Darling
High Value
Го припремаат теренот за работниците со визи од Индија.Стотина крави слободно шетаат низ Крива Паланка!
Колку знам тие се свети животни во Индија.
Да не нешто се променило кај нас а не знам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го припремаат теренот за работниците со визи од Индија.Стотина крави слободно шетаат низ Крива Паланка!
Колку знам тие се свети животни во Индија.
Да не нешто се променило кај нас а не знам.
Калакypница. Следно уште бебето да стане џедај а оваа што го родила Дарт Вејдер и...Мајката умрела во болница а со здравствена од ќерката, а ќерката сега родила и избегала од болница а бебето го оставила
Не е убиен на национална, туку од идеолошка основа. Такви беа времињата - низ цела Европа, со исклучок на СССР, комунистите се сметаа за терористи и непријатели на државата,и сега гледајќи наназад од историска перспектива, точно така е.@roden
еве ни заедничка историја. За многу години да ни е празникот.
Раде Јовчески - Корчагин.
Прегледај го приврзокот 470254
Ова е креативна интерпретација на факти. За време на Бугарската окупација меѓу 1941ва и 1944та, само во Македонија убиени се околу 25000 луѓе. Бројките се: околу 7000 евреи, 6000 македонци, плус други народности (срби, албанци, роми, и сл.). Фактот е: убиени се поради дејствија на државно-правен апарат што окупира територија. Само од полициски/затворски терор 1500 луѓе се угнетени и губат живот. Ова не ги вклучува другите жртви зафатени од различни форми на репресија (силувања, затвори, повреди, кражби на имот и сл.).По 1944 година, во социјалистичка Југославија имало десет пати повеќе луѓе убиени и репресирани- и на национална и на идеолошка основа.
Може ли да ми кажеш каква врска има ова со темата?Ова е креативна интерпретација на факти. За време на Бугарската окупација меѓу 1941ва и 1944та, само во Македонија убиени се околу 25000 луѓе. Бројките се: околу 7000 евреи, 6000 македонци, плус други народности (срби, албанци, роми, и сл.). Фактот е: убиени се поради дејствија на државно-правен апарат што окупира територија. Само од полициски/затворски терор 1500 луѓе се угнетени и губат живот. Ова не ги вклучува другите жртви зафатени од различни форми на репресија (силувања, затвори, повреди, кражби на имот и сл.).
Бидејќи тврдиш дека во социјалистичка Југославија имало десет пати повеќе убиени/репресирани по 1944та, можеш да посочиш бројки/извор каде што во социјалистичка Македонија се убиени десет пати повеќе луѓе и дека биле опресирани повеќе од овие 3 години?
Која ретарди си. Че умрите со таа СФРЈ Југославија и Тито. На Тито курот во устата ваша ви е, да не ви излези. И за то заслуживте, како шо убивавте така и ви се врати дупло, а богами и тро дупло во блиска иднина.Не е убиен на национална, туку од идеолошка основа. Такви беа времињата - низ цела Европа, со исклучок на СССР, комунистите се сметаа за терористи и непријатели на државата,и сега гледајќи наназад од историска перспектива, точно така е.
Секаде, освен кај вас , комунизмот е прогласен за репресивна и мизантропска идеологија.
По 1944 година, во социјалистичка Југославија имало десет пати повеќе луѓе убиени и репресирани- и на национална и на идеолошка основа.
Да ми врескате дека само бугари убивали е лицемерие од највисок ред.
Се разбира. Во рамки на темава која е широка (блам држава), се начна дискусија погоре за Корчагин/славење на комунисти/перцепција на комунизам од денешна гледна точка. Во тој контекст, коментарот погоре кој што го остави (во контекст на перцепција на комунизам денес во Македонија/комунистите биле терористи) тврдиш во суштина дека СР Југославија/СР Македонија бил 10 пати побрутален кон народите овде, од оние системи што биле пред 1944та, а тоа денес никој не го согледува (тоа е твој коментар). Јас на ова ти реплицирам, твој коментар кој е дел од темава погоре.Може ли да ми кажеш каква врска има ова со темата?
Да можам.Се разбира. Во рамки на темава која е широка (блам држава), се начна дискусија погоре за Корчагин/славење на комунисти/перцепција на комунизам од денешна гледна точка. Во тој контекст, коментарот погоре кој што го остави (во контекст на перцепција на комунизам денес во Македонија/комунистите биле терористи) тврдиш во суштина дека СР Југославија/СР Македонија бил 10 пати побрутален кон народите овде, од оние системи што биле пред 1944та, а тоа денес никој не го согледува (тоа е твој коментар). Јас на ова ти реплицирам, твој коментар кој е дел од темава погоре.
Прашањето стои: можеш да посочиш бројки/извор каде што во социјалистичка Македонија се убиени десет пати повеќе луѓе и дека биле опресирани повеќе од овие 3 години пред 1944та?
На тебе е товарот за докажување како некој што го дава тврдењето, не на мене како некој што ти поставува прашање.Да можам.
Но, откако ти прво ќе ми покажеш објективни и независни извори и документи од југословенската пропаганда за бројот на убиени луѓе, не вклучувајќи го бројот на убиени од италијанските и германските окупаторски трупи.
И не Македонска и Српска Википедија и комунистички југословенски автори
, туку сериозни архивски документи или независно истражување.

Не ,не ми даде ништо.Никој не ја негира депортацијата на 7.144 Евреи.На тебе е товарот за докажување како некој што го дава тврдењето, не на мене како некој што ти поставува прашање.
Али еве, сакаш неутрална, независна гледна точка. Во ред: Стејт Департмент на САД, само за опресија на евреите како граѓани во Македонија, посочуваат дека 8000 евреи се убиени бидејќи Бугарија ги депортира во концентрациони логори (како Треблинка):
https://www.state.gov/reports/just-act-report-to-congress/north-macedonia
Prior to World War II (WWII), the Jewish community in the territory comprising present-day Republic of North Macedonia enjoyed significant levels of autonomy and religious freedom and prospered in commerce, medicine, and government. According to the U.S. Holocaust Memorial Museum, there were nearly 8,000 Jews living in the area in 1941, most of whom were Sephardic Jews living in Skopje, Bitola, and Shtip. Much of the area was administered by Bulgaria from 1941 to 1944, and Bulgarian police and military units deported the territory’s Jews to Nazi German-held territories. The vast majority, approximately 7,000, were murdered at the Treblinka death camp in 1943.
Ова не вклучува ни македонци, рома, срби и други националности. Ако ги додадеме нив, тоа се трагедии на судбини од народности од кај нас што неможат да се замислат.
Еве јас ти дадов неутрален извор. Сега, можеш да ми посочиш каде СР Македонија убила 7000 х 10 граѓани (исклучувајќи ги сите други народности) или ќе се согласиме дека рехабилитација на нацизам не е лесна работа?![]()