Да сте на власт, што би промениле ?

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување
Би донел закон да секој глас вреди различно врз основа на IQ. Пример еден глас >91 да вреди колку три <90. Се што е под 80 да нема право на глас. На овој начин ќе може да се намали влијанието на заедниците и жените, а притоа им се одзема било каква можност да се жалат на дискриминација, бидејки нормално дека ќе постојат отстапки од сите страни.
Во теорија делува како интересна идеја ама во пракса е многу проблематично. Има еден цитат за ова, не ми битно кој гласа се додека јас сум тој што ги номинира кандидатите.

Слична заебанција има и со оваа идеја. Ако се даде моќ на одредени луѓе да одредуваат кој смее да гласа, а кој не, е рецепт за катастрофа.

Уствари по И-Ку доста веројатно дека не сме различни од Швајцарија, а сме далеку за нив во раст и развој. Структурните проблеми не се баш резултат на недостаток на И-Ку

Нема баш да образвожувам пошто е доста долга тема зошто се работите такви какви што се.

Имам нова идеја. Мислам не ми е пишана.
Сите што владееле од 2001 до ја кога ќе сум (хипотетички нели), у ќорка.
Да се исчисти државава.
Рибата смрди од главата.
И тоа нив у Идризово, а за овие од Идризово бољи услови. И Идризово некој лежи за 1-2 убиства. Овие ја убија цела држава, и две генерации у Кочани.

Имам нова идеја. Мислам не ми е пишана.
Сите што владееле од 2001 до ја кога ќе сум (хипотетички нели), у ќорка.
Да се исчисти државава.
Рибата смрди од главата.
И тоа нив у Идризово, а за овие од Идризово бољи услови. И Идризово некој лежи за 1-2 убиства. Овие ја убија цела држава, и две генерации у Кочани.
У Идризово лежат луѓе за украдени ќебапи и такви банални глупости.

У Идризово лежат луѓе за украдени ќебапи и такви банални глупости.
Аман со ќебапите. Дали мајка му го терала да краде моторно возило, или го украл да им донесе топол леб на децата?

Види само колку кражби и провали има. Башка неколку пати, претходно, бил во затвор. И на крај кидна.

Требало да добие максимална затворска казна.

Аман со ќебапите. Дали мајка му го терала да краде моторно возило, или го украл да им донесе топол леб на децата?

Види само колку кражби и провали има. Башка неколку пати, претходно, бил во затвор. И на крај кидна.

Требало да добие максимална затворска казна.
Сериозен си вакви кражби да ги споредуваш со убиства ?

Сериозен си вакви кражби да ги споредуваш со убиства ?
Очигледно ти и АОК имате идентичен светоглед!

Кражбата е кривично дело, а осуденикот, претходно, имал серија на кражби и провали, меѓу кои и кражба на моторно возило. Два или три пати, претходно, има лежено затвор.

Не споредувам ништо, само, поради очигледната неинформираност во однос на предметот, те информирам. :)

Очигледно ти и АОК имате идентичен светоглед!

Кражбата е кривично дело, а осуденикот, претходно, имал серија на кражби и провали, меѓу кои и кражба на моторно возило. Два или три пати, претходно, има лежено затвор.

Не споредувам ништо, само, поради очигледната неинформираност во однос на предметот, те информирам. :)
Добро.

Ја мислев дека сакаш иста казна за некој и 10 000 пати да крадел со некој што одемал живот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom