш неколку мртви жени. Како што викаш Нагоричане не е Њу Јорк, нели е малце чудно да почнат статистички да ти умираат од еднаш повеќе жени. Или за нив сме само една бројка во низа па кур ги боли.

Не, не сфатиле, зашто откако умреле уште неколку си рекле, чекај да и го ископаме телото и на девојката ( после цели 40 дена), па тогаш утврдиле дека и она умрела насилно. Е буквално вака се случило па сега види ти ...
Муабетот ми е, била пријавила, овие рекле аха важи уживај ќе провериме и кога си отишла си рекле, ај бе батали, кој ќе ја следи неа, лаже.
И не запишале ништо и не пријавиле во систем. И сега виделе починала и може они отишле запишале нема траги на насилство, а може и со докторот се договориле да пише природна смрт. Све е можно кај нас.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

''Маринковска починала пред еден месец, без да се испитаат причините за смртта, иако жртвата од половината надолу била гола, а на телото имало и траги од крв.''

Види види, имаш ситуација каде Маринковска претходно пријавува дека овој ја демне, дека ја заплашува, дека не се чувствува безбедно, пријавува, и после неколку дена неа ја наоѓаат мртва, доле била гола, а на телото имало траги од крв. И КАКО БЕ НЕМАЛО ОБДУКЦИЈА ПОСЛЕ ОВИЕ ФАКТИ ?!?!

Сериозно, па колку и да е некој џандар глупав, овде прилично очигледно било дека мора да се истражи ова како потенцијално убиство, како другачие да го разбереш тоа што го гледаш, траги од крв, гола, претходно пријавила дека овој ја демне и прогонува.

Го штителе ли овој? Давал ли на некој од парите што ги крадел? Што е поентата еве, која е логиката после све што знаеш, ти да не наредиш обдукција и ти да не истражуваш убиство тука, све било школски исцртано дека она е убиена. Смрди нешто тука, корне, туку така џандари да прифатат дека оваа умрела природно покрај овие докази мене искрено ми е премногу чудно.
Да беше ова рандом филм, прво ќе ти кажев дека убиецот е брат на некој џандар таму.

Женава успеала да се спаси од идиотов и раскажува колку добра полиција има во Македонија...

Женава успеала да се спаси од идиотов и раскажува колку добра полиција има во Македонија...

Што е најинтересно, и сега, откако е во притвор, наместо веднаш да биде покренато обвинение и да биде експресно осуден на доживотен затвор, он е испратен на психијатриска евалуација. Сега они ќе го направат психички нестабилен, душевно болен или не знам каков и пак наместо во затвор ќе заврши во психијатриска установа или дури не би ме чудело - и дома.

Што е најинтересно, и сега, откако е во притвор, наместо веднаш да биде покренато обвинение и да биде експресно осуден на доживотен затвор, он е испратен на психијатриска евалуација. Сега они ќе го направат психички нестабилен, душевно болен или не знам каков и пак наместо во затвор ќе заврши во психијатриска установа или дури не би ме чудело - и дома.

Незнам дали се сеќаваш пред неколку години имаше еден лик од Неготино или Кавадарци, затворен во лудница малтретираше други пациенти ги тепаше и се снимаше.

Истиот беше затворен поради убиство на мајка му, а за викенди го пуштаа и шеташе по Скопје. Ако не се лажам Димитар се викаше, знам беше актуелен оти нонстоп се снимаше и неколку медиуми ги објавија видеата и тек тогаш им текна да го приберат.

Институционално сме на ниво на џунгла, дури и таму мислам функционират некои природно селективни правила.

Незнам дали се сеќаваш пред неколку години имаше еден лик од Неготино или Кавадарци, затворен во лудница малтретираше други пациенти ги тепаше и се снимаше.

Истиот беше затворен поради убиство на мајка му, а за викенди го пуштаа и шеташе по Скопје. Ако не се лажам Димитар се викаше, знам беше актуелен оти нонстоп се снимаше и неколку медиуми ги објавија видеата и тек тогаш им текна да го приберат.

Институционално сме на ниво на џунгла, дури и таму мислам функционират некои природно селективни правила.

Дури после второто убиство го прибраа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom