Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Нормално дека не е едноставмо, но не е ни мутна рбаотава каква ја правите овде куров ми.
Ќе му се помолам на универзумот да ги материјализира и реализира твоите желби. :icon_mrgr:

Друже Хм Хм, искрено мислам дека треба колелтивно цел фан клуб да признаете дека Милан е во борба за титула. Читам тука некои членови место во ЛШ цело време спомнуваат, да им се чудиш на паметот. Имате еден пораз а 15ти февруари сме, тоа е доволен знак дека Алегри каков и да е врши добра работа до сега.

Мислам дека се поголеми шансите, Интер релативно лесно да го освои првенството, отколку што Милан ќе остане со реални шанси за титула до самиот крај.

Ако си втор со, можност таа разлика со првиот да биде -5, секако дека си во некаква борба за титула, но колку се тие шанси големи и колку Милан ќе остане во таа трка е клучно прашање. Моментално сум многу песимистичен, дури Милан и да победи утре.

А секако дека се надевам Милан да издржи и го гледам распоредот каде би можело да се направи пресврт, но откако Интер победи и против Јуве, шансите се многу мали.

Милан да победи и во дербито, може пак да биде во минус, а потоа распоредот воопшто не ни оди во полза. А и тоа дерби е посебна приказна, треба Милан две сезони да е непоразен, всушност сега пак да победи, а не се чести такви резултати во низа.

Друго е на пример во ПЛ, таму тие 4 бода, се многу помали, од овие евентуални 5 во Серија А. Потешко се освојуваат бодови, поголеми шансите за кикс, повеќе има каде да се сопне Арсенал, а и Сити е поопасен противник за нив, од Милан што е закана за Интер.

Значи, 90%, а и повеќе, решено е првенството. А и тој муабет за ЛШ, не е безвезен, добро сега помалку, отколку пред некоја недела, но уште постои опасност.

________

Што се однесува за вториот дел и "рамноземјаштвото" од другата тема. Гледај, според мене Интер е привелигиран клуб сега, како што во Шпанија во различни периоди некогаш повеќе бил привелигиран Реал, некогаш Барса.

Знам дека нема да се сложите, ќе исмевате, навредувате, но кој ве... :icon_lol:

Дали ќе најдеш одлуки на штета на Интер, сигурно, како и во корист на Милан, Јуве, Наполи. Но, дури и во времето на Моџи, имало такви работи, а со такво релативизирање и денес се брани и го бранат.

Не викам дека уште пред да почне првенството е подредено се само Интер да освои и крај, но дека сте привелигиран клуб, општо и дека се прогледува низ прсти и за други работи и финансиски (за што сум се расправал со други навивачи на Интер), тоа го мислам.

А баш тоа за Марота и "рамноземјаштвото", јас мислам да се собере се што сте пишувале за тој Јувентус и за него, ако јас сум "рамноземјаш", тогаш и оние "луѓе гуштери" би биле гола вода за вас. :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Нормално дека не е едноставмо, но не е ни мутна рбаотава каква ја правите овде куров ми.

Марли, многу треба да кикснуваат, а ние да имаме луда серија, за да освоиме.

Интер против 13-14 клубови од првенството, освојуваат полесно бодови, отколку кога ни се тргаа и не пуштаа, како што не убедуваа интерашиве. А до крај им остануваат таквите, плус Аталанта и Рома, кои секогаш си ги победуваат и плус дербито со нас.

Моментално за титула требаат 92 бода. За Милан да стигне до 90 бодови, треба се да победи (тука ги ставам Аталанта дома и Лацио гости) и да освои 4 бода со Интер, Јуве и Наполи. А и тоа може да не е доволно, ако Интер настави со вакво темпо, а притоа има полесен распоред.

Се надевам ќе ја избаеме некако и ќе направиме подвиг, али тешко. Јас, сто пати, губев и враќав надеж сезонава. :icon_lol:

Последно уредено:
Интер се прошетува против тимовите со кои Милан тегне маки и сее бодови. Тоа не е нешто што се оправа во фебруари.

многу бодови се испуштија, делумно ради немањето храброст на одредени утакмици, поготово во раната фаза на првенството кога се идеше на сигурно, делумно ради немање фиксна напаѓачка двојка/тројка

Нема како да сум оптимист кога гледам како трет ден, од сите официјални канали вртат хајлајтси од драматичната победа со Пиза :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Колку сме колнати преколнати, Лофтус Чик со некаква повреда, на негово место Леао кој не е доопраен еден спринт и ќе му заврши сезоната и ќе ни се еби стопанката ќе гледаме Лига Европа од вгодина.

Не е сега изгубена титулата. Ја изгубивме уште на почеток на сезона. Кремонезе Пиза Парма Сасуоло Фиорентина Џенова . 5 од можни 18 бода. Епа нема сеа што да драматизираме

Да имаше малце муда појче Алегри може и ќе се бореше Милан за прво место, ама не може увек гз да се ваѓа со 1-2/2-1/0-1 итн... моли се на крај да пикнеш некако...

Никаква игра немамо едноставно, секоја утакмица различни напаѓачи...

сами си стаеја у глава дека топ 4 им е битно, и тоа ќе им остане

Алегри ја уби мојата љубов и возбуда кон Милан и фудбалот.
Секоја утакмица на Милан стана премногу болна и тешка за гледање.
Алегри мора да сфати дека фудбалот не е математика туку уметност и страст.
Милан едноставно не може да игра вака,Милан не може да игра на секоја утакмица за да не победи.
#AllegriOut

Супер, уште да ти ја убие желбата за кајгана форумот и завршил работа што е до мене :))

Абе свесни ли сте дека без Алегри немаше да биде Милан ни у топ 5 со овој тим, башка без Алегри сигурно Рабио немаше да биде овде а најдобар играч на Милан е сезонава

Супер, уште да ти ја убие желбата за кајгана форумот и завршил работа што е до мене :))

Абе свесни ли сте дека без Алегри немаше да биде Милан ни у топ 5 со овој тим, башка без Алегри сигурно Рабио немаше да биде овде а најдобар играч на Милан е сезонава
Заборават дека лани бевме 10то место таму со истиве играчи.

Уместо Модрич го имавме Рејндерс, само Рабиот е појачање и тоа ради Алегри.

@Ska Maniac
Да не си го барам сега постот и да се самоцитирам, ти реков у текот на сезоната дека колку и да е добар Мењон, сепак на црнец голман не можеш да веруваш и дека кад тад ќе направи глупост. :icon_lol:

Побогу лани по заминувањето на Пиоли беше хаос во тимот.
Ростерот беше хаотичен и далеку послаб од ова што е сега со Муса,Емерсон,Абрахам,Жао Феликс,Јович,Терачиано,Бондо,Бенасер,Вокер и Мората.
Сезонава ростерот е драстично надграден,ја имаат најдобрата средина во Италија со Модрич,Рабиот,Јашари,Ричи,Фофана и РЛЧ.
Го имаат најдобриот млад лев бек во лигата Бартезаги,десно Салемакерс го игра најдоброто во неговата кариера.Ги имаат најдобрите крила во лигата Леао и Пулишич.
Грев е Алегри со овој ростер да игра анти-фудбал!
Доволно беше прагматизам и деструктивна игра без желба за напад!
Мора фудбалот да се врати во Милан!!!!!
#AllegriOut

Алегри ја уби мојата љубов и возбуда кон Милан и фудбалот.
Секоја утакмица на Милан стана премногу болна и тешка за гледање.
Алегри мора да сфати дека фудбалот не е математика туку уметност и страст.
Милан едноставно не може да игра вака,Милан не може да игра на секоја утакмица за да не победи.
#AllegriOut
Без гајле Сашенце. Цицките на Вики секогаш се тука во овие тешки моменти.
Автоматски споено мислење:

@Ska Maniac
Да не си го барам сега постот и да се самоцитирам, ти реков у текот на сезоната дека колку и да е добар Мењон, сепак на црнец голман не можеш да веруваш и дека кад тад ќе направи глупост. :icon_lol:
Знаеш дека целосно се согласувам со тебе околу темата општо за црнци не само во спортот.
Тогаш тоа беше мал момент на блесок на дотичниот .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom