Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Добар ден,

До вчерашен датум статусите беа стигнати до:
119хх/2023 - финална
90хх/2023 - положително
42хх/2023 - указ

Ај да ми одговори некој дали доколку сеуште ти важи бугарскиот пасош и одиш да го продолжиш на сликање и додека ти пристигне новиот дали стариот ти важи и останува кај тебе?Во смисла да се вратам назад.

Ај да ми одговори некој дали доколку сеуште ти важи бугарскиот пасош и одиш да го продолжиш на сликање и додека ти пристигне новиот дали стариот ти важи и останува кај тебе?Во смисла да се вратам назад.
Досега пракса беше - ти го оставаат стариот (важечки), се додека не го земеш новиот.

19423 /2022 intervju vo ambasada Skopje, predadeni dopolnitelni dokumenti juni seuste stoi vaka. Dali nekoj ima iskustvo so vakov status

Attachments

• Screenshot_20260205_131008_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20260205_131008_com.android.chrome.jpg
    219,6 KB · Прегледи: 18
Decki kolku vreme cekavte za pasos posle slikanje vo ambasada, eve vekje pomina 3ot mesec uste ne e stignat

Минатата недела, 13-14-15-16 јануари, не знам точно кој ден, преписката на моето дете премина од образувана на финална. Бр. на преписка 93**/2023, интервју Битола бугарски Конзулат февруари 2023, број за проверка и статус Образувана преписка добив во мај 2023. Документи поднесени преку родитрел. Поздрав
Од вчера 05.02.2026 промена на статус од финална на положително... испратени на потпис кај Вицепрезидента... разбираш :)

Здраво, информативно и за ориентација на останатите членови - бр. на преписка 89xx/2023, интервју БТ почеток на март 2023, образувана преписка мај 2023, финална јануари 2026, од вчера на положително. Поздрав

• Образувана преписка N:13645/2024. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Zdravo, sakam da prasam uste kolku ima do zavrsuvanje na cela procedura.....
Aplicirano e preku roditel koj e naturaliziran vo 2003ta godina

• Образувана преписка N:13645/2024. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Zdravo, sakam da prasam uste kolku ima do zavrsuvanje na cela procedura.....
Aplicirano e preku roditel koj e naturaliziran vo 2003ta godina
Ima jos dosta tek rade jun mesec 2023!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom