Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 29: @мкд владе - Неверството треба да се третира како психичко насилство.)

Неверството треба да се третира како психичко насилство.

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Ти до Виена само на еден начин си стигнал, со газот напред. Те ренда таму кој ќе стигне а изиграваш мудрец на форумов.

Мхм, рендан сум многу. Ако имаш аргументи на темата "Македонецот не заслужува земја - јас не сум за Македонија да пропадни"......

1000062619.jpg....

, скини уште некоја зелена да се посмеам.
Мојот пикантен сексуален живот не е предмет на тема повеќе, помина тоа на редот, се изјаснив што (им) правам.

• Тажно
Reactions: Mud
Ама се залагаш Македонија да пропадни.
Во меѓувреме за татарстан не ти е гајле иако татарстан има пута 80 проблеми поќе од нас, но не сум го видел роден ил било кој друг џупак овде (а ги избегнувам) да се залага за пропаѓање на тоа дувло.
Ако некој критикува не значи дека (по)малку го сака ова парче земја.

Започнавме со губење на градови, па потоа и на цел регион. Странски знамиња, институционална двојазичност, немакедонски празници, квоти за вработување...ние на хартија сме класична федерација. Дополнителен аргумент кон ова е двојното мнозинство за одредени измени во законските регулативи, што се пркоси со основните демократски начела каде мнозинството одлучува.

Секоја власт прави се повеќе и повеќе отстапки, носи погрешни одлуки и политики и се вади на грешките од претходната гарнитура.

Културата ни тапка во место. Еве и археолошките локалитети, со децении стојат како проекти, се работи кога ќе добијат некој грант или донација. Работата е сезонска, точно, но мора да имаме континуитет. Културолошки шок ќе биде ако дневниот програмски сервис не е покриен со сто синхронизирани турски серии.

Мора да ни стане јасно, ние сме држава која умира, од година во година станува се постара и постара нација. Губиме се повеќе и повеќе првоодделенчиња. Периферните градови ни се празнат, Скопје одамна е епицентарот на сите случувања во државата (а има и решение ова да се промени). Државата ни тоне во долгови, а реформите во сите сектори чекаат со години.

Секоја власт ветува правда и правдина, а останува со куси ракави затоа што тоа било надлежност на обвинителството! Реформа со судското и никогаш да немало.

И нема да навлегувам со критика на демократската догматика, како слободата на медиумите и владеењето на правото затоа што е клизав терен односно се варијабли кои не секогаш ја намифестираат реалната состојба.

Буџетот од година во година е поголем, а со тоа и јавниот долг. Трошиме пари кои ги немаме, и не само што ги трошиме, лошо менацираме со истите. Наместо да се насочат кон капитални инвестиции, насоката е тендерско богатење на фирмите блиски до другарчињата кои се на власт. Без тие кредити нема да има плати и пензии, нема да има кој да ги гласа, нема да има власт.

Џабе го тупиш, навистина сме утепани и не само го главните категории како најлошо здравство во Европа и еден од најлошите образовни системи во Европа, туку и во култура, наука, спорт и економија. Социјалното прашање е заразно, никој не сака ни да го отвори, а претходната власт само го продлабочи овој проблем.

И ете, продолжи да спиеш на летната тераса во зимскиот сон како се е супер, притоа за сѐ криви се малцинствата, странските агенти, надворешните патролни политичари и луѓето од сенка кои ни ја водат државата и немој никако никогаш да ги преиспиташ своите политички одлуки.

Ако некој критикува не значи дека (по)малку го сака ова парче земја.

Започнавме со губење на градови, па потоа и на цел регион. Странски знамиња, институционална двојазичност, немакедонски празници, квоти за вработување...ние на хартија сме класична федерација. Дополнителен аргумент кон ова е двојното мнозинство за одредени измени во законските регулативи, што се пркоси со основните демократски начела каде мнозинството одлучува.

Секоја власт прави се повеќе и повеќе отстапки, носи погрешни одлуки и политики и се вади на грешките од претходната гарнитура.

Културата ни тапка во место. Еве и археолошките локалитети, со децении стојат како проекти, се работи кога ќе добијат некој грант или донација. Работата е сезонска, точно, но мора да имаме континуитет. Културолошки шок ќе биде ако дневниот програмски сервис не е покриен со сто синхронизирани турски серии.

Мора да ни стане јасно, ние сме држава која умира, од година во година станува се постара и постара нација. Губиме се повеќе и повеќе првоодделенчиња. Периферните градови ни се празнат, Скопје одамна е епицентарот на сите случувања во државата (а има и решение ова да се промени). Државата ни тоне во долгови, а реформите во сите сектори чекаат со години.

Секоја власт ветува правда и правдина, а останува со куси ракави затоа што тоа било надлежност на обвинителството! Реформа со судското и никогаш да немало.

И нема да навлегувам со критика на демократската догматика, како слободата на медиумите и владеењето на правото затоа што е клизав терен односно се варијабли кои не секогаш ја намифестираат реалната состојба.

Буџетот од година во година е поголем, а со тоа и јавниот долг. Трошиме пари кои ги немаме, и не само што ги трошиме, лошо менацираме со истите. Наместо да се насочат кон капитални инвестиции, насоката е тендерско богатење на фирмите блиски до другарчињата кои се на власт. Без тие кредити нема да има плати и пензии, нема да има кој да ги гласа, нема да има власт.

Џабе го тупиш, навистина сме утепани и не само го главните категории како најлошо здравство во Европа и еден од најлошите образовни системи во Европа, туку и во култура, наука, спорт и економија. Социјалното прашање е заразно, никој не сака ни да го отвори, а претходната власт само го продлабочи овој проблем.

И ете, продолжи да спиеш на летната тераса во зимскиот сон како се е супер, притоа за сѐ криви се малцинствата, странските агенти, надворешните патролни политичари и луѓето од сенка кои ни ја водат државата и немој никако никогаш да ги преиспиташ своите политички одлуки.
Ова што го напиша цело - важи за цел ебан Балкан. Македонија и Македонецот не се исклучок од ова, не ми го тупи малцински.

Ова што го напиша цело - важи за цел ебан Балкан. Македонија и Македонецот не се исклучок од ова, не ми го тупи малцински.
Не се нервирај бе па ти одма, гледаш си прајме муабет.

Сакаат да ти кажат дека не сме државотворен народ. Како и повеќето на Балканов. Ако сакаш уште споредби цела Африка не заслужуваат држави.
Сега темата сме ние, затоа пиши мислење за нас.

Па и ти си малцинство ако гледаме така, педерите сте процент! И немој со педерски фори, дискутирај како маж, без слики и налепници, без погрешни историски лекции и без глупи морални проповеди. Или толку ти е византискиот капацитет, сликичка и кратка реплика препишана од читанката на Ронче? Дали имаш или немаш аргумети?

Па и ти си малцинство ако гледаме така, педерите сте процент! И немој со педерски фори, дискутирај како маж, без слики и налепници, без погрешни историски лекции и без глупи морални проповеди. Или толку ти е византискиот капацитет, сликичка и кратка реплика препишана од читанката на Ронче? Дали имаш или немаш аргумети?

Jö форумот не го заслужува ни овај мој минимум, ко луѓе ќе прајме муабет кога мнооогу многу работи овде ќе бидат поинакви. Засега - вака.
Јас сум Македонец, не сум од етнички малцинства, дел сум од голема група.

Maкедонија би можела да се нарече независна држава кога ке се промени системот и менталитетот од коренот...правосудството, здравството, полицијата, образованието, администрацијата. Кога народот ке сфати дека не зависи од политичарите и дека не мораат да трчаат по штабови и митинзи и ред други работи. Да не зборувам за туѓи знамиња на територијата и ладење муда на малцинствата. До тогаш заслужува да е протекторат.

Не се нервирај бе па ти одма, гледаш си прајме муабет.

Сакаат да ти кажат дека не сме државотворен народ. Како и повеќето на Балканов. Ако сакаш уште споредби цела Африка не заслужуваат држави.
Сега темата сме ние, затоа пиши мислење за нас.

Лицемерно е да бараш од народ кој меѓу неколку балкански војни бил цепкан и убедуван да се откажи од својата земја на сметка на неговите сељачки соседи - да дискутира дали заслужувал земја. Тоа е мојот аргумент и немам што да го тупам со статии и пасуси долги километри за да покажам аргумент.
Византискиот консензус е тој - треба да се рападни некој? Некој не заслужува земја? Нека биде тоа цел Балкан, а не само ние. Ете ти аргеадна клетва.

Jö форумот не го заслужува ни овај мој минимум, ко луѓе ќе прајме муабет кога мнооогу многу работи овде ќе бидат поинакви. Засега - вака.
Се фаќаш за неколку фори, а ако ги повторуваш во континуитет, ќе станат неинтересни. Преку Тасе колку години имам и на кое малцинство припаѓам, дебатата не е за мене, туку за основата на голиот аргумент, кој како нација, не ни оди во полза.

Ајде да те видам на дебатната маса, седни на столчето, не се срами, ќе добиеш и мохито со чадорче. Знам дека имаш капацитет, во неколку наврати, на оваа тема, кога се потруди, напиша издржани мислења.

Груби у куќен притвор :)

Ајде сега Дарлинг, фембојот од Виена, Владе Учк и остали "патриоти" нека разглабаат како заслужуваат држава.
Stvarno ne znam zosto tolku se trudis da ni dokazis kolku si glup koga toa e vekje povekje od jasno :toe:
Eve ti go mojot odgovor na tvoeto kontraverzno prasanje. Kolku treba glup da bidis za da ova ne mozis da go procesiras. Da ti go boldiram bitniot del ili ke go upotrebis cel tvoj umstven kapacitet za sam da go voocis ? :cautious:
Aj ke ti go boldiram, nekako ne mi ostavas vpecatok deka sam bi mozel da se snajdis so ogled na tvoite umstveni sposobnosti i kapaciteti.
Sakam da kazam deka narod koj i posle site primeri od prethodnite takvi revolucii koi se slucile i nivniot ishod uste smeta deka toa e praviot nacin i masovno ja poddrzuvase i seuste ja poddrzuva ne zasluzuva da ima drzava.
I zatoa i nema. Ova ne e drzava, ova koj znae sto e, samo drzava ne e.

Stvarno ne znam zosto tolku se trudis da ni dokazis kolku si glup koga toa e vekje povekje od jasno :toe:
Eve ti go mojot odgovor na tvoeto kontraverzno prasanje. Kolku treba glup da bidis za da ova ne mozis da go procesiras. Da ti go boldiram bitniot del ili ke go upotrebis cel tvoj umstven kapacitet za sam da go voocis ? :cautious:
Aj ke ti go boldiram, nekako ne mi ostavas vpecatok deka sam bi mozel da se snajdis so ogled na tvoite umstveni sposobnosti i kapaciteti.
За глупоќа можеш слободно у огледало да се обратиш, лицемер тежок си.

Исто ко у ливадарки темата што спиеше а испадна дека и ти си ливадар.

Ајде гласај тогаш на темава ако се согласуваш со моето мислење.

За глупоќа можеш слободно у огледало да се обратиш, лицемер тежок си.

Исто ко у ливадарки темата што спиеше а испадна дека и ти си ливадар.

Ајде гласај тогаш на темава ако се согласуваш со моето мислење.

Ne be, ne e mozno da si tolku glup :facepalm:
Ova vekje ne e ni interesno tuku preminuva vo zalno :(
P.s eve glasav, mozis mirno da spijas ;)

• Вау
Reactions: Mud
P.s eve glasav, mozis mirno da spijas ;)
...ајјј, шо направи, сам си во групата, т.е тројца сте само тука, све што гласале за ,,Македонците не заслужуваат држава" се надвор од неа, ауууу разочарувачки!

...ајјј, шо направи, сам си во групата, т.е тројца сте само тука, све што гласале за ,,Македонците не заслужуваат држава" се надвор од неа, ауууу разочарувачки!
A sojma to veze ?

пола се бугарофили, самопрогласени дупли агенти, малцинства и што ти ја знам обиди од луѓе.
После Владо и форца че се јават ко најгласни за шарените, за промената на име и слично. А еве гледаме кој како би гласал за битните работи. Седи убо е, нека си стој заверено во форумска историја. Резултатот нема да ме чуди сепак овај форум е штампата на софиски пасоши. Фала богу, на друга платформа би изгледал инаку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom