Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ако по ова сабајле се мери денот… преубав ќе е
Главоболко, влегуј, не се собуј, без тебе денот немаше да ми биде комплетен. Од вчера те чекам, таман да ми тргне денов..
Ако преживеам до пладне, супер
Сварив кафе, стои ко украс
Ќе пиела она… :tapp:
Ако ништо друго, бар ќе имам изговор зошто денес не функционирам.

Од Венеција у Буњаковец извадија 3 класа и јаче.
Рација има, 2 марици плус коли.
А децава кој од кој погол..
Ги гледате ли женските деца бе

Драа овој е лудило.
Гледај.

Едно време не возам.
И гледам со Сејф Ситиво, као тргнаа да собираат коли и возачки. Ја и уште некој ќе останеме со возачка+ кола. Сами по улици, папап милина.
Дај сеа следно челшање на фалц дипломи.
Па кога ќе останат вистински учените, да се опраиме.

Конечно зима каде шо загадувањето не е енормно високо . Среќа шо имаме поволни временски прилики тоест чести циклони иначе маф ни беше работата. Скопје ќе беше на врвот на листите по загаденост и ќе изнаслушавме досадни партиски препукувања без никаков ефект.

Се надевам дека (на попаметните) ви е јасно дека српската музика, ми е акт на форумов кој има за цел да ги извади бугарите од патики - пошто дали има подобар начин од тоа да смачкаш грозен џупак аспарухов?

Јас знам што сум. Мирмидонец не заборава. #Гајда #Зурли #Тапан #Сонце #Лав

Порано излегував да трчам и да прошетам за да исфрлам негативна енергија, а сега се враќам дома со дупло повеќе стрес и анксиозност. Помеѓу групите мигранти на секој чекор и локалните неранимајковци што не знаат за основна култура, јас веќе не се чувствувам безбедно. Да не зборам па за уличните кучиња кои што се безброј. Ова не е Македонија што ја знам. Не е нормално да живееме во анксиозност и да се плашиме да прошетаме по сопствените улици. Жално е до каде дојдовме.

IMG_7984.jpeg
Пред 12 беше тоа во Венеција.
Пошо после чекаа последен.
Така шо за ова треба да се коригираат.
Јесте точно е шо по закон малолетници не смеат да се надвор после 23ч.
А беа, измеѓу 23 и 24 се дешаваше.

Ви се случило да не блокните некои од шо не се никаков фактор за вас?

Од една страна ми пречи да го гледам да ми мисири на секое стори, од друга страна ми е толку небитен да се тормозам да одам кај него на профил и да стискам блок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom