Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Не, за Карагер е познато дека има мислење за се, мене повеќе ме зачуди што Ван Дер Сар некако го прифати изборов, ја да сум ВДР онде има да му се изнасмеам во фаца. Чоеков има 40 и кусур проценти клин шит со 4 сезони во Фулам и 4 титули во ПЛ, не знам како не е во топ 3, а не да биде 6-то место.

Ван Дер Сар беше многу no nonsense голман, стабилен, и со едно од можеби најдобрите партнерски дуа пред него. Сеуште го држи рекордот со 1311 минута (14 меча) без примен гол, и мислам дека уште долго време овој рекорд нема да биде бутнат, како и сезоната на Челси со 15 примени гола. Ja заврши кариерата без киксови.

Де Геа од друга страна, почна лошо, се приспособи на лигата, и потоа беше во топ 3 голмани во светот. 5 пати беше во тимот на годината, сеуште никој нема повеќе од него. Играше доста време со многу лоши играчи пред себе.

Но, за мене, Ван Дер Сар пред Де Геа. Тоа е позиција која бара стабилност, а Де Геа ја заврши кариерата во Јунајтед со еден куп грешки.

И пред Де Геа и пред Алисон и пред Куртоа, па дури и пред Шмајхел.

Де Геа - не се сеќавате какви лоши први сезони имаше Де Геа. Па и отпосле имаше мани, лош во прекини, знаеше да одбрани невозможно, ама знаеше и некој пацерски гол да прими. Не знаеше да ги контролира стоперите. За разлика од него Ван Ден Сар беше константен и неговото најако оружје беше неговата комуникација со Видич и Фердинанд. Овие двајца без Ван Дер Сар немаше да бидат тоа тоа.
И двајцата лоши со нога.
Друга работа, трофеи.

Алисон - преценет голман. Ништо посебно, било кој да беше ќе ја вршеше истата работа.

Куртоа - ако гледаме само ПЛ мислам дека Ван дер Сар имаше поголем импакт. Ама ако гледаме кој е подобар голман, Куртоа дефинитивно. Сам им носеше титули во ЛШ на Реал. Штета што игра за Белгија па нема да биде светски првак како Ноер, Буфон и Касиљас. Иначе на исто рамниште со овие.

Шмајхел - не го памтам многу и не можам оценам и само ќе кажам пристрасно само Ван Дер Сар. Плус пред Ван дер Сар Јунајтед се мачеше со голмани. Тоа кажува колку он бил добар.

Само Петр Чех би го ставил како најдобар пред него. Легенда во ПЛ и на терен и според статистика. Друг голман би се откажал после таква повреда.
Чех и Ван Дер Сар според мене се врвот. Значи кој и да ставиш прв или втор нема да згрешиш.

Е сега од друга страна, се сеќавам што беше Чех пред повредата.
Да не беше таа повреда се кладам дека би бил најдобар голман во историјата на фудбалов. Колку сакајте смејте се, ама секој што го памти Чех без шлем знае што зборувам.

Алисон киксерот не треба да се става во иста реченица со другиве споменати.
Автоматски споено мислење:

Ван Дер Сар беше многу no nonsense голман, стабилен, и со едно од можеби најдобрите партнерски дуа пред него. Сеуште го држи рекордот со 1311 минута (14 меча) без примен гол, и мислам дека уште долго време овој рекорд нема да биде бутнат, како и сезоната на Челси со 15 примени гола. Ja заврши кариерата без киксови.

Де Геа од друга страна, почна лошо, се приспособи на лигата, и потоа беше во топ 3 голмани во светот. 5 пати беше во тимот на годината, сеуште никој нема повеќе од него. Играше доста време со многу лоши играчи пред себе.

Но, за мене, Ван Дер Сар пред Де Геа. Тоа е позиција која бара стабилност, а Де Геа ја заврши кариерата во Јунајтед со еден куп грешки.
Де Геа имаше многу јаки сезони, после со отепана одбрана му ја зедоа самодовербата и не беше истиот. Нешто слично на Тер Штеген му се случи, изигра многу добри неколку сезону, во останатите делуваше како голман од трета лига исток, многу заебана работа е психата кога играш со ботови пред тебе.

Голман што прима над 40гола во лига секоја сезона не смее да се смета како еден од најдобрите
Да не беше нападот на Ливерпул ништо немаше да направи.

Од друга страна екипите зависеа од Чех, Ван Дер Сар, Куртоа.
Примени голови зависи од колективот, стилот на игра итн.

Еден тон зицери и клучни одбрани има Алисон и го има држено тимот во живот.

Алисон и Ван Дајк играа во тим со високо поставена одбрана и пресинг со страшен интензитет.
4 години тимот не ни има квалитетен деструктивец во средина, десниот бек никогаш не играл одбрана, се последните сезони и левиот бек е лабилен.

Ако мислиш дека некој од тие голмани ќе биле подобри во тој Ливерпул тогаш нема што да дискутираме. Настрана што и тие голмани примале тон голови.
Истото важи и за стоперите.

Ван Дајк е најкомплетниот стопер во историјата фудбалот. Едноставно би бил прејак во секоја ера и секој тим.
Не и обратно.

Алисон и Ван Дајк играа во тим со високо поставена одбрана и пресинг со страшен интензитет.
4 години тимот не ни има квалитетен деструктивец во средина, десниот бек никогаш не играл одбрана, се последните сезони и левиот бек е лабилен.

Ако мислиш дека некој од тие голмани ќе биле подобри во тој Ливерпул тогаш нема што да дискутираме. Настрана што и тие голмани примале тон голови.
Истото важи и за стоперите.

Ван Дајк е најкомплетниот стопер во историјата фудбалот. Едноставно би бил прејак во секоја ера и секој тим.
Не и обратно.
Има и други екипи во ПЛ освен Ливерпул, отвори ги малце очите и согледај ја реалноста.

Во ниедна статистика не е подобар Алисон од Чех и Ван Дер Сар. Ете он немал одбрана пред него, тогаш имаш статистика за процент на одбранбени удар. Ни во таа статистика не е подобар.

А за Ван Дајк сувишно е да се дискутира. За тип што бега од блок, а се смета за најдобар.
Во големото друштво се Тери, Видич, Фердинад, Компани па после може да се дискутира за Ван Дајк.

А за Ван Дајк сувишно е да се дискутира. За тип што бега од блок, а се смета за најдобар.
Во големото друштво се Тери, Видич, Фердинад, Компани па после може да се дискутира за Ван Дајк.
Од сите овие е подобар Ван Дајк.
Првите тројца во тој тим на Ливерпул би биле на рамниште на Ловрен

Друже едноставно е - не се бламирај.
Не сум јас тој што се бламира ;)

Има и други екипи во ПЛ освен Ливерпул, отвори ги малце очите и согледај ја реалноста.

Во ниедна статистика не е подобар Алисон од Чех и Ван Дер Сар. Ете он немал одбрана пред него, тогаш имаш статистика за процент на одбранбени удар. Ни во таа статистика не е подобар.

Првите тројца во тој тим на Ливерпул би
биле на рамниште на Ловрен
@Johnny B

Друже едноставно е - не се бламирај.

Океј.

Чех и Ван Дер Сар според мене се врвот. Значи кој и да ставиш прв или втор нема да згрешиш.

Е сега од друга страна, се сеќавам што беше Чех пред повредата.
Да не беше таа повреда се кладам дека би бил најдобар голман во историјата на фудбалов. Колку сакајте смејте се, ама секој што го памти Чех без шлем знае што зборувам.

Ретко кој го помни Шмајхел, а е во најмала рака во иста категорија со овие двајца.

Претпоставувам ова е до стилот на игра?

Кога Ван дајк ќе има освоени двапати играч на сезоната или да држи некој рекорд, може да збориме дека е у конкуренција за најдобар на сите времиња.
Вака е на рамниште на Ловрен. :gjavol:

Претпоставувам ова е до стилот на игра?

И сеа јас да залепам видео како ова подолу, демек ќе те убедам дека е најдобар или подобар од другите топ голмани, како што ова твоево го правик киксер?
:)

И сеа јас да залепам видео како ова подолу, демек ќе те убедам дека е најдобар или подобар од другите топ голмани, како што ова твоево го правик киксер?
:)

Залепил не залепил си има бројки факти кои кажуваат некои други работи. Алисон несомнено е одличен голман, ама има подобри голмани од него последниве 20-30 години во ПЛ. Чех, Де Геа, Куртоа, тие сите се подобри, јебига.

Пола од овие не се киксови бе друже :LOL:
Вакво нешто за секој голман ќе се склопи
Добро, ти со самото тоа што кажа дека ВВд е најдобар штопер на сите времиња доволно се изглупира.

Добро, ти со самото тоа што кажа дека ВВд е најдобар штопер на сите времиња доволно се изглупира.
Секако.
Кажи ми подобар и покомплетен стопер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom