МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Виртуелното спортско студио за Европското првенство во ракомет за мажи 2026

Овој пат забележав дека применуваат и телепортација на спортисти. Интересно.

Прегледај го приврзокот 467215

Прегледај го приврзокот 467216

Прегледај го приврзокот 467217
Eве за споредба какви виртуелни студиа имаше РТС 1

РТС 1 имаат и за ватерполо.

Мораат ли МРТ да емитуваат олимписки спортски преноси на МРТ 1? Пример во Србија РТС емитува на РТС 2.

Мораат ли МРТ да емитуваат олимписки спортски преноси на МРТ 1? Пример во Србија РТС емитува на РТС 2.

Да пополнат програма. Затоа емитуваат на МРТ 1, платиле пари за преноси и сега да убијат 2 муви со еден удар.
Немаат ништо квалитетно да пуштат на првиот канал, и ракомет емитуваа на првиот канал.
Дури и помала земја како Црна Гора на нивната државна телевизија на првиот канал не емитуваат спортски преноси, емитуваат на вториот и третиот канал од РТЦГ, дури и имаат поквалитетна програма а имаат помалку население, е за буџет не знам колкав буџет и пари има РТЦГ а колку има МРТ.

Има македонски спортови што вртат цело време на МРТ 3 во живо. Очигледно не сакаат да ги даваат на МРТ 1 поради некакви непознати за мене причини.
Секако двата канала ќе им бидат зафатени со спортски преноси. Избрале МРТ 1 ваљда да биде за ОИ.

По слики што видов оној проект Музичка фабрика сигурно ќе изгледа добро само тој што го замислил не знам зошто замислил да биде само за деца и во ограничено градови аудиции.

Што во Охрид, Прилеп, Куманово, Штип, Гостивар и така натаму нема таленти?

Има македонски спортови што вртат цело време на МРТ 3 во живо. Очигледно не сакаат да ги даваат на МРТ 1 поради некакви непознати за мене причини.
Секако двата канала ќе им бидат зафатени со спортски преноси. Избрале МРТ 1 ваљда да биде за ОИ.
Мтв 1 може да се гледа секаде,а мтв 3 не баш.Затоа главните настани како олимписки игри и репрезентација кога игра ги даваат на мтв1

Мтв 1 може да се гледа секаде,а мтв 3 не баш.Затоа главните настани како олимписки игри и репрезентација кога игра ги даваат на мтв1
realno ova ne e prichinata, realnosta e deka si ja ispolnuvaat progrmata zato sho nemat sho da nudat, osven vesti nisto drugo i nemat, kec na desetka im se vakvi nastani si lupaat bez oset samo sport cel den, pak ke recam isto kako i za rakometot, nema nekoja kriticna masa vo mk i ne plakja narodot direktno taksa samo za televizijata programata na mrt nadvor od sportot e mozi najslaba vo evropa

Зарем МРТ 3 не е задолжутелен канал кај кабелските? Го нема ли на DVB T?

realno ova ne e prichinata, realnosta e deka si ja ispolnuvaat progrmata zato sho nemat sho da nudat, osven vesti nisto drugo i nemat, kec na desetka im se vakvi nastani si lupaat bez oset samo sport cel den, pak ke recam isto kako i za rakometot, nema nekoja kriticna masa vo mk i ne plakja narodot direktno taksa samo za televizijata programata na mrt nadvor od sportot e mozi najslaba vo evropa
Повторно и јас ќе речам доколку ти не гледаш спорт имаш уште 3 МРТ канали МРТ2 албански МРТ4 на останатите нациналности исто даваат и документарни на македонски како и МРТ Собраниски за документарни емисии ама ете ти се запнал не гледаш спорт и цело време си против ракометот ,треба да сфатиш ракоментот во моментов во Македонија е национален спорт и највеќе успеси имаме во тој спорт
Автоматски споено мислење:

Ако ти следиш РТС па следи го ние останатите не следиме РТС и нема што да ме интересира за РТС тие си имаат таков тип на програмска шема и немаат 34 други националности и не се задолќителни како во Македонија да се емитува и за другите националности програма ,кај нив им е дозволен маркетингот + имаат претплата кај нас МРТ нема реклами и нема претплата и е финснирана од страна на буџетот ,потоа директорот на МРТ е до пред извесен период спортски новинар ,ако за споредба зашто не земеш ХРТ, Полската телевизија каде што даваат постојано Олимписки програми на повеќе програми

Zadolzitelen e kaj site operatori i go ima na DVB-T
Antena-logaritamska-UHF-Iskra.png

Не знам за другите оператори, ама кај Телеком не можеше да се враќа програмата на МРТ3, односно не можеш да гледаш некој настан во последните 7 дена, исто и на Еуроспорт, на МРТ1 и останатите национални канали, како и АренаСпорт може да се враќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom