Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги поддржувате протестите на Ромите низ државава?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Лапсус, ок прифаќам.
(каде во светот на вљаст се протестаните? коа веќе си толку загрижен и што беше Боро по веросиповест?)
Ништо не те разбирам. Исто како што не можам да го разберам и дефинирам „не ми се допаѓа“ емотиконот на скриншотот за Дафина Сончогледовска и Кончита Апасиева. За кого е тоа не ми се допаѓа? За Дафина? За Димче? За обајцата што се бламираат? За мене што го објавив бламот? Еве уште не знам.

Патем - можеш „демонстрант“ и „демонстранти“ наместо „протестирач“, ако ти е неприродно.

Гревот прв јадел гомна и се курчел на Фејсбук, овој другиов рекол дај да видиме во живо дали си вака јак. И како што гледаме сите, протекло низ ногавици. :(

Ако толку ви е жал за Боби "тече низ ногавици" Илиевски, направете некоја кампања за поддршка со парола "И ние сме Боби, и ние сме мочковци", што да ти речам друго...
Ocigledno jas sum kriv bidejki veke 20 godini ziveam na Zapad i sum naviknat na drug nacin na funkcioniranje na nestata.
Kade postojat organi, proceduri, drzavni protokoli i akcii i reakcii vodeni od institucii.
Da ides kaj nekoj doma posto pisal nesto za tebe na fb i da go slikas pod zakana e nesto sto samo divjaci go pravat vo teski vukojebini, nesto mozda Kosovo 1990'ti stil.

Posebno na nekoj koj izgleda i deluva kako grev i ednostavno ne lici da mu se vrsi tortura.
Seedno sega da me izgrebe malo mache vo lice i jas go zemam na shutevi i go treskam od zemja.

Ништо не те разбирам. Исто како што не можам да го разберам и дефинирам „не ми се допаѓа“ емотиконот на скриншотот за Дафина Сончогледовска и Кончита Апасиева. За кого е тоа не ми се допаѓа? За Дафина? За Димче? За обајцата што се бламираат? За мене што го објавив бламот? Еве уште не знам.

Патем - можеш „демонстрант“ и „демонстранти“ наместо „протестирач“, ако ти е неприродно.
Во ред е што не разбираш.
емотиконот е за содржината на веста, а не за гласникот (гласниците не се убиваат), барем јас така ги употребувам секогаш се однесуваат на веста и оној што ја произвел самата вест.
Што значи дека е за Дафинче, кога ти би напишал такво нешто би било за тебе.

Што се однесува до демонстрант, напишав лапсус за да не терам понатаму ама кога бараш еве,
кога јас би реагирал на нешто такво би напишал,
“Мислиш на демонстранти а не протестанти!“, ама ти сакаше да испаднеш паметен и во ред, не е забрането, само е детинесто.

Последно уредено:
Ocigledno jas sum kriv bidejki veke 20 godini ziveam na Zapad i sum naviknat na drug nacin na funkcioniranje na nestata.
Kade postojat organi, proceduri, drzavni protokoli i akcii i reakcii vodeni od institucii.
Da ides kaj nekoj doma posto pisal nesto za tebe na fb i da go slikas pod zakana e nesto samo sto divjaci go pravat vo teski vukojebini, nesto mozda Kosovo 1990'ti stil.

Posebno na nekoj koj izgleda i deluva kako grev i ednostavno ne lici da mu se vrsi tortura.
Seedno sega da me izgrebe malo mache vo lice i jas go zemam na shutevi i go treskam od zemja.
Од кај да знае овој Горан дека се работело за маче, ако не провери во живо?

Курчењето некогаш си носи последици, и секој треба да е свесен за нив. Не може некој да изиграва лав онлајн, да измислува глупости и афери, да се сили и да вреѓа, да шиканира луѓе јавно, а после да квичи дека бил обично маче помочано кое не заслужува да му се врши тортура.

Што значи дека е за Дафинче, кога ти би напишал такво нешто би било за тебе.
Во веста имаше 2 скриншота, затоа не знаев на кого се однесува. Дафинче не ја објави веста тука. ;)
Автоматски споено мислење:

“Мислиш на демонстранти а не протестанти!“, ама ти сакаше да испаднеш паметен и во ред, не е забрането, само е детинесто.
Ако сакаш најискрено, и мене не ми текнуваше на зборот. „Протестирач“, да, ама „демонстрант“ ми дојде подоцна.

Освен Пендаровски и Бранко, мислам дека не сме имале толку лоши претседатели. Пендаровски се залагаше да продаваме све како и сдсш, а бранко го пардонираше од криминал ликот кој после тоа стана премиер и продаде све.
Пендаровски ја ОДБИ понудата од ЕУ за ЕЕЗ статус (како Исланд, Норге и Швица), кога поради ветото на Макрон ЕУ го запра проширувањето, со изговор дека ЕЕЗ. не е замена за ЕУ....

Веројатно претпоствувате дека џамијата е дивоградба. Ама што има везе, вмро ќе им ја легализира :icon_mrgr:

Прегледај го приврзокот 469554

Еден ден, се надевам ќе го доживеам тој ден, ова ќе биде еден од најпознатите ноќни клубови во регионот. Со алкохол, бело, курви и свинско печење.

Овој Боби нит знам што кур фактор е нит ме интересира, ама затоа буквално секој ден ми е на почетна без никаква интеракција да имам со него нит го следам нит сум го пребарувал нит ми требал, ама ете морам дебилните про муртино ставови да ги читам. Само за тоа треба да биде тепан заедно со Марк Зукерберг и неговите дебилни нови алгоритми каде секоја будала може да ти се појави на почетна. ХК ПУ за двајцата, јебал ве контент маркетинг.

Нели имаше правни лекови и судска пирамида?

Обвинението е потврдено со правосилна судска пресуда и ефективна затворска казна, а тоа што тебе не ти се допаѓа, е сосема друга работа.

Дали се испочитувани процедурите по Деловодник (и останатите правилници за работа на Собранието) , си имаше институции кои можат да си оценат и проценат. Сигурно тоа не се "спонтано собраните" граѓани, кои се обидоа да одземат правен легитимитет за формирање на влада.

Власта на сдсм беше ужасно ужасна, тука се согласувам со тебе. Меѓутоа не се согласувам со воспевањето на терористот кој демне граѓани.
:facepalm:

Congratulations заслужено сте добитник на наградата пост кој го заслужува ова видео:

"Одземале правен легитимитет за формирање влада". :facepalm:

Сами си измислија обвинение за политички прогон, илјада пропусти имаше во самото обвинение, изживување врз осудениците, поврзаност на судијата со тогашната власт, поротник призна дека не биле известени за ништо, дека судијката им се заканувала дека ако се откажат или не се согласат со судската одлука ќе има последици за нив и тн.

Ама имало правосилна судска пресуда. :facepalm:

:facepalm:

Congratulations заслужено сте добитник на наградата пост кој го заслужува ова видео:

"Одземале правен легитимитет за формирање влада". :facepalm:

Сами си измислија обвинение за политички прогон, илјада пропусти имаше во самото обвинение, изживување врз осудениците, поврзаност на судијата со тогашната власт, поротник призна дека не биле известени за ништо, дека судијката им се заканувала дека ако се откажат или не се согласат со судската одлука ќе има последици за нив и тн.

Ама имало правосилна судска пресуда. :facepalm:
Некој мора да со осмисли обвинението, друг мора да го докаже.

Знам дека сте солидарни со терористите затоа што верувате во некоја вековна неправда на македонскиот народ, која беше закована во тие пресуди, а мислите дека е континуитет на истата, но не е така. Имаше организиран упад во Собранието, во момент кога имаше мнозинство за формирање на Влада, власт која Никола не сакаше да ја даде ни за жива глава. Тоа значи дека си одиш во опозиција, сакал или не, таква е формата на демократското општество, кое е обликувано во Уставот на државата. И истото се докажа, сдсм, сакал или не, имаше парламентарно мнозинство. Беа повредени пратеници, беа повредени новинари. Имаше обид за убиство на пратеник. Полицијата не мрдна со прст, дури и си пееше со народот.

Има и правосилна судска пресуда. Тоа е правен факт, доволен за квалификација на дело согласно кривичниот законик. Пак, друго е тоа дали ви се допаѓа квалификацијата или не. Согласно пресудата, тој е терорист. Дали можеше да биде преквалификувано? Апсолутно да, но во секој случај, заслужено ќе си лежеше во затвор.

Овој ментален склоп не е ништо поразличен од шиптaрскиот, секој што направил кривично дело, мора и треба да одговара.

Многу сакам кога ќе се тригернете поради упадот во Собранието. Многу. :)

Значи овие што упаднаа во собрание се исти со убијците од Смилковско според вас, окееј.

Инаку судството со 2% доверба, судиите компромитирани, ама чим имало правосилна судска одлука тогаш океј е, таа мора да се прифати без никакво преиспитување. Sure Pal.

Веројатно претпоствувате дека џамијата е дивоградба. Ама што има везе, вмро ќе им ја легализира :icon_mrgr:

Прегледај го приврзокот 469554
Ако прашаш во државата Чаир, сигурен си дека ќе ти дадат „негативен одговор„, односно ќе ти речат дека тие, како локална самоуправа, не дале одобрение за градење на објектот и така ќе се самоамнестираат, а објектот пак, по некое чудо, самиот од себе се појавил па ајде да не прајме штета (попут дивоградбите во државата Шутка...), нема да го срушиме, туку ќе го легализираме....„како и до сега„.

Уште ќе биде потрагично ако се „открие„ кое и какво е учеството на македонскиот дел од власта во овој „невидлив„ објект...

И уште „верувам„ дека ради овој објект и службите во него, „брачата„ ќе ја засилат својата вера во „најдобриот човек„ што постоел на Земјава...

Некој мора да со осмисли обвинението, друг мора да го докаже.

Знам дека сте солидарни со терористите затоа што верувате во некоја вековна неправда на македонскиот народ, која беше закована во тие пресуди, а мислите дека е континуитет на истата, но не е така. Имаше организиран упад во Собранието, во момент кога имаше мнозинство за формирање на Влада, власт која Никола не сакаше да ја даде ни за жива глава. Тоа значи дека си одиш во опозиција, сакал или не, таква е формата на демократското општество, кое е обликувано во Уставот на државата. И истото се докажа, сдсм, сакал или не, имаше парламентарно мнозинство. Беа повредени пратеници, беа повредени новинари. Имаше обид за убиство на пратеник. Полицијата не мрдна со прст, дури и си пееше со народот.

Има и правосилна судска пресуда. Тоа е правен факт, доволен за квалификација на дело согласно кривичниот законик. Пак, друго е тоа дали ви се допаѓа квалификацијата или не. Согласно пресудата, тој е терорист. Дали можеше да биде преквалификувано? Апсолутно да, но во секој случај, заслужено ќе си лежеше во затвор.

Овој ментален склоп не е ништо поразличен од шиптaрскиот, секој што направил кривично дело, мора и треба да одговара.

Многу сакам кога ќе се тригернете поради упадот во Собранието. Многу. :)
Колку вреди еден полицаец во однос на косата на Sheqerka?

Тој Боби е психијатриски случај, но сум и против насилство, како што гледам нема насилство, така да треба вака на комуњарите да им се покажува во која држава живеат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom