Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Каква среќа имаме ние ќе ја извлечеме пак Холандија од 3 шешир.
Практично има 4 нагазни мини во тој шешир, Холандија, Австрија, Бразил и Тунис.

Ако нема лимит ја би Јужно Американска група со Аргентина, Чиле и Уругвај за 3/3 скор :icon_lol:
А некако реалноста мислам дека ќе ни бидне Исланд/Шведска од 1, Тунис/Австрија од 3ка и Јапонија/ОАЕ
Како бе Аргентина е во прв шешир?

Претпоставувам некаков си ранкинг по континенти? Како најдобри од тој дел?
Не ја знам логиката точно, ама дај Боже да ни се падне :love:

Убав реванш би дошол за во Полска што не лупнаа, и што тепав пат до Катовице за да на крај гледам Србија Аргентина место Србија Македонија, уште ми мрзне гзот кога ќе ми текне на полската зима :unsure:

Убав реванш би дошол за во Полска што не лупнаа, и што тепав пат до Катовице за да на крај гледам Србија Аргентина место Србија Македонија, уште ми мрзне гзот кога ќе ми текне на полската зима :unsure:
Континентален шампион

Каква среќа имаме ние ќе ја извлечеме пак Холандија од 3 шешир.
Практично има 4 нагазни мини во тој шешир, Холандија, Австрија, Бразил и Тунис.
Мислам дека освен Бразил, ниту една од нив не е нагазна мина. Поготово не Тунис, која е бледа екипа во споредба од времето кога игравме против нив.

Бразил, Холандија, Австрија и тоа како се зезнати, плус Јапан од четврт шешеир. И нормално вајлд карт репрезентациите.
Идеално би било Аргентина од прв шешир или барем да вкрстиме со нивна група.

1000019106.jpg

Австриската ракометна федерација објави дека македонската ракометна репрезентација ќе биде спаринг партнер на избраниците на Икер Ромеро за време на ЕХФ неделата во март. Натпреварот меѓу Австрија и Македонија ќе се одигра во Арената „Риден Ворклостер“ во Брегенц на 21 март од 18:00 часот.

Континентален шампион
Нема врска ранкингот по континенти, на претходното Светско јужноамериканскиот првак беше во POT 3. Туку, дека Бразил беше 7 на претходното Светско, затоа шампионот на Јужна Америка е во POT 1. Првите, не знам колку, 12 мислам, не сметајќи го домаќинот и шампионот, се според ранкингот на последното Светско:

POT 1:
1. Домаќин
2. Светски првак
3. Европа (заради Хрватска 2 место на последно Светско)
4. Европа (заради Франција 3 место на последно Светско)
5. Европа (заради Португалија 4 место на последно Светско)
6. Африка (заради Египет 5 место на последно Светско)
7. Ј.Америка (заради Бразил 7 место на последно Светско)
8. Европа (заради Унгарија 8 место на последно Светско)

и продолжуваат така до 12 место (мислам) во POT 2, сите од Европа.

Нема врска ранкингот по континенти, на претходното Светско јужноамериканскиот првак беше во POT 3. Туку, дека Бразил беше 7 на претходното Светско, затоа шампионот на Јужна Америка е во POT 1. Првите, не знам колку, 12 мислам, не сметајќи го домаќинот и шампионот, се според ранкингот на последното Светско:

POT 1:
1. Домаќин
2. Светски првак
3. Европа (заради Хрватска 2 место на последно Светско)
4. Европа (заради Франција 3 место на последно Светско)
5. Европа (заради Португалија 4 место на последно Светско)
6. Африка (заради Египет 5 место на последно Светско)
7. Ј.Америка (заради Бразил 7 место на последно Светско)
8. Европа (заради Унгарија 8 место на последно Светско)

и продолжуваат така до 12 место (мислам) во POT 2, сите од Европа.
Ова ми звучи како поприлично фер систем, што е ретко за ракометов. Е сега што спортот е пракитчно европски спорт, тоа е друга работа.

Ова ми звучи како поприлично фер систем, што е ретко за ракометов. Е сега што спортот е пракитчно европски спорт, тоа е друга работа.
Мислам дека ќе беше пофер репрезентациите кои си ги освоиле тие пласмани на претходното Светско, да си ги задржат местата. Така Бразил ќе беше во POT 1 наместо Аргентина. Но ситемот налага сепак конфедерациите да ги рангираат репрезентациите според континенталните првенства. Затоа Аргентина е пред Бразил, а Франција и Унгарија ќе бидат во POT 2.

Мислам дека ќе беше пофер репрезентациите кои си ги освоиле тие пласмани на претходното Светско, да си ги задржат местата. Така Бразил ќе беше во POT 1 наместо Аргентина. Но ситемот налага сепак конфедерациите да ги рангираат репрезентациите според континенталните првенства. Затоа Аргентина е пред Бразил, а Франција и Унгарија ќе бидат во POT 2.
Па што знам тоа ми е некако на "стара слава" систем. Ма да не викам дека не си во право, поделено ми е мислењево за овој став.
Само што во тој случај се губи битноста на континенталните натпреварувања.

А со оглед на тоа дека и ние сме пот 2, никаков проблем не ми е што Франција и Унгарија се пот 2. Кој ги шиша :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom