Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Se mislam da kupam elektricna cetka za zabi, pa me interesira nekoj Dali ima I kakvi mu se iskustvata so nea. Navodno bila mnogu podobra od analognata cetka vaka po ova sto se pisuva na net. No Dali e navistina taka?
Па ако не четкаш правилно со обична четка веројатно е подобро електрична. Јас користам OralB iO series 6n во комбинација со интердентални четкички, преминав од обична четка и конец.

Уште во четката за заби немаше АИ. :pos:

IMG_1096.jpeg

Оваа беше препорачана од забар. Ми се допаѓа бидејќи ми стојат сите осумки и лесно ги мијам со неа. Но и со неа треба правилно да ги миеш под агол. Има повеќе опции за меко, тврдо миење, длабоко миење, вечерно мирње, сензор дали многу или малку претискаш, тајмери, нотификации, може тоа да ти помогне за да не забушаваш. Јас бев скептичен но сега ми е полесно. Не сум се заиграл со апликацијата.

Па ако не четкаш правилно со обична четка веројатно е подобро електрична. Јас користам OralB iO series 6n во комбинација со интердентални четкички, преминав од обична четка и конец.

Прегледај го приврзокот 468559

Оваа беше препорачана од забар. Ми се допаѓа бидејќи ми стојат сите осумки и лесно ги мијам со неа. Но и со неа треба правилно да ги миеш под агол. Има повеќе опции за меко, тврдо миење, длабоко миење, вечерно мирње, сензор дали многу или малку претискаш, тајмери, нотификации, може тоа да ти помогне за да не забушаваш. Јас бев скептичен но сега ми е полесно. Не сум се заиграл со апликацијата.
cuti shto ne stavile i erogeno cetkanje inache koj znae kada ce zavrsheshe

Јас не можам да разберам како некои луѓе се спремни здрави заби да жртвуваат поради естетика?

Некаде дури прочитав дека некој дозволил здрави заби да му ги стругаат за да му ставаат навлаки, за поубава насмевка да има?

Дури и се да е успешно, тој здрав заб веќе нема да биде истиот како пред естетиката?

Некој нека ми каже дека не сум во право?
Па тоа мода стана веќе,сите стругаат заби и ставаат фасети,ламинати,луминири итн.Што не велам дека е во ред,но ете за жал тоа е тренд сега.Нема ништо поубаво од твои здрави и убави заби,но многумина се привлечени од тој тренд на “hollywood smile”.Мене искрено ми изгледаат толку вештачки и неприроди такви заби од километар се приметува порцеланот.А и кај нас у мк сметам дека многу сме назад у тој дел и сите ги прават ко по шаблон,пребели и преголеми што не соодвествуваат на секој профил на лице.Многумина за жал естетиката им е побитна од фунционалноста и здравјето а има и такви кои со фасетите уште толку им го зезнале загризот.Јас никад не би ставила,преферирам природни и здрави заби.

ДентаЕС се катастрофа клиника,еден куп оштетени има од таму.Имав и јас таму многу лошо искуство со одделот за ортодонција повеќе проблеми ми направиа него што ми решиа,ужас.Тоа таму се крајно некомпентентни луѓе со нула грижа за здравјето на пациентите,само парите им се битни.Арам да им се парите заработени на таков начин!Не знам како уште им работи одделот за ортодонција,срамота е ова.Од лично искуство и од искуства на многу други,подалеку од ДентаЕс!
Апсолутно дно од клиника. Најголемата грешка ми беше што си го доверив здравјето на ДентаЕС и тоа за огромни пари.Ден денес се ежам кога ќе ми текне низ што поминав.Подоцна сфатив дека воопшто и не сум изолиран случај,напротив не има многу оштетени пациенти,луѓе кои и по пет години сеуште имаат силни болки и компликации по нивните третмани.Језиво дури.Затоа дечки ако ви е важно здравјето бегајте подалеку од ДентаЕС и не паѓајте на лажен маркетинг.ДентаЕС е класичен пример како добар маркетинг крие лоша реалност.

Прегледај го приврзокот 468559

Ова кошта мајкино венчање :D

Само електрична четка. Нарачав една од тему за ефтини пари, како пере само, партал прави. Колку и да добро четкаш рачно, никогаш нема така да ги измиеш забите како со неа. Еве линк ако некој сака.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom