Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 29: @мкд владе - Неверството треба да се третира како психичко насилство.)

Неверството треба да се третира како психичко насилство.

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
мозокот ти функционира на фреквенција на партиско ботче, а партиското ботче освен спинови незнае шо друго да каже.
... кога не се продолжува нормална дискусија и веднаш се возвраќа со вреѓање, покажува многу за соговорникот што пишува, ете јас не се спуштам на твое ниво!

... кога не се продолжува нормална дискусија и веднаш се возвраќа со вреѓање, покажува многу за соговорникот што пишува, ете јас не се спуштам на твое ниво!

Многу си чувствителна бе. И јас бев партиски бот не си ставај толку на срце.:smirce:

Не заслужуваме реално, ама пак кога ќе ги видам соседиве ме фаќа некој инат и си велам кој ги ебе, заслужуваме да имаме држава...се за инат на комшијата :D

Не можеш да бираш на кој народ припаѓаш, ако сакаш сто пасоша извади исто е

Мани ми се со либералниве посеротини, алергичен сум јас на тоа сум ти објаснил повеќе пати

Тоа дека секој може да биде тоа што си се осеќа е крајно ретардирано
Од интерес ти може да викаш дека си мајмун, но тоа не значи дека ти си горила
Ne velam jas deka ste ili se bugari, sami taka si se izjasnivte, izjasnija. Jas go pocituvam pravoto na samoizjasnuvanje. Sakavte bugari da bidite, bidete si, koj sum jas da vi negiram identitet. No da mi se slepas ko nasa dijaspora, da mi mesas nasa so bugarska dijaspora Ne.
I druga falinka imas vo rezoniranjeto. Na teritorija na republikata pokraj Makedonci ziveat i drugi narodi, vklucitelno i bugari, isto kako sto ziveat Makedonci vo drugi drzavi, taka da teorijata ne ti drzi voda deka ne mozes da biras, posebno ne za tuka. I koj si ti da im negiras pripadnost koga sami si se izjasnile za takvi.
I za tekovni problemi, ete so kamiondjiite. Kamiondjiite bugari nemaat problem da rabotat vo Eu za razlika od Makedoncite. Ednite ne se pisale bugari, drugite se pisale. I sega odi ti objasnimu na kamiondjijata koj ne moze doma leb da odnesi deka e ist narod so predavnikot koj se pisal bugar deka se isti i deka narod ne se bira. Duri da trepnis ke ja jadis heblata, odma ke ti objasni koj e sto.
P.s i od kade jas liberal koga stavivite mi se krajno nacionalisticki. Po muabetite ti imas kade kade poliberalni stavovi od mene, tamu ist narod dve drzavi bla bla bla.

Ne velam jas deka ste ili se bugari, sami taka si se izjasnivte, izjasnija. Jas go pocituvam pravoto na samoizjasnuvanje. Sakavte bugari da bidite, bidete si, koj sum jas da vi negiram identitet. No da mi se slepas ko nasa dijaspora, da mi mesas nasa so bugarska dijaspora Ne.
I druga falinka imas vo rezoniranjeto. Na teritorija na republikata pokraj Makedonci ziveat i drugi narodi, vklucitelno i bugari, isto kako sto ziveat Makedonci vo drugi drzavi, taka da teorijata ne ti drzi voda deka ne mozes da biras, posebno ne za tuka. I koj si ti da im negiras pripadnost koga sami si se izjasnile za takvi.
I za tekovni problemi, ete so kamiondjiite. Kamiondjiite bugari nemaat problem da rabotat vo Eu za razlika od Makedoncite. Ednite ne se pisale bugari, drugite se pisale. I sega odi ti objasnimu na kamiondjijata koj ne moze doma leb da odnesi deka e ist narod so predavnikot koj se pisal bugar deka se isti i deka narod ne se bira. Duri da trepnis ke ja jadis heblata, odma ke ti objasni koj e sto.
P.s i od kade jas liberal koga stavivite mi se krajno nacionalisticki. Po muabetite ti imas kade kade poliberalni stavovi od mene, tamu ist narod dve drzavi bla bla bla.
И албанците и србите шо зеле бугарски ги сметаш за бугари?Пошто и тие потпишале дека нивните дедовци биле Бугари.

За разлика од тебе албанците не ги сметаат своите сонародници шо зеле бугарски пасош за Бугари.Тоа е разликата.
Neka se pisi nekoj od niv Srbin pa neka kazi kako ke pomini. Cisto se somnevam deka tolku toleranti ke budat ko vas.

Владе Владе, погледни си ги сонародниците кои што не се пишале бугари (колку што знаеме) и се у земјата. Си пишаа и други членови нагоре патриоти се луѓето додека не им чепнеш у комфортот, ко што кажав, сакаат правна држава, ама и држава у која ќе можат да се јават на два телефона да свршат работа преку ред и да кинат казни. Не бива така. А уште една поделба на народов не му треба, но нели, не ги признаваш не ги признавај.

Ne velam jas deka ste ili se bugari, sami taka si se izjasnivte, izjasnija. Jas go pocituvam pravoto na samoizjasnuvanje.
Значи утре роден на пример ако вели дека е крокодил ќе му веруваш?

Sakavte bugari da bidite, bidete si, koj sum jas da vi negiram identitet. No da mi se slepas ko nasa dijaspora, da mi mesas nasa so bugarska dijaspora Ne.
Кој сакал да биде бугарин?

Баба ми Бог да ја просто, се викаше Македонка, јас Бугарин да се пишувам и пасош да вадам..

Нема логика нели?

I druga falinka imas vo rezoniranjeto. Na teritorija na republikata pokraj Makedonci ziveat i drugi narodi, vklucitelno i bugari, isto kako sto ziveat Makedonci vo drugi drzavi,
Како се тие дојдени на овие простори и кога

taka da teorijata ne ti drzi voda deka ne mozes da biras, posebno ne za tuka. I koj si ti da im negiras pripadnost koga sami si se izjasnile za takvi.

Кој вика така дека не држи.. ти?

Значи роден ако ти каже ја сум крокодил, ѕоа е точно така, тоа е право на самоизјаснување?

I za tekovni problemi, ete so kamiondjiite. Kamiondjiite bugari nemaat problem da rabotat vo Eu za razlika od Makedoncite.
Ednite ne se pisale bugari, drugite se pisale. I sega odi ti objasnimu na kamiondjijata koj ne moze doma leb da odnesi deka e ist narod so predavnikot koj se pisal bugar deka se isti i deka narod ne se bira.
Тоа е друго бе владе, од интерес секој си прави што сака и ќе се пише и Кинез ако треба, не само Бугар

Duri da trepnis ke ja jadis heblata, odma ke ti objasni koj e sto.
..

Кои националистички жити се, како торбите си ист со размислување, затоа и ги браниш толку

Конкретно правиме муабет за бугарски пасоши.Не менвај брзини сега.
Ti napraviv paralela, sega so ne ti e po kef muabetot toa e drugo. Ili za da ti stani pojasno posto ocigledno se pravis na udren , mene a veruvam i na nikoj tuka kur nema da go boli ako si se pisal eskim. Problemot e so se pisavte bugari. Sega pojasno ti e?
Zatoa na random Albanec oko nema da mu trepni ako nekoj se pisal bugar, sosem druga prikazna ke bidi ako se pisi Srbin.
Ednite se nikomu nisto, se snasol, drugite se predavnici i ke gi jadi crnata zemja. Taka i Ti i ostanatite ko tebe. Si se pisal eskim, norvezanec, bantu crnec, nikomu nisto. Si se pisal bugar, predavnik si be druze , prpelkaj se i pravi mentalni gimnastiki kolku so sakas :toe:

Ti napraviv paralela, sega so ne ti e po kef muabetot toa e drugo. Ili za da ti stani pojasno posto ocigledno se pravis na udren , mene a veruvam i na nikoj tuka kur nema da go boli ako si se pisal eskim. Problemot e so se pisavte bugari. Sega pojasno ti e?
Zatoa na random Albanec oko nema da mu trepni ako nekoj se pisal bugar, sosem druga prikazna ke bidi ako se pisi Srbin.
Ednite se nikomu nisto, se snasol, drugite se predavnici i ke gi jadi crnata zemja. Taka i Ti i ostanatite ko tebe. Si se pisal eskim, norvezanec, bantu crnec, nikomu nisto. Si se pisal bugar, predavnik si be druze , prpelkaj se i pravi mentalni gimnastiki kolku so sakas :toe:
Од каде заклучил дека сум се пишал бугар?Друго 2001 бевме во војна со албанциве.Шо не се одкажаа од Македонскиот пасош,ќе ни направеа огромна услуга.Друго дали тебе ти пречат повеќе тие со бугарски од поранешните команданти на УЧК шо имаа клучни позиции во владата?Огроман дел од нив се во државна администрација ништо не работаат а земаат плати.Во 2011 беа амнестирани членови на истата организација за извршени злосторства врз Македонци во 2001.Имаш коментар околу тоа?Така да не изигравај овдека голем патриот.Политичарите и судството се нашиот најголем проблем а не некој лик таму шо зел бугарски со надеж дека ќе живее во понормална држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom